torstai 21. syyskuuta 2017

Herkän ihon tarpeisiinHerkän ihon hoito on lähellä sydäntäni monestakin syystä. Oma ihoni pintakuiva, aikuinen sekaiho, joka on myös herkkä. Ihoni punoittaa mm. kuumassa saunassa ja pakkasella. Talvella ihoni vaatii paljon enemmän huomiota kuin kesällä. En pidä voimakkaasti hajustetuista tuotteista, mieto tuoksumaailma sopiikin hipiälleni paljon paremmin. Herkkää ihoa kannattaakin kuunnella tarkasti, ja vaihtaa tuotekattausta ihon reagoinnin mukaan. Ihonhoidon on hyvä olla myös selkeää, hyvien perustuotteiden varaan rakennettua. Itse en ehkä ole aivan malliesimerkki.

Herkkäihoisten joukko tuntuu kasvavan koko ajan, moni etsii yksinkertaista kosmetiikkaa ja haluaa jättää mm. turhat hajusteet pois. Niiden tarkoitushan on tehdä käyttökokemuksesta miellyttävämpi, tuoksulla ei ole sijaa pääasiassa eli ihonhoidossa. Mutta onko tuoksuton jo liiankin yksinkertainen ja luontaantyöntävä vaihtoehto? Elämä on harvoin täysin mustavalkoista. Käytän monenlaisia tuotteita, joten tuoksumaailma vaihtelee paljon eri tuotteiden välillä. Olen myös vaihtelunhaluinen, en osaa jäädä jumiin vain yhteen tuotelinjaan. Osa tuotteista voi olla tuoksuttomia, mutta en haluaisi käyttää vain niitä. Tämä on toki makuasia, mutta olemme varmasti kaikki yhtä meiltä siitä, että meillä kuluttajilla täytyy olla valinnanvaraa.
Ziaja Sensitive -tuotteet on suunnattu herkälle iholle. Linja on täysin tuoksuton, tuotteet eivät sisällä mineraaliöljyä tai silikonia. Olen käyttänyt Soothing Day Cream -päivävoidetta ja Firming Night Cream -yövoidetta. Päivävoide imeytyy nopeasti ja sopii hyvin myös meikin alle. Iholle jää kiva pehmeys, joka taittaa pois pintakuivuuden, lisäksi voide rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja sisältää myös SPF 20 suojan. Yövoide kosteuttaa ehkä tehokkaammin, sillä kosteutettu tunne jää viipymään iholle. Voide on myös korjaava ja punoitusta tasoittava. Palauttaa yön aikana ihon luonnollisen, suojaavan lipidikerroksen. 
Hintaa näillä voiteilla on noin 12 eur / 50 ml.

 Ziaja Sensitive Face Mask Hypoallergenic -kasvonaamio on yksittäispakattu, se sopii hemmotteluhetkeen, jolloin on aikaa nauttia vähän enemmän. Naamio on selvästi samaa perhettä muun Sensitive-linjan kanssa. Se on koostumukseltaan ihanan pehmeä voidenaamio, joka kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa nopeasti. Pidän kovasti juuri yksittäispakatuista naamioista, jotka on helppo pakata vaikka reissuun mukaan. Yksi 7 ml:n pussillinen maksaa muuten 1,90 eur.


 


Ziaja BB Cream kosteuttaa ihoa hyvin, yleisvaikutelma on hoidettu ja kauniisti kuultava. Voide sopii erityisesti normaalille, kuivalle ja herkälle iholle. Ainesosaluettelo pitää sisällään mm. hyaluronihappoa ja tarapuu-uutetta sekä antioksidanttista E-vitamiinia. Voide sisältää myös suojan SK15. Sävy "natural tone" on minulle aivan liian tumma, tämä sopiikin paremmin hieman päivettyneelle iholle. Tuote vaikuttaa kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan hyvältä - n. 12 eur / 50 ml. Toivon hartaasti, että saisimme oman sävyn myös vaalealle iholle, muuten tuote jää helposti kaupan hyllylle.
Ziaja Sensitive -linja yllätti kuitenkin positiivisesti
Tuoksuttoman kosmetiikan ystävä ihastuu varmasti.


Onko ihosi herkkä?
Tuotenäytteitä

7 kommenttia:

 1. Mulla on toisinaan herkkä, mutta olen myös huomannut ihoni jollain tavalla "karaistuneen", eikä se ole enää reagoinut kuten yhtään aikaan. Olen miettinyt, onko kosmetiikassa raaka-aineita jotenkin hienosäädetty, vai onko ihoni jotenkin muuttunut toisenlaiseksi..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt ihan samaa. Onko ihoni muuttunut iän myötä? Vuodenajat vaikuttaa ihoni herkistymiseen tosi paljon, en tykkää talvesta..

   Poista
 2. Mulla ei ole varsinaisesti herkkä iho, enemmänkin kuiva, mikä tosin saattaa aiheuttaa jonkinlaisen herkkyysongelman. Ziajan tuotteet on tuttuja, mutta näitä Sensitive -sarjan tuotteita en ole käyttänyt:)

  VastaaPoista
 3. On ja ei, perusihonhoitotuotteet joita käytän, ovat aika neutraaleja ja tuoksuttomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neutraali on helppo vaihtoehto. Mulla jäi yksi (aivan liian kallis) voide käyttämättä voimakkaan tuoksun tähden. Sen kokemuksen jälkeen olenkin sitten ollut tosi tarkka tuoksun suhteen :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä!
  Sun kautta löysin Bottega Verden.
  Näitä on kokeiltava, mitä miedompi tuoksu sen parempi.

  VastaaPoista