Sivut

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Vitalis & Paola Suhonen



Vitalis tuo mieleeni lapsuusmuistoja. Kuin olin pieni, mummoni siveli sitä poskieni suojaksi pakkasella. Vitalis hoiti myös rohtuneita huuliani. Purkki katosi elämästäni jo kauan sitten, mutta tuoksu jäi mieleeni ikuisiksi ajoiksi. Ympyrä sulkeutui, kun viime viikolla postilaatikostani löytyi uusi Vitalis-purkki. Kiva, nyt esittelen tämän omille lapsilleni. Jutun paras osa (=lapseni tuotearvio) tulee viimeisenä, joten lue juttu loppuun asti :)

Vitalis-voiteen rasia on juuri uudistunut, nyt rasia on smaragdinvihreä. Ensimmäiset Vitalis-kukkarasiat lanseerattiin toukokuussa 2011. Suurimmat Vitalis-fanit omistavat jo monta erilaista rasiaa. Rasian on suunnitellut Paola Suhonen

50ml rasia maksaa 3,70e, joten tuote on hyvin edullinen.



Vitalis on vaaleanvihreä voideklassikko, sen valmistus alkoi vuonna 1936. Se sisältää hoitavia luonnon vahoja ja öljyjä (mehiläisvaha ja lanoliini) sekä glyseriiniä. Se sisältää myös sorbitolia, joka kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Vitalis on hengittävä vedetön voide.




Vitalis kuuluu sarjaan tuotteita, joilla on hyvin monia käyttötarkoituksia. Hyvällä mielikuvituksella varustettu käyttäjä keksii runsaasti käyttökohteita. Minulle on luontevinta sipaista tätä huulilleni ja kynsinauhoilleni. Aion kokeilla tuotetta myös lapseni kuiviin kyynärtaipeisiin ja kantapäihini.  Tämä sopii varmasti myös ihottumien ja atooppisen ihon hoitoon. Vitalis sopii koko perheelle. Kotimaisuus on myös erittäin hieno juttu.


Lapseni kuvaili Vitalista näin:
"Mummilla on ollut tätä keltaisessa rasiassa.
 Tämä tuoksuu hyvälle"

Äitini eli lapsieni Mummi kuoli äkillisesti muutama vuotta sitten.
Hän rakasti lapsia koko sydämestään.
Hän ehti siirtää Vitalis-muiston lapsilleni.
Tämä asia selvisi minulle vasta tänään,
kun pyysin lapseltani arviota Vitaliksesta. 
Lapseni on siis neljäs Vitalis-sukupolvi :) 

 Lue lisää Vitaliksesta täältä.

Nyt olisi mukava kuulla teidän Vitalis muistojanne :)

19 kommenttia:

  1. Ihana tuo lapsesi kommentti :) Vitalis on ihanaa, olen vain hukannut purkkini johonkin :/ Pitänee siis hankkia lisää, vaikka tuolla uudella kannella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Liisa,

      Totta. Vitalis on ihana tuote, joka sopii moneen käyttöön. Hinta-laatusuhde on erittäin hyvä :)

      Poista
  2. Mulla on muutamakin Vitalis, keltainen pakkaus ja pikkuinen musta. Molemmat tietty Paola Suhosen suunnittelemia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Irina,

      Mahtavaa, että Vitalis ja Paola Suhonen ovat löytäneet toisensa. Täydellinen pari :)

      Poista
  3. Vitalis on kyllä vanha tuote ja nyt kannetkin ovat kauniit.

    Ainoa negatiivinen asia on, että se ei ole lähelläkään luontaiskosmetiikkaa, sillä se sisältää haitallisia aineosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne,

      Totta. Ei ole luontaiskosmetiikkaa. Kotimaisuus ja nostalgisuus ovat mielestäni Vitaliksen parhaat puolet.

      Poista
  4. Mulla on parikin erilaista rasiaa juuri näitä Paola Suhosen suunnittelemia. Käytän jalkarasvana yötä vasten, ja tyhjentyneissä purkeissa säilytän kurkkupastilleja ja hiuslenksuja työpaikan pukukaapissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juille,
      Niin, eihän kauniita peltirasioita voi heittää roskiin. Koti on täynnä pinnejä, nastoja ja klemmareita. Ajattelin laittaa tätä kuiviin kantapäihini ja Burt's Bees käsiin :)

      Poista
  5. Muistan kun lapsena söin vitalista sen maun takia. sehän maistuu lähestulkoon samalla kuin tuoksuu :P ja oli hyvää..nykyään ihan vain ulkoisesti tulee käytettyä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehtäemäntä,
      Ehkä juuri Vitalis on ihanan luonteesi salaisuus :). Arvasin, että joku on tätä varmasti maistanutkin. Vitalis saa jutun luistamaan :D

      Poista
  6. Niin kivan näköinen tuo purkki, että tekee mieli kokeilla ja käyttää lapsellakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimästi tervetuloa Elena :)

      Purkki näyttää kivalta ja tuoksu houkuttelee lapsia, joten kokeilkaa ihmeessä.

      Poista
  7. Tästä tulee niin lapsuus mieleen! Aikuisiällä en ole käyttänyt voidetta ollenkaan. Ehkä sain lapsena tuoksusta lievän yliannostuksen, kun tätä voideltiin aina kasvoihin pakkasella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitalis tuo mieleen ihania lapsuusmuistoja ja ihmisiä, joita ei enää ole :)

      Poista
  8. Vitaliksen tuoksu tuo kyllä edelleen hyvin elävästi mieleen lapsuuden aurinkoiset pakkaspäivät! Löysin Vitaliksen jokin aika sitten uudelleen ja nyt en voisi elää ilman. :)

    VastaaPoista
  9. Moi, olen yli 50v mies. Minulla on aina ollut erittäin kuiva iho kasvoissa. Suihkun jälkeen kasvojen iho suorastaan kiristyy ja naama tuntuu omituiselta. Jo nuorena totesin, että Vitalis pehmentää ihon kasvoilta sopivasti. Olenkin käyttänyt Vitalista päivittäin jo 30 vuotta. Aamulla pehmitän kasvot ja partakarvat kuumalla vedellä ja ajan parran käsiterällä, minkä jälkeen laitan Vitalista vielä kosteaan naamaan. Samalla tavalla käytän Vitalista iltapesun jälkeen. Luulen, että kasvoihin on pesun jäljiltä jäänyt kosteutta, minkä Vitalis sitten "säilyttää" kasvoissa. Minua on aika-ajoin kommentoitu ikäistäni nuoremman näköiseksi. Tiedä siitä...mutta toivottavasti Vitalis pysyy myynnissä vielä seuraavatkin 30 vuotta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä, Vitalis on edullinen ja monella tapaa helppo tuote. Kostea iho auttaa voidetta toimimaan oikein eli uskon sen imeytyvän paremmin kosteaan ihoon. Moni mies ei välitä ihonhoidosta, joten on ilo kuulla, että joukossa on myös poikkeuksia :)

      Poista
  10. Rakastan Vitaliksen tuoksua. Mikä on tuon parfyymin alkuperä? Kuka sen on luonut? Käytän sitä lähinnä jalkoihin mutta joskus rasvaan myös kädet ja kyynärpäät.

    VastaaPoista