Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Biohajoavaa luonnonkosmetiikkaa kesämökille



Kesällä on ihanaa viettää aikaa luonnonhelmassa, nauttien rauhallisesta ympäristöstä tavalla tai toisella. Mökkimme sijaitsee pienen puhdasvetisen järven rannalla, jossa ainoa sallittu kulkupeli on soutuvene. Päivien kulku on mökillä jotenkin niin ajatonta, aika menettää hetkittäin jopa merkityksensä. Idylli rikkoutuu kuitenkin ikävästi maanantaina, jolloin koittaa taas uusi työaamu, mutta ei anneta sen häiritä.




Biohajoava kosmetiikka sopii täydellisesti juuri kesämökkikäyttöön, joten testikoristani löytyy tällä kertaa testiin saatuja Urtekram uutuuksia. Urtekram on mukavan edullista luonnonkosmetiikkaa, esimerkiksi kookoslinjan vartalokuorinnan hintalappu on noin viisi euroa (150 ml). Viime kesänä meillä oli käytössä saman sarjan Nordic Berries -linja, joka tuntui sopivan mainiosti koko perheelle aina shampoota ja hoitoainetta myöten. 




Urtekram Body Scrub Coconut pääsi mökkisaunan lämpöön ensimmäisenä, sillä kroppa kaipaa nyt hellävaraista kuorintaa ja rasvausta. Olen rehellisesti sanottuna aivan liian laiska käyttämään vartalokuorintoja, vaikka tarvetta niille kyllä olisi, joten on aika ryhdistäytyä. Pidän yleensä kosmetiikasta, jonka vaikutuksen tuntee heti, joten minulle ei tällä kertaa ole kuin hyvää sanottavaa. Tuote sisältää kuorivien risiinihelmien lisäksi mm. ihoa hoitavaa manteliöljyä, sheavoita, glyseriiniä, aloe veraa, kookosöljyä ja hyaluronihappoa. Kostealle iholle levitytty aine poistaa elotonta ihosolukkoa kevyesti ja jättää jälkeensä pehmeyden lisäksi myös syötävän herkullisen tuoksun. Bounty-tyttö huokaisee tässä kohtaa ihastuksesta ja kiittää makeasta kookoksen tuoksusta. :)




Urtekram Hair Oil Coconut on ravitseva hiusöljy, joka on pakattu siistiin pumppupulloon. Tuotteen ainesosaluettelosta löytyy kookosöljyn lisäksi manteli-, jojoba- ja parsakaalinsiemenöljyä. Minulla on tapana laittaa öljyä etenkin kosteuttamaan kuivia hiuslatvojani, jotka näyttävät öljyn jälkeen paljon terveemmiltä ja tuntuvat käteen pehmeämmiltä. Öljy ei onneksi tahmaa. Voisin myös kuvitella käyttäväni kookosöljyä hiusnaamion tapaan, eli reilusti öljyä hiuksiin ja annetaan vaikuttaa (saunan lämmössä), lopuksi pesu.




Urtekram Aloe Vera on saanut kaksi uutta vahvistusta, vartalokuorinnan ja huulivoiteen. En ole kokeillut muita tämän linjan tuotteita, joten en osaa sanoa niistä vielä mitään, mutta aloe vera on perinteisesti ollut ihoa rauhoittava ja pehmentävä juttu, joten voisin jatkossa ostaa näitä muutaman lisää.





Urtekram Body Scrub Aloe Vera sisältää luomuglyseriiniä ja kasviperäis kuorivia aineosia, lisäksi mukana on oliivi-, manteli-, jojoba- ja parsakaalinsiemenöljyä. Iho tuntuu jo yhden käsittelyn jälkeen paljon pehmeämmältä ja tuoksuu raikkaalta sitruunaruoholta. Minulla on tapana levittää iholle vielä lopuksi vartalovoide, joka kruunaa pehmeyden.





Käsilaukustani löytyy aina vähintään yksi huulivoide, jota sipaisen huuliini lähes päivittäin, joten nakkasin Urtekram huulivoiteen mukaan. Voide ajaa hyvin asiansa, eli jälkitunne on pehmeän raikas. Puikko tuoksuu kevyesti mandariinille. Huulipuikko on kuitenkin omaan makuuni hieman liian kova, joten voiteen levittäminen takkuaa.

Urtekramia on myös suhteellisen helppo löytää kaupoista, 
sillä jälleenmyyjiä tuntuu olevan paljon.


 Muistattehan nauttia kesästä myös kotoisan span muodossa <3.
Urtekram kuorinnat vaikuttavat niin hellävaraisilta, että niiden puoleen voi kääntyä vaikka joka viikko parikin kertaa.





Näytteitä

7 kommenttia:

  1. Voi miten ihan tuo pieni rantasauna on. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna <3. Juu.. pieni on ja vanha, ehkä juuri siksi niin tunnelmallinen. :D

      Poista
  2. Aivan ihana rantasauna, niin suloinen ja mahtavasti rannassa. Ehdottomasti mökille, etenkin miehen mökille, jossa on lampivesi, niin biohajoavat ja ekologiset pesutuotteet mukaan.

    Sydämellistä sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin.. luontoa täytyy kunnioittaa. En muuten koskaan huuhtele hiuksiani pesun yhteydessä järvivedessä, mutta järvivedellä kyllä. :)

      Ihanaa suvisunnuntaita Tiia <3

      Poista
  3. Ihasstuttava rantasauna ja nuo tuotteet on kyllä hyviä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urtekramin hinta-laatusuhde ja saatavuus on kunnossa. :)

      Poista
  4. Tuo hiusöljy ja huulirasva menee heti ostoslistalle😄

    VastaaPoista