Sivut

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Mitä kuuluu hiuksille?
Lopetin hiusteni kemiallisen värjäämisen pari vuotta sitten. Sitä edelsi reilun parinkymmenen vuoden värjäysputki. En aiemmin voinut edes kuvitella, että selviäisin näin pitkään ilman synteettisiä hiusvärejä, nehän olivat kaiken hiustenhoitoni kulmakivi ja perusta. Hento luonnonkiharani sai väristä ryhtiä ja kiiltoa. Viimeinen kampaamossa tehty värjäyskerta vuonna 2014 meni kuitenkin täydellisesti pieleen ja lähdin kampaamosta kyyneleitäni kuivaten. Väri vaikutti ilmeisesti liian kauan ja hiukseni rapisivat poikki. Päänahka oli kuin tulessa ja vatsan sisältö pyrki ulos. Se tie oli kuljettu loppuun.
Siirryin karvaan kokemukseni jälkeen luonnonkosmetiikan hiusväreihin, jotka värjäävät vain hiuksen pinnan. Ensimmäinen kokeilemani merkki oli muistaakseni Santen. Tällä hetkellä pidän eniten Logonan voideväreistä, niiden helppokäyttöisen koostumuksen vuoksi. Luonnonväreihin siirtyminen vaatii aikaa, sillä värjäystulos paranee, kun synteettisesti värjätty osa kasvaa pois. Luonnonväri tarttuu paremmin värjäämättömään hiukseen. Pidän tosi paljon lopputuloksesta, joka on pehmeä ja luonnollinen. Väri kestää hiuksissani kuukauden tai pari, eikä kasvuraja erotu hiusten kasvaessa. Kasviväri hoitaa ja vahvistaa hiusta, hiukset tuntuvat käteen paljon pehmeämmiltä.

Kirjoitustani "hiusten kasvivärjäys kotona" on luettu paljon, joten kannattaa palata siihen, jos aihe tuntuu kiinnostavalta.
Tällä hetkellä en kuitenkaan ole värjännyt hiuksiani neljään kuukauteen, sen sijaan olen tehnyt tuttavuutta oman värini kanssa, joka vähän yllättäen, miellyttää minua. Hiukseni ovat paksuuntuneet kahden vuoden aikana tosi paljon ja ne taipuvat kauniimmin kuin koskaan, myös päänahkani voi hyvin. Olen oikealla tiellä. 
 Hiusten kasvivärjäämisestä on ilmestynyt uusi kirja Värjää hiukset luonnonmukaisesti: myrkyttömät kasvipohjaiset hiusvärit - Christine Shahin, joka pureutuu huolella värjäämisen saloihin. Visuaalisesti kaunista kirjaa lukiessani tunnen olevani asian suhteen täysi untuvikko, jolla on vielä paljon opittavaa. Tämä varsin pätevän oloinen teos, sopii oppaaksi kaikille kasviväreistä kiinnostuneille. Suosittelen <3 

Sisällysluettelosta löytyy mm. seuraavaa:

Miksi värjätä hiuksia
Hiusvärien lyhyt oppimäärä
Neljä puhdasta kasviväriä
Kasvivärien käyttö
Huivityylejä
Kasviväreillä värjättyjen hiusten hoito
Usein kysyttyjä kysymyksiä  

Jälleenmyyjiä:
    
 


Arvostelukappale

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti