Sivut

torstai 24. toukokuuta 2018

Itseruskettava kasvoille ja vartalolle ym. tarpeellista kesään





Kiljahdan riemusta joka kerta, 
kun törmään suomalaiseen kosmetiikkasarjaan, niin hienoa se on. Tänään on vuorossa minulle täysin uusi tuttavuus, joka tarjoaa tilaisuuden ostaa kotimaista, FI-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Atopik sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle, ja sitä voi ostaa apteekeista. Ainesosaluetteloista löytyy mm. luomukauraa ja luonnonmustikkaa. Sarja on vegaaninen, gluteiiniton ja toki myös eläinkokeeton.






Kauniit kesäpäivät ovat saapuneet iloksemme, joten onkin paikallaan katsastaa, mitä Atopik tarjoaa kesään. Minulla on parhaillaan testissä Atopik SPF 30 Kasvovoide, joka sisältää ainoastaan fysikaalisia mineraaliaurinkosuoja-aineita - titanium dioxide, zink oxide. Mukana on myös mm. ihoa rauhoittavaa kauraa. Fysikaalinen aurinkovoide voi tunnetusti tehdä ihosta valkoisen, mutta itse en huomannut sen suurempaa kalkkilaiva-efektiä, sillä luonnollinen ihosävyni on hyvin vaalea. Pidin voiteen koostumuksesta, joka jättää ihon mukavan mattapintaiseksi, meikkivoide levittyy päälle hyvin. Tämä on siististi pumppupulloon pakattu päivävoide kesään, voin suositella. Oma ihoni on ajoittain kuiva, joten laitan kasvovoiteen alle vielä kosteuttavan seerumin (esim. Evolve).






Käytättekö itseruskettavia? Minulle ne ovat helppo ja turvallinen tapa hankkia kaunista väriä lakanan valkealle iholleni. Rusketun nimittäin huonosti auringossa, joten saan kauniimman ja tasaisemman päivetyksen purkista. Värin takana on muuten DHA-sokeri, joka reagoi ihon oman keratiinin kanssa.

Atopik Itseruskettava kasvovesi lupaa antaa kasvoille luonnollisen ja tasaisen päivettyneen sävyn. Olen kantapään kautta oppinut, että itseruskettavien käyttö vaatii hyvää esivalmistelua, kuten kasvojen kuorintaa ja kosteutusta jo pari päivää ennen, muuten lopputuloksesta tulee kirjava. Ihanteellinen pohja itseruskettavalle onkin puhdas ja pehmeä, ei kuivia laikkuja. Neste levitetään iholle vanulapulla tasaisesti joka kohtaan kasvoja. Kädet kannattaa pestä hyvin levityksen jälkeen. Rusketus alkaa muodostumaan vähitellen, 3-5 tunnin aikana. Tuotetta käytetään päivittäin aina siihen saakka, kun haluttu sävy on saavutettu. Värin ylläpito vaatii tuotteen käyttöä noin 3 vuorokauden välein.

Asteittain päivettävä vartalovoide toimii samaan tapaan, mutta koostumus on voidemainen. Tuoksuton voide levitetään puhtaalle ja kuivalle iholle, ja annetaan kuivua hetki ennen vaatteiden pukemista. Atopikin voide tuntuu sopivan juoksevalta, joten se levittyy iholle hyvin. Käytän voidetta lähinnä sääriini, paahdettu kanankoipi näyttää niin paljon paremmalta kuin raaka. :)





Itse en tavoittele kovin tummaa rusketusta, vaan ehkä pikemminkin pientä tervettä päivetystä kasvoihin ja sääriin. Asteittain tummeneva tuote sopiikin minulle loistavasti, itseruskettava neste antoi kasvoilleni kauniin luonnollisen sävyn. Ihon oma ph vaikuttaa hieman lopputulokseen - joten kaverin rusketus voi näyttää paremmalta kuin oma. DHA:n tuoksu ei Atopikin tuotteissa ole jäänyt vaivaamaan. Tuotteet ovat myös sopuhintaisia, esim. itseruskettavat tuotteet maksavat hieman reilu 20 euroa.

Huom:
Itseruskettavat tuotteet eivät sisällä aurinkosuojaa.

Ajattelin laittaa Atopik anti-age tuotteet korvan taakse, niihin täytyy palata vielä jossain kohtaa. Sarjan jälleenmyyjät paikkakunnittain täällä.


Kauniita kesäpäiviä <3






Pr-näytteitä

4 kommenttia:

  1. Bongasin tuon ruskettavana kasvoveden jo toisesta blogista ja pitää kyllä ehdottomasti testata se, kunhan saan edellisen eco by sonian vastaavan tuotteen loppumaan.

    VastaaPoista
  2. Arvelinkin, että tuo SPF30 Kasvovoide toiminee ihan hyvin vaaleammalla iholla. Omalla voimakkaasti ruskettuneella iholla se teki voimakkaan "haamuefektin" kasvoille :) Itseruskettava kasvovesi ja After sun on hyviä tuotteita ^_^

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat kuvat ja ihan uusi merkki. Ennen käytin aina itseruskettavia, en mitenkään, että olisin ollut oranssi, vaan tervettä hehkua hain. Miten olen niin laiska, etten ole enää käyttänyt, kalpeana kamalana hiihtelen menemään, eiköhän ole aika tarttua purkkeihin.

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla näistä! Mä käytän Dovea vartaloille ja kasvoihin Acon kevyesti päivettävää.

    VastaaPoista