Sivut

tiistai 3. syyskuuta 2013

Kauneuden hinta?


Kuinka paljon rahaa käytätte ulkonäköönne vuosittain? Saisiko summalla polkupyörän, mopon vai pienen henkilöauton?

Tuorein Kauneus & Terveys esittelee kolme naista, jotka maksavat ulkonäöstään korkeaa hintaa, huikeat 7300-11160 per vuosi. Summaan on laskettu kosmetiikan, kampaajan ja kauneushoitolan lisäksi mukaan myös kuntoilu ja vaatteet.

Summat näyttävät silmissäni aivan järkyttävän suurilta. Suurin osa omasta palkastani kuluu perheeseen ja kotiin (asuntolaina, ruoka, harrastukset, kesämökki jne). Esim. kosmetiikka näyttelee tiliotteessani vain sivuosaa. Yritän olla järkevä ja ostaa vain tuotteita, joita oikeasti tarvitsen (en aina onnistu tässä kovinkaan hyvin :P). Pyrkimykseni on käyttää vanhat tuotteet loppuun ennen uusien ostamista. Pakkaa on nykyään sekoittamassa myös blogini kautta saadut tuotteet sekä Livbox. En omista satoja kynsilakkapulloja tai kymmeniä luomiväripaletteja. Ajattelinkin jatkossa tehdä pikaisen laskelman omistamastani kosmetiikasta. Eläisinkö varastollani kuukauden, vuoden vaiko viisi vuotta? Huulipunat, luomivärit ja kynsilakat riittäisivät todennäköisesti kaikkein pisimpaan. Ihonhoitotuotteet loppuisivat ensin.

Haastan teidät laskemaan syyskuun aikana kosmetiikkaan käyttämänne summan. Palataan asiaan lokakuun alussa. Kuitit talteen tytöt!

16 kommenttia:

 1. No ei tule noita summia itselle sen tiedän, koska kuntoutustuella en edes tienaa noin paljon... Lueskelin itsekin tuon jutun ja vähän nieleskelin, mutta miksikäs ei, jos on rahaa. Itsellä sitä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jonna,

   Ihmiset arvostavat eri asioita. Minulle oma koti on se tärkein juttu. Hyvä, että aihe herättää keskustelua :)

   Poista
  2. Itse satsaan aika paljon ruokaan. Eikös kauneus lähde sisältä päin? ;) Mutta kyllä minäkin kosmetiikkaa rakastan! Rahan vuoksi hankintoja on mietittävä tarkempaan.

   Poista
 2. Mun silmät myös pullisteli kuopistaan, kun luin samaista juttua. Aika melkoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa,

   Käsittämättömiä summia. Todellista kauneuteen panostamista :)

   Poista
 3. Itsekin ensin kauhistelin, mutta sitten mietin, että jos tienaa hyvin, eikä ole perhettä, isoa asuntolainaa yms. niin miksipäs ei sitten itseensä satsaisi. Jossakin kohtaa varmasti ihmiselle tulee eteen toisenlaiset tarpeet. Esim. lapsiperheessä niitä uuusia syksyvaatteita/kenkiä on ostettava, lastenkin harrastukset maksettava. Olisi mukavaa tienata paljon ja että olisi aikaa enemmän itselleni. Uskoisin itse ostavani laatua ja satsaavani siihen -eli luultavasti kuluttaisin enemmän itseenikin, jos vain tienaisin enemmän. 900e on valtava raha minun tämän päivän palkastani. Ei riittäisi enää asumiseen ja ruokailuun ja lapsiin rahat tuon jlk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eliisa,

   Lapsiperheen tarpeet ovat täysin erilaiset kuin yksineläjän. Omasta tilipussista pitää riittää koko perheen tarpeisiin. Jokainen kuluttakoon varojensa mukaan.

   Itse en suostu tinkimään laadukkaista ihonhoitotuotteista. Jos rahaa olisi enemmän, kävisin kosmetologilla useammin :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen keskustelunavaus tilastoja rakastavalle..

  72 tuotetta ja 12105 ml on kulunut meidän nelihenkiseltä perheeltä elokuun loppuun mennessä. Hirveästi saippuaa, shampoota ja hoitoainetta kuluu. Jos keskihinta olisi 10 euroa, niin rahaa olisi kulunut 720 euroa. Jotain tuon suuntaista kuitenkin, noin tonni vuodessa. Kampaamokulut on 2x100, 2x50 ja 8x25 eli 500 euroa. Kosmetologilla en ole ehtinyt käymään saamattomuuttani. Lasten tukat leikkaan ja hoidan itse.

  Syyskuussa ei ole kampaajaa tai kosmetiikkaostoksia suunnitteilla. Lokakuussa ostan jotain loppuvien tilalle. Varastot on taas aika täynnä, kun hamstrasin halpaa luonnonkosmetiikkaa ja laitoin laukun ruumaan. Alkuvuodesta kesti neljä kuukautta silloisten varastojen tyhjentämiseen. Minulla on meikeissä nykyään korkkauspäivä merkittynä tusseilla, koska luonnonkosmetiikka säilyy huonommin.

  Kuntoilu ja vaatteet nostavat summaa jonkin verran, mutta ei nyt 900 euroon kuukaudessa. Pojalle ja tytölle juuri katselen vaatteita vanhojen käydessä taas pieniksi. Hyviä lastenvaatteita saa ihan kohtuulliseen hintaan, jos ostaa kohtuudella.

  Koko perheen kulutuksella saa varmaan mopon, mutta ehkä mopo ei ole karannut käsistä. Kohtuullisuusbudjetti 20 000 euroa vuodessa voisi olla ensi vuoden haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Ihailtavaa täsmällisyyttä. Oletko pitänyt tilastoa kauan? Tämä on oikeastaan niin hieno tapa toimia, että voisin ryhtyä siihen itsekin. Ei tarvitsisi enää miettiä, mihin kaikki rahaa menee :)

   Poista
  2. Suurpiirteiselle tekee välillä hyvää pitää kirjaa..

