Sivut

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Ihoa kaunistavaa CC suojaa aurinkoa vastaan




Sain keväällä aivan sattumalta käsiini pienen näytepussukan, joka ei kadonnut pohjattoman suuren näytelaatikon pohjalle - niin kuin yleensä käy, vaan päätyi kasvoilleni. Tuote oli niin ihana, että leukani suorastaan loksahti auki. Voide teki ihostani tasaisen ja hehkuvan - ja sitä hehkua kesti aamusta pitkälle iltaan saakka. Mitä ihmettä?




Kyseessä oli Bottega Verde CC Cream, joka lupaa myös kosteuttaa ihoa päivävoiteen tavoin orvokki- ja riisiuutteen avulla. Voin puhtain sydämin allekirjoittaa ihoa kirkastavan ja punaisuutta rauhoittavan vaikutuksen. Voide sopii täydellisesti raikastamaan ja kaunistamaan aikuista ihoa. Eikä sen alle tarvitse laittaa edes kosteusvoidetta. Minulla oli testissä vaalein sävy, joka voi vaikuttaa aluksi tummalta, mutta alkuvaikutelma hämää. Sävy on todella luonnollinen ja onnistunut - se vastaa kevyttä päivetystä. Sopii mainiosti kesään, sillä tuote sisältää myös SPF 20 aurinkosuojan.

 Bottega Verde BB Cream eroaa CC:stä peittävyydessä eli BB peittää kevyemmin. CC voide puolestaan tasoittaa hyvin ihon epätasaisuuksia, kuten pigmenttiläiskiä ja couperosaa. Voide myös levittyy kasvoille helposti sormin tai siveltimellä ja se kannattaa kiinnittää kasvoille puuterilla, näin meikistä tulee kestävä.

Ja tuoksu on aivan oma lukunsa, se on ihastuttava - mieto ja puuterinen. En muista tuoksutelleeni koskaan aikaisemmin näin hyväntuoksuista meikkivoidetta :)





Jos kaipaat kasvoillesi kestävän ja tasaisen meikkipohjan lisäksi kaunista hehkua, kunnon suojaa ja kosteutta, niin tämä tuubi kannattaa korkata. Ehdottomasti. Joskus sitä vaan yksinkertaisesti rakastuu meikkivoiteeseen - näin kävi mulle <3. Eikä hintakaan ole paha - n. 18 eur / 30ml.

Lisätietoa sarjasta löydät Bottega Verde nettisivuilta. Sarjalla ei ole suomalaisia luonnonkosmetiikan sertifikaatteja, mutta ainakin osalla tuotteista on vastaava italialainen - jos ymmärsin oikein. Sarjan jälleenmyyjiä ovat nettikaupan lisäksi apteekit.


Suloista sunnuntaita <3





lauantai 30. toukokuuta 2015

Elämä on..



Tänään elämä on kevyttä. On koittanut lasten kesälomien aika. Onni, ilo ja helpotus on päälimmäisenä mielessä. Ajattelin leipoa iltapäivän kahvipöytään jotain hyvää. Jokainen koululainen on palkkansa ansainnut. Edessä on ihana kesäloma! 

Onnea etenkin kaikille koulunsa päättäville

Nautitaan kauniista kesäpäivistä <3

Blogi ei kuitenkaan jää vielä kesätauolle. Ajattelin leipomisen ohessa viimeistellä pari juttua. Joten pysykää kuulolla :)


perjantai 29. toukokuuta 2015

Dr. Hauschkan uudistunut meikkivoide




Dr. Hauschka uudisti kevään kunniaksi meikkivoiteensa, joka minulla oli ilo saada kokeiluun. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteet lupaavat yleensä paljon hyvää, ainakin jos puhutaan ihoa hoitavista ominaisuuksista. Haasteeksi omassa käytössäni on muodostunut levittyvyys, peittyvyys ja kestävyys eli puhtaasti toimivuus meikkinä. Ei kuitenkaan tuomita uutta Hauschkaa heti kättelyssä, vaan tutkitaan ensin mitä tuubi pitää sisällään :)

Musta kultakoristeinen tuubi näyttää silmääni hyvältä. Muistelen, että Hauschkan meikit noudattavat yleensäkin tätä linjaa. Sävyjä on saatavilla kaikkiaan viisi - oma sävyni 01 macadamia on täydellinen vaalealle iholle. Meikkivoiteen esittelytekstissä kerrotaan, että tuote ei peitä ihoa, vaan ainostaan tasoittaa. Tämä onkin tärkeä tieto. Voide sopii siis luultavasti parhaiten henkilölle, joka etsii kevyttä ja luonnollista meikkipohjaa. Jos taas peitettävää (näppylöitä, couperosaa, pigmettiläiskiä) on enemmän, niin kannattaa valita tämän sijaan joku muu tuote. Tai ottaa rinnalle peiteväri. Eikö näin?




