Sivut

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Hiusten kasvivärjäys kotona



Miksi ihmeessä päätin siirtyä kampaamosta kotiin sotkemaan? No, sen voin heti kärkeen sanoa, ettei päätös ollut helppo. Yritin sinnitellä viimeiseen asti, vaikka synteettinen kestoväri kihelmöi päänahkaani joka kerta hieman enemmän. Hiusväriallergia olisi ollut kai enää ajan kysymys, joten oli pakko keksiä jotain muuta tai yksinkertaisesti vaan hyväksyä oma maantienruskea. Olen värjännyt hiukseni nyt kolme kertaa (puolen vuoden sisällä) kasviväreillä, joten ihan opettelun piikkiin tämä vielä menee, mutta haluan jakaa kokemuksiani ja toivon toki vinkkejä myös teiltä. Viimeinen synteettinen hiustenvärjäys tehtiin siis kampaamossa huhtikuussa 2014. 


Ensin ostin testiin Sante Kasviperäisen hiusvärin ja myöhemmin vielä Sante Color Cream voidemaisen kasvivärin. Tein alussa varmaan kaikki aloittelijan virheet - sekoitin jauheen metalliastiassa, tein liian paksua seosta ja huokailin ajan hidasta kulumista. Nyt kolmannen kerran jälkeen osaan jo käyttää muovikippoja, tehdä väristä paksuudeltaan jugurttia ja ottaa rennommin. Aikaa kuluu, mutta päänahkani ei kutise yhtään. En pidä kasvivärin yrittisestä tuoksusta, mutta yritän opetella. Santen väreistä jauheversio toimi muuten käytössä paremmin - se on myös voidemaista paljon edullisempi. 
Santen värjäysohje löytyy täältä.




Kolmannella kerralla oli vuorossa testiin saatu Radico Colour Me Organic Copper Brown, joka on markkinoiden ensimmäinen 100 % luomusertifioitu hiusväri. Yhdestä paketista riittää ainetta kahteen käsittelyyn puolipitkälle tukalle. Kestoväri tarttui hiuksiini hyvin. Parhaiten värjäytyi luonnontilainen juurikasvu, mutta värjäystulos oli kaikesta huolimatta yllättävän tasainen. Väristä tuli kuitenkin omaan makuuni liian tumma - sävytesti jäi tekemättä. Lopulliseen sävyyn vaikuttaa mm. hiusten kunto ja aikaisemmat käsittelyt. Voisinkin jatkossa kokeilla vielä jotain muutakin Radico-sävyä.

Värijauheeseen sekoitetaan siis ainoastaan kuuma vesi - mitä kuumempi sen parempi, mutta päänahkaa ei kannata polttaa. Seoksen on hyvä olla paksuudeltaan kuin jugurttia. Seos levitetään kuivaan puhtaaseen tukkaan. Hiusraja kannattaa suojata perusvoiteella, niin iho ei värjäänny. Lopuksi värin päälle laitetaan suihkumyssy ja pyyhe. Värin vaikutusta voi tehostaa föönillä. Paras vaikutusaika on todennäköisesti jotain tunnin ja puolentoista väliltä, lämpö nopeuttaa ja syventää värjäystulosta. Lopuksi hiukset huuhdellaan huolella ja lisätään hoitoaine.

Hiusten lopullinen väri selviää vasta noin parin vuorokauden kuluttua. Ero synteettiseen väriin on selvä, kasvivärillä värjätty hius näyttää luonnollisemmalta ja tuntuu käteen pehmeämmältä. Kasviväri värjää vain hiuksen pinnan. Se myös hoitaa hiusta ja tuuheuttaa. Väri kestää hiuksissa noin kuukauden päivät ja sävy vaihtelee eri käyttäjien välillä. Kasvivärillä ei voi kuitenkaan vaalentaa hiuksia. Luonnontilassa olevin hiuksien värjääminen on helpompaa oman kokemukseni mukaan. Hiukset kannattaakin syväpuhdistaa kemikaaleista ennen kasvivärjäystä - itse en tehnyt niin, mutta suosittelen sitä kyllä muille :)

Jatkossa ajattelin jatkaa tällä tiellä, sillä koen tämän olevan turvallisempi vaihtoehto. Muuten käytän aivan samoja hiustenhoitotuotteita kuin ennenkin - ihan tavallista marketti- ja kampaamotavaraa. Olen testannut taas myös luonnonkosmetiikkaa - siitä kuulette lisää hetken päästä.