   Kosmetiikan kulutus oli itsellekin yllätys. Vuodenvaihteessa aloitin eli tapa on uusi. Minulla on jatkuvasti keskeneräinen artikkeli loppuneista tuotteista päivitettävänä ja julkaisen sen aina kuun lopussa. Pullot ärsyttävät ja niitä en enää kuvausta varten säilö vaan olen kirjoittanut tuotteen ja millilitrat listaan. Oikeastaan olisi mielenkiintoista lisätä tuotteen ostohinta mukaan laskelmaan.

   Poista
 5. Olen lapseton kolmikymppinen virkanainen, joka asuu pikkukaupungissa edullisessa vuokra-asunnossa. Käytän varmasti enemmän rahaa meikkeihin,ihonhoitoon ja yleensä ulkonäköön kuin suomalainen ns. peruspirkko, mutta missään nimessä tuota 900 €/kk.

  Koen usein jonkinlaista syyllisyyttä siitä, että laitan paljon rahaa ulkonäkööni, mutta toisaalta miksi en laittaisi? Minulla ei ole velkaa, eikä perhettä, jonka elämiseen menisi leijonanosa tuloistani. Vastaavasti työtilanteeni ei ole niin vakiintunut, että voisin miettiä omistusasunnon ostamista. (Miksi on muuten sosiaalisesti hyväksyttävämpää ottaa hirvittävän suuri talovelka heti ja jeesustella suurta velkaa, mutta velaton vuokralla asuja katsotaan jonkinsortin siipeilijäksi?)

  Oman osansa ulkonäköbudjetista vie tällä hetkellä myös vaatevaraston uusiminen, sillä ostan pikku hiljaa kaikki vaatteeni uudellen. Olen aloittanut alusvaatteista ja hankintoja, jotka vielä tarvitsen on mm. takit (syys ja talvi) sekä siisti housupuku. En valita vaatteiden uudistamista, sillä se on pitkällisen projektin tulos, mutta kukkarolle tämä muutos käy.

  Seuraan mielenkiinnolla tämän keskustelun etenemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eiko,

   Olen itsekin ollut vuokralla asuva sinkku. Silloin tuli laitettua paljon nykyistä enemmän rahaa ulkonäköön. Eihän siinä ole mitään väärää. Olen samaa mieltä kanssasi siinä, että on tyhmää ottaa suuria lainoja ja elää yli varojensa.

   Vaatevarasto-projektisi kuulostaa hyvältä. Meillä päivitetään myös vaatevarastoja ahkerasti. Lapset kasvavat ja tarvitsevat koko ajan uutta. Omakin vaatevarastoni alkaa olla päivityksen tarpeessa.

   Poista
 6. Huhheijaa! No minulla on satoja kynsilakkapulloja mutta se on oikeastaan ainut, johon törsään. Hyvä ruoka on sitten se toinen mutta se ei tarkoita kulinaristia herkkuja vaan perus-kotiruokaa joka tehdään itse. Ostan tosi kitsaasti vaatteita, suosin alennusmyyntejä ja tarjouksia. Kaksi kasvavaa teiniä vaatii koko ajan uutta mutta ei onneksi merkkituotteita vaan ketjuliikkeiden vaatteet kelpaavat. Minä en viimeisimmistä muotivirtauksista piittaa vaan pukeudun omalla tyylilläni ja siihen voi sopia hyvin 10v vanha neule.

  Kampaajalla käyn äärimmäisen harvoin, tukka ei ole pääasia. Kosmetiikkaa kyllä kuluu mutta lakkoja lukuunottamatta osta _lähinnä_ tarpeeseen.

  Meillä ei ole kalliita harrastuksia emmekä matkustele, yh-taloudessa valtaosan tuloista nielaisevat asuminen PK-seudulla ja päivittäiset menot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sissi,

   Ei sadoissa kynsilakkapulloissa ole mitään väärää, nehän ovat suorastaan välttämättömyys upealle kynsiblogistille :). Olen itse miettinyt kosmetiikan hinta-laatusuhteita vuosia (tai siitä lähtien, kun kiinnostuin kosmetiikasta teini-ikäisenä). Kaikista huonoin sijoitus, on mielestäni halpa rasvapurkki, joka pilaa ihon.

   Meilläkin satsataan kotiruokaan. Sehän on myös halvempaa kuin kaupan valmisruoat. Asuminen pääkaupunkiseudulla on hirveä kallista. Täällä Tampereella pääsee vähän halvemmalla.

   Poista
 7. Kylläpä on isoja summia käytössä! Opiskelijaa pyörryttää. Tykkään kyllä meikata ja hemmotella ihoani mutta teen sen vain pienemmällä rahamäärällä. Juuri nyt käytän kaapissani lymynneitä, ilmaiseksi saatuja tuotteita pois. Erityisesti suihkugeelejä minulla on paljon. Siksipä ei ole tarvinnut ostaa mitään kosmetiikkaa kuukausiin :)
  Käytän rahaa enemmänkin (itse asumisen lisäksi) terveelliseen ja hyvään ruokaan ja sisustamiseen. Säästelen rahaa myös siihen, että välillä voi mennä vaikka ulos syömään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanni,

   Opiskelijan kannattaa miettiä mihin rahansa käyttää. Aika pienellä summalla voi meikata ja hoitaa ihoaan. On myös ihanaa ostaa joskus kukkia kotiin tai mennä ulos syömään. Terveellinen ruoka hoitaa kauneutta sisältäpäin :)

   Poista