Oma ihoni on nyt aika hyvässä kunnossa - ei siis paljon meikillä pois piilotettavaa. Laitan meikkivoiteen alle aina jonkun kevyen ja hyvin imeytyvän kosteusvoiteen, muuten meikki voi levittyä kasvoille epätasaisesti. Levitän meikkivoiteen yleensä sormin, vaikka siveltimellä jälki on toki parempi. Meikkivoide tasoitti ihoani lupauksen mukaisesti, mutta esim. pisamat näkyivät edelleen aivan selvästi. Voiteen kerrostaminen tuntui turhalta. Ihon pinta jäi kivan puuteriseksi. Pääpaino meikissä on sanalla luonnollinen.

Meikkivoide sopii myös herkälle iholle. Voiteessa ei ole synteettisiä hajusteita tai säilöntäaineita. Sen sijaan voide sisältää ihania herkkuja kuten mm. granaattiomenaa, macadamia- ja kookospähkinäöljyä, jotka tekevät iholle hyvää. Tuoksu on aika voimakas, mutta ei mielestäni kuitenkaan häiritsevä.



 Lyhyt tuomio:

Meikkivoide levittyi iholle kauniisti ja jälki oli tasaista. Vaalein sävy 1 on riittävän vaalea. Kasvoille jäi kiva puuterinen tuntu. Meikkivoiteen heikko kohta omalla ihollani oli kestävyys - vaikka kiinnitin meikin huolellisesti puuterilla. Kuuden tunnin jälkeen kasvoni näyttivät kirjavilta - meikkivoide tuntui osittain sulaneen pois. Tuote sopii mielestäni parhaiten kuivalle ja normaalille iholle. Voide kosteutti ihoa pitkäkestoisesti. Näin kevyt meikkivoide sopii kesään. Aurinkosuojaksi tämän kanssa sopii esim. Jane Iredale.

 Dr. Hauschka Foundation meikkivoiteen voi napata ostoskoriin mm. täältä.


 Ihanaa päivää <3





    torstai 28. toukokuuta 2015

    CRAZY RUMORS - karkkikauppa



    Joskus on ihanaa vaan olla ja leikkiä. CRAZY RUMORS testi onkin ollut silkkaa iloa. Kukapa voisi vastustaa suklaassa dipattuja mansikoita tai vaaleanpunaista karkkipurkkaa? En minä ainakaan. Olen taas se pikku-Nina karkkikaupassa, joka tahtoo maistaa yhden namin joka kulhosta :)

    CRAZY RUMORS huulivoiteet ovat täysin luonnollisia ja vegaaneja. Voiteiden erikoisuutena on stevia, joka antaa tuotteelle makeutta. Omassa käytössäni voide on toiminut kiitettävän hyvin. Se levittyy ilman hankaamista ja huulet pysyvät kosteina pitkään. Huulet tuoksuvat ja maistuvat hyvälle - täydelliset pusuhuulet <3




    CRAZY RUMORS HibisKiss Huulikiillot ovat kuin ohuita karkkipuikkoja, niiden suloinen tuoksu voi sekoittaa pään. Tuoksun takana on kuulemma hibiskus-kukka ja stevia. Kiilto kosteuttaa huulia ja antaa niille reilusti väriä. 

    Näiden kanssa elämä on juuri sitä, mitä kaipaan eniten tällä hetkellä - kevyttä ja kuplivaa. Eikä näissä ole edes ikärajaa. Aivan ihania <3

    CRAZY RUMORS tuotteita myy netissä ainakin Biodelly.
    Jatkossa näitä löytyy varmasti aika monesta ekokaupasta, näin ainakin toivon.


    Muistakaa leikkiä :)



    CRAZY RUMORS tuotteet on saatu testiin.

    sunnuntai 24. toukokuuta 2015

    Meikin tärkein osa ja muuta tärkeää




    On päiviä, jolloin duracellpupu makaa elottomana sohvalla - patteri on lopussa. Ja viikkoja, jolloin kevään toinen antibioottikuuri on nakertanut vatsan limakalvoihin reikiä. Nämä ovat niitä hetkiä, joilloin on vaan yksinkertaisesti liian väsynyt välittämään, miltä oma peilikuva näyttää. Silloin toivoo elävänsä ikuista sunnuntaita, jolloin on helppoa vetää verhot ikkunaan ja antaa maailman olla. Nämä olivat omia tunnelmiani tältä keväältä. Onneksi alkaa jo helpottaa.