 Oletteko kokeilleet hiusten kasvivärjäystä? 



20 kommenttia:

  1. Hei, minulla on takana kaksi värjäyskertaa tuolla Santen jauhemaisella värillä. Mömmön haju ei minuakaan miellytä, mutta toisaalta on se parempi kuin pistävät ammoniakkihöyryt sun muut synteettisillä väreillä värjätessä :) Lopputulos on ollut minullakin yllättävän tasainen, vaikken syväpuhdistusta ole tehnyt.Kuparisenpunainen väri on ollut juuri minulle sopiva ja kaikista parasta, että väri haalistuu hiuksista tasaisesti, eli näkyvää juurikasvua ei ole tullut. Aion siis jatkaa edelleen valitsemallani tiellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Santen kuparinpunainen on tosi kaunis lämmin sävy. Ja kasvimömmön tuoksuunkin tottuu ajan kanssa. Kasvivärillä saa kivan luonnollisen ja tasaisen lopputuloksen. Yllätyin kyllä positiivisesti :)

      Poista
  2. Heiiii.... nyt mä vasta tajusin, että olen värjännyt tuolla voidevärillä, on tosi helppo värjätä. Prismassa myytiin niitä halvemmalla ku tuolla netissä. Ja peittävät harmaitakin hiuksia hyvin (minulla on niitä paljon)
    Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Prisma vinkistä :)

      Mä laitoin voidevärin pesun jälkeen liian kosteaan tukkaan ja pieleenhän se meni. Muuten se vaikutti helppokäyttöiseltä. Siinä on mukana myös esikäsittelyaineet eli savipesu, se varmasti nostaa myös hintaa.

      Poista
  3. Kauheiden kertomusten jälkeen taidan myös siirtyä samoille linjoille hiusten värjäyksessä. Kauanko tuon aineen piti olla päässä ennen pesua? Kiva jos harmaat saisi vielä piiloon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvivärjäys ei ollut niin kamalaa kuin aluksi luulin. Aineen vaikutusaika on noin tunti. Vaikutusta voi tehostaa föönillä tai saunalla. Suosittelen kokeilemaan edes kerran. Nämä ovat niin makuasioita. Kasviväri taittaa pois myös harmauden - näin olen kuullut. Värjäystulos myös paranee kerta kerralta, kun synteettisesti värjätty osuus kasvaa pois.

      Poista
  4. Eikös se harjoittelu tee mestarin. ;) Itsellä ei ole kasviväreistä kokemusta.

    VastaaPoista
  5. Hei! Olen pitkään harkinnut kasviväriä ja minua jännittää. Mietityttää tosiaan että voinko käyttää samoja hiustenhoitotuotteita kuin ennenkin (synteettisen värin ollessa tukassa) ? Tuossa kirjoitit että olet jatkanut samoilla hiustenhoitotuotteilla, ei ole siis käynyt mitään ikäviä reaktioita? Minulle erityisen rakas KC Color Mask on ollut tosi hyvä värin ylläpitäjä ja käytän sitä jatkuvasti. Voikohan sitä käyttää kasvivärillä värjättyyn hiukseen.. Onko kokemusta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aino,

      Käytän samoja värjättyjen hiusten pesutuotteita ja muotoilutuotteita kuin ennenkin (mm. Tigi, Kerastase, Rich, J.Frieda, Cutrin), ne eivät tunnu haalistavan väriä. En kuitenkaan laittaisi värjäävää naamiota kasvivärin päälle. Voit toki kokeilla, mutta kasviväreilläkin saa tosi kauniita värjäystuloksia. Naamio voi haitata kasviväriä ja toisinpäin. En ole kokeillut.

      Poista
  6. Kiitos vastauksestasi! Hyvä että voi jatkaa samoilla hiustenhoitotuotteilla. Täytyy kokeilla miten käy Color Maskin kanssa. Kävin tänään ostamassa ensimmäisen kasvivärini, jippii!:)

    VastaaPoista
  7. Tämä tuli hyvään saumaan! Olen ollut värjäämättä hiuksia nyt puoli vuotta ja miettinyt mitä tehdä. Takana 30 vuoden värjäysputki. Jostain syystä kasvivärit eivät tulleet mieleeni aiemmin. Pidän "luonnonkosmetiikkaa" vähän epäilyttävänä (allergeenit, harhaanjohtava markkinointi, yms.) Jospa tämän myötä hurahdan minäkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ainakin kokeilla. Kasvivärit eivät jätä hiuksiin selvää kasvurajaa, joten niihin ei jää samalla tavalla koukkuun kuin synteettisiin hiusväreihin. Itse yritän sivuuttaa mainonnan, joka yrittää johtaa harhaan. Kasviväritkin voivat allergisoida, mutta ovat silti ainakin minulle parempi vaihtoehto. Kannattaa muuten lukea myös tämän jutun päivitetty versio..

