Sivut

sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Miksi käytän aurinkosuojatuotteita





Aurinkovoidekeskustelu nostaa päätään keväisin yhtä varmasti kuin metsän sinivuokot, joten taitaa olla paikallaan pohtia asiaa hieman tarkemmin, varsinkin kun aurinko paistaa tälläkin hetkellä täydeltä terältä. Mieleen pulpahtaa varmasti monta kysymystä ja median antama ristiriitainenkin informaatio voi sekoittaa ajatuksiamme vielä lisää. Miksi ylipäätään on tarpeellista suojata ihoa auringon vaikutukselta? Millainen on hyvä aurinkosuoja? Kuinka paljon on riittävästi - aurinkoa tai aurinkosuojavoidetta? Mikä on turvallista?

Itse en juurikaan paistattele päivää rannalla, joten aurinko tavoittaa minut kesäisin lähinnä liikkeessä eli pihatöissä ja lenkillä, joissa ensisijainen tapa suojautua on kevyt vaatetus ja hattu. Etelänlomilla tilanne on toki aivan erilainen - suorastaan polttava, joten maantieteellinen sijainti ja ympäristö (vesi, lumi) vaikuttaa toki erittäin paljon. Minulle tulee helposti tukala olo auringossa, joten viihdyn paljon paremmin varjossa. Ihoni on myös suomalaiseen tapaan vaalea, helposti palava ihotyyppi, joten suojaa todella tarvitaan sillä kuulunhan ihosyövän suhteen riskiryhmään. 

Olen käyttänyt sekä fysikaalista että kemiallista aurinkosuojatuotetta, joten molemmat ovat minulle erittäin tuttuja. Fysikaalinen aurinkosuoja perustuu mikrofilttereihin (titanium dioxide, zink oxide), jotka ohjaavat auringonsäteet pois iholta peilin tavoin. Nämä tuotteet ovat usein luonnonkosmetiikkaa, ja niiden koostumus näyttää enemmän tai vähemmän valkoiselta. Luonnonkosmetiikan sertifikaatin saaneissa fysikaalisissa aurinkosuojissa ei saa käyttää nanoteknologiaa tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja, joten niitä pidetään yleensä turvallisena vaihtoehtona. Kemiallinen aurinkosuoja puolestaan imeytyy ihoon ja muodostaa suodattavan kerroksen, joka imee UV-säteilyä itseensä. Kemiallisen aurinkosuojan imeytymisestä verenkiertoon ja ympäristövaikutuksista (mm.korallit) on julkaistu tutkimuksia, ja niitä tarvitaan toki vielä lisää. Suomen lainsäädäntö on onneksi aika tiukka, joten uskon sen jättävän kaikkein vaarallisimmat tuotteet rajan taakse. 

Minulle tuotteen käyttömukavuus on tärkeää, en käyttäisi vaatteita tahrivaa voidetta. Aurinkosuojaa suositellaan lisättäväksi iholle reilu määrä parin tunnin välein, joten yhden rantapäivän aikana voidetta kuluu paljon vaikka viihtyisikin aurinkovarjon alla. 







Clarins on uudistanut aurinkotuotelinjansa, tällä hetkellä tarjolla on kaikkiaan  kaksitoista erilaista Clarins HIGH PERFORMANCE SUN CARE -aurinkotuotetta, joista olen saanut testiin neljä - kaksi kasvoille ja kaksi vartalolle. Pakkaukset ovat värikoodattuja - 30 suojakerroin on keltainen, 50 sk on oranssi ja after sun tuotteet ovat vihreitä. Homman juju piilee kahdessa Clarinsin kehittämässä yhdisteessä - Sun Filter Complex, Sun Plant Complex.

"Sun Filter Complex -yhdiste suojaa ihoa tehokkaasti sekä UVA- että UVB-säteiden haitallisilta vaikutuksilta. Niissä käytetyt aurinkosuodattimet on valittu parhaiden, kansainväliset säädökset täyttävien orgaanisten* aurinkosuodattimien joukosta. Nämä suodattimet imevät säteilyn itseensä, ennen kuin se ehtii tunkeutua ihoon."

 "Sun Plant Complex  on 100 % kasviperäinen yhdiste on ollut alusta alkaen Clarinsin aurinkolinjan tavaramerkkinä. Yhdisteen soluja suojaava vaikutus täydentää aurinkosuodattimien tehoa ja ehkäisee tehokkaasti UVA-säteiden aiheuttamaa ihon ennenaikaista vanhenemista sekä ihon kuivumista."







Miltä tuotteet tuntuivat käytössä?
 

Suosikikseni nousi heti Invisible Sun Care Gel-to Oil SPF 30, joka on geelimäinen ja helposti kasvoille levittyvä tuote. Geeli on niin näkymätön, että ainoastaan raikas tuoksu paljastaa suojan olevan paikoillaan. Suojakerroin 30 on riittänyt minulle hyvin pari tuntia kestävissä kevyissä pihatöissä. Geeliä kannattaa lisätä parin tunnin välein, jos oleskelee ulkona pitkiä aikoja.