    Meikistäni jää jäljelle aina yksi, kun muu ei jaksa kiinnostaa. Maalatut huulet vievät huomion pois tummista silmänalusista ja kalpeista kasvoista. Näin uskon. Ja aikaa kuluu vain se pari sekuntia. Kaikki alkaa huulista ja päättyy kevyeen puuterointiin tai sipaukseen ripsiväriä. Tärkeintä on hyvä tunne - ei määrä :)



    Entä mitä jää jäljelle, kun meikistä häviää vuosien varrella pois yksi juttu toisensa jälkeen? Kun ikää on 80+, eikä huolellinen meikin pohjustaminen tuo enää onnea? Tai näkö on heikentynyt niin paljon, että se haittaa kaunistautumista. Tai ei yksinkertaisesti vaan enää jaksa hössöttää. Kun elämästä on tullut suoraviivaista.

    Voisinko minä tehdä hyvää huulipunalla, kynsilakkapullolla ja parilla tunnilla omaa aikaa? Kyllä, ehdottomasti voin. Me kaikki voimme. Nyt pitää vain löytää joku sopiva vanhainkoti, jossa herttaiset mummot odottavat punaisia kynsiä.




    Ja sitten toinen juttu, joka on hyvä muistaa. Ensi tiistai 26.5. on tärkeä päivä. Silloin on taas aika punata huulet naisten sydän- ja hengitysterveyden hyväksi. Lisätietoa antaa punainen.fi


    Oletteko mukana?



    perjantai 22. toukokuuta 2015

    Who is Miss Watson?



    Miss Watson on uusi luomumeikkisarja, jonka tuotteiden luvataan olevan eettisiä, kestäviä ja kauniitakin.  Sarja suosii reilua kauppaa, kierrätystä ja bioteknologiaa. Eläinkokeita ei käytetä ja luomusertifikaatit ovat kunnossa. Nämä lupaukset ovat tätä päivää ja ne on tietysti aina myös ilo kuulla <3

    Tuotteet sisältävät luomulaatuisia kasviöljyjä - listalla ovat mm. avokado, aprikoosi, karpalo ja macadamia. Meikit kaunistavat ja hoitavat samaan aikaan, joten niitä kutsutaankin hoitavaksi värikosmetiikaksi. Jep, nämä meikit kaunistavat käyttäjäänsä ainakin kahdella tavalla :)




    Lähdin tutustumaan sarjaan minulle tyypillisellä tavalla eli huulipunalla, jonka sain testiin. Jatkossa olisi mukavaa tutkia lisää esim. sarjan mineraalimeikkipohjaa. Puna on pakattu musta-valkoiseen pahvihylsyyn, joka näyttää silmiini hauskalta ja kivan erilaiselta. Miss W meikit ovat ilo myös kukkarolle - tämän huulipunan hinta on n. 20 euroa ja esim. rajauskynät ja luomivärit ovat vielä tätäkin edullisempia.




    En tiedä avautuuko kaunis sävy nro 101 teille tämän kuvan kautta, mutta olen itse täysin myyty. Löysin sen mitä etsinkin eli herkullisen arkipunan, joka myös tuntuu huulilla hyvältä. Punan laatukin on kohdallaan eli sopivan pehmeä, kosteuttava ja kestävä - tykkään kovasti <3

    Keväinen kotipuutarha kutsuu jo, joten nyt täytyy mennä. 
    Ja unohtaa ihana neiti Watson - mutta vain vähäksi aikaa :)

    Miss Watson sarjaan voi tutustua kauneushoitoloissa. 
    Sarjaa maahantuo Rohdos-Ala.


    Kaunista toukokuun päivää kaikille <3 


    torstai 21. toukokuuta 2015

    CLEAN Air



    Tänä keväänä on tullut kaksi uutta CLEAN tuoksua. Tuoksuista toinen eli CLEAN Summer Sun oli esillä joku aika sitten. Oma suosikkini näistä kahdesta on ehdottomasti CLEAN Air, joka luotiin tuomaan jotain uutta CLEAN-valikoimaan ja jopa parantamaan CLEAN-sarjan ydintuoksuja.  Voi, miten hieno ajatus! Jokainen voi siis muuttaa omaa rakasta CLEAN tuoksuaan hieman uuden Air-tuoksun avulla. Arvaatte varmaan, että minua ei tarvinnut kahdesti käskeä fiksaamaan uusia tuoksuja. Olen ollut aivan innoissani :)




    Mutta millainen tuoksu CLEAN Air on?

    Tuoksun alku on huumaavan ihana. Alkutuoksu koostuu vuoristoilmasta, bergamotin kukista ja vehreästä vihreydestä. Sydäntuoksu tarjoaa kauniin kukkaisilotulituksen, jonka takaa löytyy freesia ja kasteinen pioni sekä puuteriset aldehydit. Pohjatuoksu tuo mukaan tuttua lämpöä. Nenäni löytää pohjalta aika helposti myskin ja valkoisen meripihkan, mukana on myös kasmir.




