Sivut

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Uusia polkuja

Jos toivoo elämäänsä muutosta, pitää luopua vanhasta, se on totuus. Ehkä vanha nuttu näyttää jo kuluneelta ja on aika etsiä uusi. Entäpä, jos kyse ei olekaan venähtäneestä trikoopaidasta vaan elämästä, joka on seurannut tiettyä kaavaa jo parinkymmenen vuoden ajan? Nyt joku saattaa ajatella, että olen vaihtamassa tuon ajan saatossa harmaantuneen ukkokultani nuorempaan. Jep, hetkittäin ajatus on saattanut vilahtaa mielessäni, mutta nyt ei puhuta parisuhteesta, kodista eikä kesämökistä. Kotini ja siihen kuuluvat tyypit ovat koko elämäni juuri ja sydän, he tekevät minut onnelliseksi.

Vanhan kaavan toistaminen on helppoa, se on ohjelmoitu meihin niin syvälle, ettemme aina jaksa edes ajatella uusia polkuja. Olenkin pysähtynyt, mallintanut ja heittänyt suunnitelmani roskiin kymmeniä kertoja. 
Miksi ihmeessä? Mitä pelkään? Olenko laiska vai tyhmä?
 Tiedän täsmälleen rahasumman, joka kilahtaa tililleni joka kuukausi. Se on summa, joka pitää elämän raiteillaan, mutta onko se oikeudenmukainen ja mukava rahamäärä. Olenko tyytyväinen? Vai olenko töissä vain ja ainoastaan rahan takia? Odotanko jo eläkeikää? Hui kauhistus.


"Jos mietit seuraavaa askelta liian kauan, 
saat viettää koko elämäsi yhdellä jalalla seisten". 

Kiinalainen sananlasku

 
Moni miettii varmasti ihan samoja asioita. Hyvä niin. Alkuvalmistelut ja lähtölaskenta on omalla kohdallani jo alkanut, pitäkää peukkuja. En halua hätiköidä, vaan lähden matkaan pienin askelin nykyisen työni ohessa. Uudet suunnitelmat ovat näkyneet blogissa hiljaisuutena, mutta näillä näkymin tämä rakas harrastukseni tulee pysymään.


Toivon elämäänne uusia 
kauniita polkuja, pontevuutta ja ripauksen onnea. :)


15 kommenttia:

 1. Olet jo voiton puolella, kun olet ottanut sen ensimmäisen askeleen, se on aina se vaikein. Ihan hirveästi onnea seuraaville askelille, toivottavasti se tuo sen rauhan ja olotilan mikä on puuttunut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna <3

   Otin ekan askeleeni tähän suuntaan jo pari vuotta sitten. Nyt palan halusta tehdä ja tutkia lisää. Tulen tekemään noita asioita vuosia, sen jo tiesinkin, mutta mittakaava voi olla jatkossa toinen. Elämästäni puuttuu jotain, jos en uskalla kääntää tätäkin korttia. :)

   Poista
 2. Hieno ja tsemppaava postaus! Samaa olen tehnyt minäkin..muutosta..pikkuhiljaa💕Mukavaa alkavaa viikkoa🍁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta <3. Monella on samat mietteet. Olen jo levittänyt siipeni. Onneksi tuo mies vierelläni on aina mukana ja kannustava.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Irina <3. Ja kaikkea hyvää elämääsi :).

   Poista
 4. On tärkeää kuunnella ittiä ja tehä muutoksia tarvittaissa. Muutos kyllä pelottaa monesti, mutta mulle se muutoksettomuus on monesti pelottavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutoksettomuus on kuin jäisi tuleen makaamaan, eli hyvin pelottavaa. Kannattaa siis olla rehellinen itselleen. :)

   Poista
 5. Hienoa, että olet löytänyt oman tiesi. Uudelle tielle lähteminen ei ole todellakaan helppoa, koska alku on aina vaikeaa, mutta jos ei mitään yritä, ei mikään myöskään muutu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, helpointa olisi vain jäädä ja toistaa samaa kaavaa päivästä toiseen. Ei houkuttele. Kun osaisikin edetä maltilla..

   Poista
 6. Onnea ensimmäisiin askeliin, kuten Jonna totesi, olet jo voiton puolella. <3

  VastaaPoista
 7. Onnea uusille poluille! Mahtavaa, että olet uskaltanut ottaa sen ensimmäisen askeleen. Siitä se lähtee!

  VastaaPoista