Sivut

torstai 8. syyskuuta 2016

YA naturae luonnonkosmetiikkaa apteekista



Käsi pystyyn, kiinnostaako teitä Suomessa valmistettu sertifioitu luonnonkosmetiikka, jota myydään apteekissa? Kesäkuussa lanseerattu YA Naturae sai ainakin minut höristämään korviani. 

YA Naturae vastaa mielestäni mainiosti kuluttajien toiveeseen yhdistää kaksi, apteekki- ja luonnonkosmetiikka. Sarja tarjoaa kahdeksan ihonhoitotuotetta, joista yksi on vartalolle, toinen huulille ja loput kasvoille. Valikoima vaikuttaa tällä hetkellä aavistuksen suppealta, joten jatkossa toivon sen kasvavan tästä vielä lisää. Kaikilla tuotteilla on Ecocert Natural and Organic -sertifikaatti ja ne sisältävät yli 10 % luomuainesosia ja ovat lähes kaikki myös vegaanisia. Ja mikä parasta, tuotteet ovat tuoksuttomia tai miedosti tuoksuvia, niistä on jätetty pois allergisoivia ainesosia kuten mm. linaloli, sitronellaali ja limonene. Tiedän, että tuoksutonta kosmetiikkaa käyttää jo aika moni, vaikka minulle se ei olekaan ainoa tie kulkea.

 Incilistalta löytyy kotimaisia raaka-aineita kuten mm. koivumahlaa, joka on tehokas antioksidantti ja auttaa soluja uudistumaan. Mukana on myös marjaherkkuja kuten mustaherukkaa- ja puolukansiemenöljyä, jotka ovat todellisia vitamiinipommeja. Mustaseljauute puolestaan vähentää tulehdusta, turvotusta ja rauhoittaa ihoa.




Kasvojen puhdistustuotteita löytyy kolme: silmämeikinpoistoaine, puhditusvaahto ja kasvovesi. Pidän kaikista kolmesta, ne toimivat perushyvin ja ovat luonteeltaan mietoja. Voisin nostaa esiin muskettisotureista yhden eli puhdistusvaahdon, joka toimii loistavasti puhdistuksen kakkosvaiheena esim. Lumenen puhdistusvoiteen jälkeen, eikä kuivata ihoa. Jatkossa toki toivon, että sarja saisi myös oman puhdistusmaidon tai -öljyn, joka tällä hetkellä jää uupumaan.




Sarjan voiteet on pakattu näppäriin pumppupulloihin, joista pidän kovasti. Päivä - ja yövoide ovat koostumukseltaan kevyitä ja hyvin imeytyviä, ne on suunnattu normaalille ja sekaiholle. Kuivaihoisena jään kuitenkin kaipaamaan kosteuttavampaa voidetta, sillä voiteiden tehot eivät tunnu riittävän omalle iholleni. Tiedän pullojen sisältävän paljon ihoa hoitavia öljyjä (mm. oliivi-, manteli-, ruusunmarjaöljy), joiden superkosteuttvaa tunnetta jään kaipaamaan. Jälkitunne on kuitenkin pehmeä ja kimmoisa, joten uskon näiden olevan monen mieleen. On aina hienoa huomata, että tuotteet sopivat myös herkälle iholle.

Eniten ihastusta herätti YA naturae silmänympärysvoide, jonka avulla voi hoitaa kahta silmänympärysihon kirosanaa, tummia silmänalusia ja turvotusta. Pieni pumppupullo päästää ulos vain kaiken tarpeellisen, eikä kallisarvoista voidetta mene pisaraakaan hukkaan. Iho tuntuu voiteen jälkeen mukavan pehmeältä. Suosittelen kokeilemaan, kun hintakaan ei ole paha (kympin luokkaa).




Tuotteita myy Yliopiston Apteekki, YA.FI -verkkokauppa sekä Jumbon ego-myymälä. YA:lla on muuten tällä hetkellä (7.-11.9.16) menossa -15% päivät (myös verkkokaupassa), joiden aikana kosmetiikasta saa alennusta. Sarja vaikuttaa normaalihintaisenakin varsin edulliselta, hinta-laatusuhde on mielestäni hyvä. Huulivoide tosin on vielä ostamatta ja testaamatta.

 
Mitä mieltä olette näistä? Pidättekö ulkoasusta? 






 Lehdistönäytteitä. En hyödy mainoslinkistä.


14 kommenttia:

  1. En ole vielä kerennyt testata, mutta sarja vaikuttaa todella mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edullista suomalaista luonnonkosmetiikkaa on aina ilo käyttää :)

      Poista
  2. En ole vielä testannut mutta silmämeikinpoistoaine ja päivävoide kiinnostaa. :) Ulkoasukin miellyttää silmää! :)
    Itseä harmittaa ettei sarjasta löydy puhdistusmaitoa, se kun sopisi paremmin iholleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, jäin kaipaamaan puhdistusmaitoa tai -voidetta. Vaahtopuhdistus on usein liian pesevä ja ihoni tuntuu kuivuvan entisestään. Onneksi kaksoispuhditus helpotti tilannetta, eikä vaahto jää käyttämättä :)

      Poista
  3. Olen testannut muutaman näytepussukan verran sy-voidetta, sekä yö- ja päivävoidetta. Kelpo tuotteita pienen otoksen perusteella:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Ne näytepussukat ovat kullanarvoisia, ei tarvitse ostaa heti koko pullollista, vaan saa kokeilla pienellä määrällä ensin :)

      Poista
  4. Mielenkiintoisia ja kauniit pakkaukset
    itsellä ei kokemusta tuotteista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkauksissa on omanlaisensa fiilis, ne erottuvat selvästi apteekin hyllystä :)

      Poista
  5. Mun makuun vähän naah ulkoasu, itse tuotteet kyllä vaikuttivat kiinnostavilta, varsinkin kasvovettä voisin kokeilla, jos ei sitten jäisi naah-purkin takia käyttämättä. :D

    VastaaPoista
  6. Ulkonäkö on hyvä näissä! Sain sarjan huulirasvan, ku liitty ton apteekin kanta-asiakkaaksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatti liittyä, niin voit ostaa YA naturaen kosmetiikkaa. :)

      Poista
  7. Kiva kun apteekkien kosmetiikka valikoimat ja erityisesti luonnonkosmetiikka, ovat lisääntyneet! Eikös nykyään verkkoapteekin kauttakin saa tilattua erilaisia tuotteita suoraan kotiin? Tästä tulikin mieleen, että kaipaisin kipeästi uutta puhdistusvaahtoa.

    VastaaPoista
  8. Minä en tämmöisiä ole nähnytkään. Täytyykin katsoa, onko näitä valikoimassa meillä päin. Suunnittelin käyttäväni verkkoapteekkia seuraavan kerran, meillä kun on apteekkiin itseasiassa todella pitkä matka. Hyvä idea kokeilla tuota kosmetiikkaa apteekista.

    VastaaPoista