    CLEAN Air on jo yksinäänkin hyvin rakastettava, naisellinen, kevyt ja raikas kukkaistuoksu, joka sopii mainiosti ihan tavalliseen arkipäivään. Olen kokeillut myös kerrostamista toisen CLEAN tuoksun kanssa. Esim. CLEAN Cool Cotton + CLEAN Air -yhdistelmä on superraikas ja puhdas, se sopii nenääni erittäin hyvin. Luulen, että Air tuo nimensä mukaisesti kukkia, ilmavuutta ja keveyttä toiseen tuoksuun.


    Kiinnostaako teitä tuoksujen fiksaus?



    Hinta:
    EdP 30 ml / 49 eur
    Jälleenmyyjät

    sunnuntai 17. toukokuuta 2015

    Luomutuoksu ja päiväunet pinossa




    Viime viikolla blogissa vilahti Onnin nenänpään lisäksi kaunis luomutuoksupakkaus FLORASCENT Aqua Floralis PIVOINE Classinc EdT. Luomutuoksu oli selvästi Onnin mieleen, joka muuten omistaa perheen parhaan tuoksunenän :)

    FLORASCENT valmistaa täysin luonnollisia hajuvesiä, joiden koko valmistusprosessi suoritetaan käsityönä. Pullot pakataan kauniisiin pahvipakkauksiin, joista onkin tullut sarjan tunnusmerkki. Tuoksuissa käytetään vain erittäin korkealaatuisia luonnollisia raaka-aineita ja perinteisiä valmistusmenetelmiä. Luomutuoksujen valmistaminen kuulostaakin omiin korviini erittäin haastavalta. 



    Testiin saatu Pivoine -tuoksu kuuluu siis Florascent Aqua Floralis tuoksukategoriaan, joka on puhtaan kukkainen. Siihen kuuluu myös Rose -tuoksu. Oman parfyymini perusteella ajattelen, tämän kategorian tuoksujen olevan hienostuneen naisellisia ja romanttisia. Muita tuoksukategorioita ovat Aqua Aromatica (aromaattiset ja virkistävät), Aqua Colonia (miesten) ja Aqua Composita (temaattiset tuoksuyhdistelmät).




    Pivoine on siis aito kukkaistuoksu. Sen alkunuotit ovat pirteän raikkaat ja sitruksiset (sitruuna ja mandariini). Sydäntuoksu on tehty lempikukastani pionista. Pohjatuoksussa on ruusunkukkaa ja jasmiinia, joten tuoksun yleisvaikutelma on kesäinen kukkakimppu.

     Aidoissa raaka-aineissa on ihaltavan paljon voimaa ja korkeaa laatua. Olen kirjoittanut tänne aikaisemmin vain yhdestä luomutuoksusta, joten ne ovat minulle vielä aika tuntematon tie. Minua kiinnostaa kovasti myös eteeristen öljyjen positiivinen mieltä tasapainoittava vaikutus - toimiiko se?

    Pivoine on luonteeltaan kevyt, joten se sopii mielestäni hyvin arkituoksuksi. Kukkainen tuoksumaailma tekee siitä myös kivan kesätuoksun. 

    Oletteko tutustuneet luomutuoksuihin?




    Tässä teille vielä kissakuulumiset. Onni ja Otto ovat veljeksiä, joten toisen läsnäolo tuntuu yleensä kivalta. Tässä Otto on simahtanut päiväunille Onnin päälle :)


     Jos joku jäi kaipaamaan FLORASCENT lisätietoa, sitä löytyy täältä.






    perjantai 15. toukokuuta 2015

    CLEAN Summer Sun



    Oletteko jo tuoksutelleet uutta  
    CLEAN Summer Sun kesätuoksua? 

    Omaan silmääni kauniisti liukuvärjätty kelta-pinkki pullo näyttää ihastuttavalta - sopii kesään. Myös itse tuoksu istuu loistavasti yhteen pullon ulkoasun kanssa. Pullon voimakas värimaailma onkin tuonut palan tropiikkia omaan tuoksuhyllyyni - halpa etelänmatka. Löysin tuoksun kaveriksi kukkakaupasta kevään ensimmäisen pionin, sen sisältä kurkistaa söpöt kirkkaankeltaiset heteet :)

    Tiesittekö muuten, että sarjan nimi CLEAN on lupaus tuotteista, joiden valmistusaineet ja pakkaukset ovat puhtaita? Ne eivät sisällä sulfaatteja, keinotekoisia väriaineita, eläinperäisiä tai ihoa ärsyttäviä ainesosia. Hiilijalanjälki pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Tämä oli ilo kuulla <3





    CLEAN Summer Sun pyrkii olemaan pirteä, leikkisä ja onnellinen tuoksu. Se sopii mielestäni hetkeen, jolloin on aika nauttia kesän lämmöstä ja jättää kaikki raskas taakse. Tuoksu on kuin tehty kesälomaan - siis päivään, jolloin saa kulkea lämpimällä kesätorilla ja maistella tuoreita mansikoita ilman kiirettä. Omaan nenääni nousee juuri tuo tuoksun lämmin paahteisuus, johon liittyy yllättäen myös pieni pala maskuliinisuutta, joka antaa tuoksulle hyvällä tavalla särmää. Tämä voi olla myös tuoksun heikko kohta, jos ei pidä unisex-vivahteesta. Summer Sun yllättää myös kestollaan, erotan tuoksun iholtani ainakin sen 5-6 tuntia. Monet CLEAN-tuoksut ovat paljon kevyempiä - vastaava voisi olla CLEAN White Woods.