Dry Touch Sun Care Cream SPF 50+ on koostumukseltaan täyteläinen voide, joka kuitenkin imeytyy hyvin ja jättää ihon silkkiseksi, joten käyttömukavuus on huippuluokkaa. Jos olisin matkustamassa etelän aurinkoon, niin tämä on juuri se voide jonka pakkaisin mukaan.

Pidän suihkutettavista vartalotuotteista, sillä spray levittyy yleensä suhteellisen vaivattomasti koko vartalolle. Sun Care Lotion Spray SPF 50+ sisältää kuitenkin yllätyksen, tämä on luultavasti voidemaisin koskaan käyttämäni spray, onkin suoranainen ihme, että se tulee suihkuttamalla ulos pullosta. Tuote ei sotke tai tahri vaatteita, siitä pisteet. Auringonoton jälkeen iholle on hyvä levittää vielä rauhoittava ja kosteuttava tuote. Refreshing After Sun Gel levittyy hyvin ja imeytyy nopeasti jopa kostealle iholle, joten kosteustasapaino tuntuukin palautuvan nopeasti, ihotuntuma on geelin jälkeen mukavan silkkinen.

 Ei ollut yllätys, että kaikki käyttämäni tuotteet olivat loistavia, Clarins osaa nämä jutut. Tuotteet ovat myös hikoilun- ja vedenkestäviä. Sarjalta löytyy lisäksi mineraalisuojia kuten Mineral Sun Care Fluid SPF 30, jos arvostat enemmän fysikaalista suojaa. Tuotteet maksavat noin 30 euroa kappale.

Tämä oli myös ilo kuulla..

"Tammikuussa 2018 Monacon ruhtinas Albert II luovutti Oliver Courtin-Clarinsille Croix de l’Ordre de Saint-Charles -ristin Clarinsin merten suojelua koskevan työn johdosta. Arvostettu monacolainen kunnianosoitus on kiitollisuudenosoitus Clarins-laboratorioiden yhdessä Monacon tiedekeskuksen kanssa korallien parissa tekemästä tutkimustyöstä. Tutkimuksen aihe, tutkia korallien geenejä, jotta koralliriutat pystyttäisiin säilyttämään."



Vielä muutama sana turvallisesta auringonotosta:

Muista suojautua myös varjossa

Vältä keskipäivän aurinkoa klo 12-16

  Levitä aurinkosuoja ennen ulos menoa, ja lisää sitä parin tunnin välein

Suojaudu oman ihotyyppisi mukaan

Älä oleile auringossa tuntikaupalla 

Muista vaatteiden suojaava vaikutus - erityisesti lapsilla


Keksittekö lisää :) 



 


 

8 kommenttia:

  1. Ihanat värit näissä purkeissa! Itse suosin fysikaalista suojaa, mutta kirjoitinkin vasta blogissa, että moni varmasti valitsee koostumuksen perusteella kemiallisen suojan - imeytyyhän ne usein paremmin eikä jätä valkoista pintaa. Tosin Algamarikset on olleet aivan huippuja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käyttänyt paljon fysikaalisia suojia, joten niistäkin löytyy monta postausta. Nyt oli mukava vaihteeksi kokeilla aurinkosuojausta Clarinsin tapaan, täytyy kyllä todeta että käyttömukavuus oli huippuluokkaa.

      Poista
  2. Mä inhoan auringossa oleilua, joten en koskaan "ota aurinkoa" ja muutenkin pyrin karttamaan auringossa oleilua. Käytän kesäisinkin aina ulkona pitkähihaisia yläosia ja pitkälahkeisia housuja, koska en kerta kaikkiaan halua aurinkoa iholleni. Olen sen verran neuroottinen auringonsäteiden suhteen;) Kasvot, kaulan ja kädet suojaan SPF50 suojalla. Mulle on sinänsä ihan sama onko suoja fysikaalinen tai muunlainen, kunhan se suojaa. Tykkään eniten Avenen ja Aconin tuotteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä :). En ota aurinkoa, tykkään enemmän varjopaikoista. Jos kaipaan rusketusta, niin saan sen itseruskettavista. :)

      Poista
  3. Täällä on kanssa jo löydetty tie aurinkovoidepurkkien äärelle. Toi gel-to-oil on aivan ihana tuote ja oma lemppari. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos voisin ostaa vain yhden, niin se olisi juuri toi gel-to-oil kasvoille. Se on ihana. <3

      Poista
  4. Mulla on (asenne)ongelmia aurinkosuojien kans. Inhoan niiden hajua ja sitä lähmäsyyttä, mikä niistä iholle jää. Kasvoihin en laita koskaan aurinkorasvaa, ku naama valuu hikeä niin paljon ja sitä pyyhkiessä aurinkorasva menee silmiin ja hyi. En tiiä, mikä tähän auttais. Toisaalta taas en uskalla ostaa kalliimpia aurinkosuojia, ku pelkään, että ne jää sitten käyttämättä epäsopivina tai jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, mitä tarkoitat sillä että voide haisee ja on tahmea - yäks. Clarinsin voiteet olivat toista maata, eivät tunnu iholla, joten ne voi levityksen jälkeen unohtaa. Gel-to-oil on kuin tehty sinulle, sillä se ei todellakaan tunnu miltään :)

      Poista