Sivut

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaaMinussa asuu pieni kotikemisti, joka yrittää avata uusia polkuja kosmetiikan maailmaan. Haluaisin tehdä omin käsin jonkun mainion kasvoöljyn, jalkasuihkeen tai huulirasvan. Valmistusprosessissa on kuitenkin monta mutkaa matkassa, joten tunnen tarvitsevani rutkasti lisätietoa. Tällä hetkellä kysymyksiä tuntuukin olevan enemmän kuin vastauksia.
Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa -kirjan takaa löytyy loistava kahden hengen tiimi. Juliette Goggin johtaa konsulttiyritystä, joka on erikoistunut ihonhoito- ja kylpytuotteisiin sekä kodin hajusteisiin. Hän luennoi säännöllisesti kosmetiikka-alan seminaareissa ja opettaa ihonhoitotuotteiden valmistusta. Abi Righton puolestaan on arvostettu kosmetiikka-alan tutkija. Hänellä on lähes 40 vuoden kokemus kauneus- ja hygieniatuotteiden kehittämisestä mm. The Body Shopille. Nykyään hän johtaa omaa yritystään, joka laatii luonnontuotteisiin ja nykyteknologioihin pohjautuvia kosmetiikan valmistustapoja. Hänen asiakkaitaan ovat maailman johtavat ihonhoito-, hiustenhoito- ja kylpylätuotteiden valmistajat.
Kirjan lähtökohtana on tehdä laadukasta kosmetiikkaa helposti, jopa vain parilla kolmella raaka-aineella. Omaan silmääni osui myös muutama vaativampi ohje, joista tuskin kannattaa aloittaa, muuten hommasta voi tulla paha mieli heti alkuunsa. Itse ajattelinkin etsiä kaikista helpoimman reseptin, josta luulen selviäväni kunnialla maaliin saakka. Arvostan myös helposti hankittavia ja edullisia raaka-aineita. Onneksi kirja pureutuu ainesosien hankintaan ja käyttöön huolella. Samalla tarjotaan myös tärkeää tietoa säilytyksestä, joka voi pahimmillaan olla yksi kotikosmetiikan suurimmista kompastuskivistä.

Kirjasta löytyy jokaiselle jotakin, on mm. käsi- ja vartalovoiteita, puhdistusaineita, kasvovesiä, kasvo- ja kylpyöljyjä, kasvonaamioita ja hiustenhoitoaineita.
Kirjan ulkoasu on todella viehättävä ja selkeä. Sen sivuilla viihtyy pitkään. Meillä teos jäi notkumaan olohuoneen sivupöydälle, josta olen palannut sen pariin aina uudelleen. Teoksen rakenne vaikuttaa pätevältä ja johdonmukaiselta. Jokainen työvaihe esitellään selkein kuvin.

Jos kotikosmetiikka kiinnostaa, niin tässä on kirja, jota etsit.
Voin suositella, vaikka en ole ehtinyt kokeilla vielä yhtäkään ohjetta käytännössä. Kesälomalla sitten :)


Tätä juuri ilmestynyttä kirjaa myy netissä ainakin Adlibris.

Kirja on saatu. En hyödy mainoslinkistä.

5 kommenttia:

 1. Itse olen ajatellut tehdä jossain vaiheessa jotakin kuorintavoidetta, pitääkin lainata tuo kirja kirjastosta jos onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjasta löytyy ainakin hellävarainen vesiliukoinen kasvokuorinta, joka on tehty manuka-hunajasta, c-vitamiinista ja papaijasta. Löytyy varmasti kirjastostakin tämä kirja :)

   Poista
 2. Todella mielenkiintoisen oloinen kirja, täytyykin laittaa muistiin! :)

  VastaaPoista
 3. Tykkäsin kirjasta. Hyviä ja yksinkertaisia ohjeita, mutta löytyi myös vaativampaakin reseptiikkaa :)

  VastaaPoista