    Tuoksun on kehittänyt Carlos Vinals, joka on Symrisen parfymisti.  
    Hän näkee CLEAN-naisen vapaana ja itsevarmana.




    Tuoksun alku pirskahtelee hauskasti nenän limakalvoilla. Pirteän ensituoksun takaa löytyy klementiini, sitrus-tonic ja kirpeä omena.  Sydäntuoksua kohti kuljettaessa tunnelma pehmenee. Sydännuotit ovat kuusama, appelsiininkukka ja katajanmarja. Tuoksun pohja jää lepäämään iholle paahteisena; tavalla, jonka vain myski, santelipuu ja valkoinen meripihka osaa. Loppunuotit ovat helppoja, ne tunnistaa helposti ihan omalla nenälläkin.


    Odotatteko jo kovasti kesää?
    Itse olen tämän asian suhteen jo hieman kärsimätön,
    vaikka kevätkin on kiva <3

                    


    Hinta:
    Eau de Toilette 60 ml  53 eur
    Kaupoissa toukokuussa.
    Erä rajoitettu.



    sunnuntai 10. toukokuuta 2015

    Toukokuun toinen sunnuntai



    Ihanaa päivää <3

     Äitiys on mielentila.
    Voi välittää, rakastaa ja huolehtia 
    vaikka ei omia lapsia olisikaan.

    Meillä mies leipoi päivän kunniaksi kevään ensimmäisen mansikkakakun jo eilen. Saan kuulemma lahjaksi lapseltani puisen N-kirjaimen, joka valmistuu kahden viikon päästä. Tuskin maltan odottaa :)


    lauantai 9. toukokuuta 2015

    LivBox Toukokuu 2015



    Yes.. pystyin siihen. Niin mihinkö? No tietysti juoksemaan postiauton kiinni. Kaikki tapahtui parissa minuutissa - näköhavainto postiautosta, ryntäys ulos, musta paketti käteen ja kiitokset postimiehelle. Postimies muuten kertoi, että heillä ei ole lupa toimittaa pakettia ovelle (asumme omakotitalossa). Postin toimintatapoihin sen sijaan kuuluu jättää postilaatikkoon maksikirjelappu perjantaina ja paketti on haettavissa Valintatalon postista maanantaina. Hämärän peitossa on paikka, missä paketti viettää viikonlopun? Olihan se kuitenkin miehen mukana jo perjantaina - en voi käsittää!

    Onneksi LivBox on muuttamassa postituskäytäntöään, joten voin jatkossa valita noutopaikaksi esim. SmartPost-automaatin. Lisätietoa uudistuksesta täällä.




    Entä kannattiko edes juosta lujaa? Bongasin heti laatikosta kaksi tai ehkä kolmekin kivaa tuotetta, mutta muu on sanoisinko neutraalia peruskosmetiikkaa, jota ilmankin on helppoa tulla toimeen. Toukokuu ei todellakaan ole paras näkemäni LivBox-esitys, mutta haluan katsoa tämänkin loppuun asti :P




    Boxin kolme parasta tuotetta olivat nyt..

     Uusi Lumene Heleyttävä BB-vartaloemulsio 150ml (ovh 14,90-), joka antaa iholle päivetystä ja hehkua. Voidetta kannattaa laittaa sääriin, käsivarsiin ja dekolteelle. Tämä kuulostaa ja varmasti myös tuntuu iholla ihanalta kesäjutulta, nyt tarvitaan enää ne helteiset lomapäivät :)

    La Roche-Posay Eau Thermale -lähdevesi 150ml (ovh 10,00-) jää myöskin odottamaan kuumia kesäpäiviä. Muistan, kuinka viime kesänä sain mukavaa helpotusta vastaavasta suihkepullosta, merkki tosin oli eri. Suihke myös rauhoittaa ihoa auringossa oleskelun jälkeen. Kiva <3

    Glitz&Glam -blogin ihanainen Minna oli valinnut mukaan oman suosikkinsa, joka onkin minulle jo tuttu Max Factor Colour Elixir Giant Pen Stick (ovh 11,90-). Muistelen, että kynät tulivat kauppoihin jo kaksi vuotta sitten. Näitä löytyy kätköistäni jo neljä, mutta raikasta pinkkiä minulla ei vielä ollut. Jumbokynillä saa helposti siistiä jälkeä. Tykkään <3

    Mukana oli myös..