      http://kosmetiikkatesti.blogspot.fi/2016/09/mita-kuuluu-hiuksille.html

      Poista
  8. Hei!onko kellään kokemusta santen hunajamahonki voideväristä?minkä väristä se on?Onko lopputulos hiuksissa porkkanan punainen vai hunajan vaalea?Kävin kesällä kampaajalla värjäämässä hiukseni hunajanvaaleaksi.Viimeksi olin värjännyt hiuksiani yli viisi vuotta sitten.Kampaaja sanoi,että jos haluan kokeilla uudestaan hennavärin käyttämistä kannattaa pitää muutama kuukausi taukoa ennen kuin uudestaan värjää,varsinkin kun väri mitä päähäni laitettiin oli tavallinen ammoniakkiväri.No juuri tässä testasin Santen voideväriä nimeltä gonag blonde.Pidin väriä päässäni 2h ja osan aikaa istuin saunan lämmössä suihkumyssy päässä.Lopputulos oli hieman vaalea,mutta ei paljon.Katson tässä Sangen saksankielisen sivuja noista voideväreistä,kun sieltä löytyy värikartat.Ellei selaimeni vääristä värejä niin tuo hunajamahonki näyttäisi punaiselta...

    VastaaPoista
  9. Hei! Anteeksi tyhmä kysymys, mutta onko tuo hiusten lämpökäsittely (fööni, sauna) varmasti turvallista värin ollessa päässä? Nimittäin synteettisissä väreissä ainakin mielestäni on tulipalovaroitus kyljessä. En tiedä miten näitten luomuvärien kanssa sitten? Loistava artikkeli. Aion kokeilla jotain jauheväriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,
      On turvallinen. Synteettinen väri on aivan erilainen tuote. Minulla on tapana lämmittää värimyssy yhden kerran föönillä (noin parin minuutin ajan). Olen muuten värjännyt hiuksiani luomusti jo 4 vuoden ajan, ja en voisi olla tyytyväisempi.

      Täytyykin päivittää hiusten kasvivärjäys -postaus uudestaan (osa 2).

      Poista
  10. Moikka, täällä ilmoittautuu myös yksi tyytyväinen kasvivärjääjä:) Olen käyttänyt Cultivators-merkkisiä värejä jo kaksi vuotta. Sitä aiemmin olin värjännyt yli kymmenen vuotta hiuksia mustaksi synteettisillä väreillä, ja alkoi olla selvää, ettei päänahka enää kestä. Kasviväreillä saa ihan kunnon mustan, mutta se on vähän ruma haalistuessaan harmaaksi, joten värjään nykyään tummanruskealla ja olen todella tyytyväinen. Ainut haitta on se ihan hirveän kuvottava haju, siihen ei vaan totu. Mömmöt haisee niin pahalta, että välillä ihan oksettaa. Yleensä laitan heti jonkin mahdollisimman synteettisesti ja vahvasti hajustetun hiuksiin jätettävän hoitoaineen tukkaan :D Haju on siis pahin ne 2 vrk kun tukkaa ei ole suotavaa pestä värjäyksen jälkeen. Mutta hajusta huolimatta suosittelen kaikille Cultivatorsia! Mainostan tuotetta häikäilemättömästi siksi, että sille olisi kysyntää eikä sen myymistä vaan lopetettaisi Suomessa. En kestäisi olla oman vaalean kellanharmaanruskean hiusvärini kanssa, onneksi on toimivia kasvivärejä!

    VastaaPoista
  11. Hei olen juuri hankkinut näitä santen henna väriä mut miten nopeasti yleensä tarvii värjätä uudestaan kun blogissa luki et parissa kuukaudessa olen täs lähipäivinä värjäämässä ja sitä mietin. Kiitos ihanasta blogista

    VastaaPoista
  12. On täysin makuasia, kuinka usein haluaa värjätä, kasviväreistä ei jää niin selvää rajaa kuin synteettisistä. Joten en värjää kovin usein, lisäksi sävy jota käytän on lähellä omaa hiussävyäni. :)

    VastaaPoista