    Dove Deeply Nourishing Suihkusaippua näytekoossa.
    Nivea Lip Butter Coconut (ovh 3,45-) 
    Natural Nail Cover Stickers (ovh 3,90-) 
    Sekä Kauneutta.com - 20% etukoodi

    Mitä piditte toukokuusta?







    Olen ostanut LivBoxini täältä.

    perjantai 8. toukokuuta 2015

    Dr. Hauschka uutta huulille




    Sain joskus kevään korvilla testiin Dr. Hauschkan uusia huulivoiteita. En muista ostaneeni koskaan yhtäkään Hauschkan huulirasvaa, joten aihe olikin jo tarpeen ottaa suurennuslasin alle, eikös? Puikko lähti samantien käsilaukkuun ja purkki päätyi lopulta kylpyhuoneeseen. Käytän huulivoiteita päivittäin, joten niitä kuluu arjessa paljon.




    Kyllä, paras huulivoide on AINA luonnonkosmetiikkaa, joka on ehdottomasti se turvallisin vaihtoehto. Dr. Hauschka huulivoidepuikko sisältää mehiläisvahaa, karitevoita, manteliöljyä ja masmalouutetta. Eikä yhtään mineraaliöljyjä tai synteettisiä ainesosia. Puikko antaa myös kevyttä suojaa (sk 3) UV-säteilyä vastaan.

    Otan tähän vertailukohdaksi Hurraw!-huulivoiteen, joka on myös luonnonkosmetiikkaa ja jota olen käyttänyt paljon. Hurraw liukuu huulilla todella liukkaasti ja levittyy helposti. Hauschka tuntuu enemmän perinteiseltä huulirasvalta - koostumus vaikuttaa tiiviimmältä - mutta voide levittyy kuitenkin hyvin. Omille huulilleni jäi se tunne, että Hauschka kestää huulilla paremmin, sitä ei tarvitse olla koko ajan lisäämässä. Puikko tuntuu myös kuluvan hitaammin kuin Hurraw. Huulituntuma on näillä kahdella täysin erilainen, Hurraw tuntuu levittyvän ohuesti ja Hauschka taas aavistuksen paksummin. On täysin makuasia kummasta pitää enemmän, itse pidän ihme kyllä molemmista.

    Hauschkan puoleen kannattaa kääntyä, jos kaipaa erittäin hyvin toimivaa luonnonkosmetiikan huulivoidetta - pehmeyttä ja suojaa. Puikko levittyy esim. Laveran huulivoiteita paremmin, mutta ei ole niin liukas tapaus kuin Hurraw. Hauschkan puikko tuoksuu miedosti yrttiseltä. Jos taas kaipaa karkkivärejä ja -tuoksuja, kannattaa valita supersöpö Hurraw, joka oli myös testin edullisin tuote.




    Dr. Hauschka Huulibalsami sopii hyvin kuiville ja jopa halkeileville huulille. Ainesosaluettelosta löytyy mm. masmaloa, mäkikuismaa ja kehäkukkaa. Lisäksi mukana on myös aitoa silkkijauhetta. Voide uudistaa tehokkaasti huulia ja edistää haavaumien paranemista. Omat huuleni olivat kunnossa jo ennen testiäkin, joten en osaa ottaa kantaa huulten uudistumiseen, mutta uskon kyllä, että tehokkailla ainesosilla voi saada paljon hyvää aikaan. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos tavallinen huulipuikko ei riitä.

    Hauschkan huulivoidepuikon ja huulibalsamin voi napata ostoskoriin mm. Hyvinvoinnin tavaratalosta, jossa ne maksavat n. 12 eur. Löysin tavaratalosta myös Dr. Hauschka Med Akuutti Huulivoiteen, joka on tehty rauhoittamaan huuliherpestä. Samasta paikasta löytyy myös kilpailija eli Hurraw!
    Kaikki jälleenmyyjät ja lisätietoa Dr. Hauschkan sivuilta.


    Käytättekö luonnonkosmetiikan huulivoiteita?

     Ulkona odottaa jo kaikki kivat kevätpuuhat.

    Nautitaan <3



    torstai 7. toukokuuta 2015

    Vinkki äitienpäivään



    Muistatteko vielä kirjoitukseni uusista Vichyn kuivaöljyistä, jotka ovat nappivalinta kesää ajatellen. Samassa paketissa sain testiin myös jotain kermaisen ihanaa, joka pääsi tietysti heti käyttöön kuiva korppu kun olen. Olen myös joskus yrittänyt olla kiltti perusvoidetyttö, mutta ei minusta taida olla siihen ihan joka päivä - aivan liian tylsää. Vichyn hennon vaaleanpunainen purkki ja pullo on kuin tehty lahjaksi äidille - itse ilahtuisin yhdestäkin Vichyn vartalotuotteesta kovasti. Nämä ovat myös sopuhintaisia.




     Vichy Ideal Body vartalovoiteet on tehty helpottamaan janoisen ihon kuivuutta pitkäkestoisesti. Voiteet sopivat myös herkälle iholle. Näistä löytyy mielestäni juuri sopivasti ylellisyyttä ja mietoa hedelmäistä tuoksua, joka perusvoiteesta jää aina puuttumaan. Pidän myös Ideal Body voiteiden nopeasta imeytymisestä, joka on mielestäni tärkeä osa käyttömukavuutta. Ja on toki myös hyvä, että voide tuoksuu ihanalta, mutta vartalovoiteen tuoksu ei kuitenkaan saa olla häiritsevän voimakas. 

    Kivan pehmeä vaikutus perustuu mm. lipo-hydroksihapon ihoa pehmentävään ja kuorivaan vaikutukseen. Mukana on ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa. Tuotteissa on käytetty runsaasti erilaisia kasviöljyjä.




     Täyteläisempi Vichy Ideal Body Balm vartalovoide on pakattu purkkiin. Se on koostumukseltaan paksua ja täyteläistä kermavanukasta. Purkki on tarkoitettu kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Huomasin käytössä, että jo pieni nokare voidetta riittää kosteuttamaan koko säären, joten tuote vaikuttaa myös erittäin riittoisalta. Kalkkunankoipeni näyttää käsittelyn jälkeen mukavan tasaiselta ja pehmeältä - suorastaan silkkiseltä.

    Pulloon pakattu Vichy Ideal Body Serum Milk emulsio-seerumi on tarkoitettu tehokostettamaan normaalia ja kuivaa ihoa. 200ml pullo on käyttömukava ja siisti. Emulsio imeytyy mutkattomasti (ilman tahmeutta). Levitän voiteen yleensä iltaisin suihkun jälkeen, jolloin iho on puhdas ja vähän nahkea. Ihoni tuntuu vielä aamullakin sileältä, joten vaikutus on pitkäkestoinen.


    Kivaa kevätpäivää <3


    Hinnat:
    Vichy Ideal Body Serum Milk 200 ml / 19 eur
    Vichy Ideal Body Balm 200 ml /24 eur 

    Vichyn tuotteita myy apteekkien lisäksi netissä Apteekkituotteet

    keskiviikko 6. toukokuuta 2015

    Varmin tapa hukata 500 euroa..




    Elämä on täynnä valintoja. Olen viime päivinä miettinyt kuumeisesti uuden käsilaukun hankintaa. Ostaisinko yhden vähän paremman käsilaukun, joka kestäisi hyvin kulutusta ja aikaa? Vai monta edullisempaa laukkua - kaikissa sateenkaaren väreissä. Luulen, että valitsen luontoa kunnioittavan ykkösvaihtoehdon. 
    Ei kerrota tästä miehelle, jookos :)


    Hammaslääkärissäkin tehdään paljon valintoja - ainakin, jos asioi yksityisellä puolella. Komea mieshammaslääkäri kysyi minulta eilen, laitetaanko muovi- vai keraaminen paikka? Muovipaikka ei ole kovin kestävä varsinkaan poskihampaassa - hinta n. 120 eur. Keraaminen paikka taas kestää ja istuu suuhun kuin hansikas käteen - hinta 500 eur. Valitsin hetken asiaa pohdittuani keraamisen paikan. En kuitenkaan säästynyt röntgenkuvaukselta, puudutukselta, enkä edes kivulta. Nukutushoito olisi maksanut yli 2000 eur, onneksi en tuntenut tarvetta siihen ;)


    kuva täältä

    Kaikkein kalleinta on kuitenkin eläinlääkärissä, siellä kun päätökset tehdään aina tunteella. Ensimmäinen 100 eur katoaa, kun eläinlääkäri tervehtii iloisesti hymyillen sekä sinua että lemmikkiäsi. Ja seuraavat sataset vilisevät silmissä kunnes lompakon pohja paistaa. Kelakorvausta kun ei tunneta. Onneksi meidän kissapojat ovat voineet hyvin.




    Olen salaa suunnannut ajatukseni myös keittiöremonttiin, jonka ääneen sanominen saa miehen siirtymään toiseen todellisuuteen joko psyykkisesti tai ihan fyysisesti - mies katoaa paikalta. Keittiöremontin yhteydessä kannattaa myös uusia lattia, katto ja seinät. Ja toki myös muuttaa pois remontin ajaksi. Lopuksi katsastetaan vielä talon muut huoneet... työmaa on loputon.





    Oma tilipussini on kovin vaatimaton suurten kustannusten edessä. Ja jos omistaisin vielä auton, en voisi kuvitellakaan hankkivani mitään muuta. Autoilu on kuin musta aukko, se nielee kaiken. Istun erittäin mielelläni bussiin, jossa työmatkani sujuu mukavasti kirjaa lukien tai netissä surffaten - se on arkipäivän luksusta :)


    Onko teillä samoja haasteita?


    Tämä vuodatus lähti muuten käyntiin 500 euron hammaslääkärilaskusta - kun hampaan lohkeamaa korjattiin. Äkkiä ihan kaikki muukin alkoi tuntua hurjan kalliilta. 
    Ehkä istun alas, juon kupin kahvia ja rauhoitun :)




     
     

    sunnuntai 3. toukokuuta 2015

    3 x Lumene meikkivoide




    Tänä keväänä kaupoista löytyy kolme aika uutta meikkivoidetta Lumenelta. Olen ehtinyt jo tutustua kaikkiin ja sanoisin tarjolla olevan kolme koostumukseltaan hyvin erillaista tuotetta. Jokaiselle ihotyypille löytyy siis jotain, myös erilaiset tottumukset on otettu huomioon. Hienoa :)





    Ensimmäisenä ostin testiin Lumene Longwear Blur Meikkivoiteen, joka lupaa antaa iholle kauniin tasaisen pinnan ja pitkäkestoisen jopa 16 tunnin peittävyyden. Tämä oli nopea viime talven heräteostos, jota en ole katunut. Minulla on sävy 0 valon hehkua eli voide ei juurikaan muuta ihoni omaa sävyäni vaan paremminkin tasoittaa ihoa ja antaa sille kaunista kuultoa. Toisena sävynä on testiin saatu (kuvassa) sävy 2 hunajapilvi, joka on vielä aivan liian tumma - kesä tulee :). Olen levittänyt voiteen yleensä nopeasti sormilla, mutta toki sivellintäkin voi käyttää. Voidetta voi myös kerrostaa enemmän peittoa vaativiin kohtiin. Kiinnitän meikin puuterilla ja lisään sitä myös hiukan nenän päälle ja otsaan päivän aikana. Longwear Blur sopii kaikille ihotyypeille.




    Mattapintaisen täysin peittävän meikin ystävä taas ihastuu enemmän Lumene Matt Control Meikkivoiteeseen, joka on öljytön. Voide jättää iholle kivan samettisen pinnan, peittää hyvin ihohuokosia ja ehkäisee tehokkaasti kiiltoa. Voidetta on myös helppoa kerrostaa enemmän peittoa vaativiin kohtiin. Tämä sopii mielestäni parhaiten seka- ja rasvaiselle iholle, jossa kuvittelisin olevan myös vähän enemmän peitettävää. Pintakuivalle iholle en kuitenkaan tätä laittaisi. Ajattelin ensin, ettei tämä sovi omalle iholleni lainkaan juuri pintakuivuuden tähden, mutta olen käyttänyt tätä kyllä ihmeen paljon. Sävy 1 Classic Beige Kultahiekka sopii vaalealle iholleni loistavasti. Tämä levittyy iholle parhaiten siveltimellä, mutta levitys onnistuu sormenpäilläkin yllättävän hyvin. Puuterointi kannattaa tehdä hyvin kevyellä kädellä, sillä voide on koostumukseltaan puuterinen.



     
    Lumene Nude Perfection kevytmeikkivoide tuli minulle Helmikuun Livboxin kautta. Tämä meikkivoide peittää nimensä mukaisesti luonnollisesti ja kevyesti, mutta voidetta voi toki myös kerrostaa. Vaalein sävy 1 on yllättävän tumma, mutta ohut nestemäinen meikkivoide sulautuu kuitenkin yllättävän hyvin kasvoilleni. Jäin kuitenkin kaipaamaan vaaleampaa sävyä. Tämän kaveriksi voi ottaa myös esim. Lumenen CC voiteen esim. poskipäille ja nenänpieliin. Pulloa kannattaa ravistaa ennen käyttöä, näin pigmentit sekoittuvat kunnolla. Tämä sopii monelle normaalista sekaihoon - varsinkin kesäaikaan. Tämä on mielestäni erittäin hyvä valinta aikuiselle iholle, sillä ohut voide ei keräännyt juonteisiin. Tämä levittyy kasvoille hyvin sormenpäillä. Meikki kestää paremmin, kun muistat lopuksi puuteroida kasvot kevyesti.




    Kuva kertoo koostumuksista. Ja ehkä myös siitä, etten käytä kuvausavustajaa ;)

     
    Lyhyt kertaus:

    Lumene Longwear Blur Meikkivoide 
    -> kaikille ihotyypeille
    puolipeittävä, pitkäkestoinen, spf 15

    Lumene Matt Control Meikkivoide 
    -> rasvaiselle ja sekaiholle
    täysin peittävä

    Lumene Nude Perfection kevytmeikkivoide 
    -> normaalille ja sekaiholle, aikuiselle iholle
    kevyesti peittävä 


      Onko mikään näistä teille tuttu?