Sivut

perjantai 18. joulukuuta 2015

Sisustajan sydän
Eilisessä postauksessani näkyi kaunis puusta työstetty sydän, joka näyttää turhakkeelta, mutta on kaikkea muuta. Se suorastaan kutsuu koskettamaan. Hassua, eihän sitä edes myydä stressileluna. Toinen uusi ihastukseni on käsintehty avainkaulanauha, jota on vaikeaa olla pyörittelemättä sormien välissä. Nauhassa on käytetty pelkästään luonnon- tai kierrätettyjä materiaaleja muovihelmien sijaan. Nauha näyttää kauniilta hienolla tavalla, kahta täysin samanlaista helmeä on vaikea löytää.

Näin jouluna mieleen hiipii ajatus hyvästä lahjasta, jonka ostamalla voisi tehdä kauniita tekoja jonkun toisen hyväksi.  Werannas sisustuskauppa syntyi tahdosta tehdä hyvää. Sen hyvänmielen projektit tukevat mm. Ugandan vuorigorilloja ja köyhiä äitejä Madagasgarilla. Werannasin omistajat Maija ja Riikka ovat matkustaneet ja asuneet ympäri maailmaa. He arvostavat luonnonmateriaaleja ja kierrätystä sekä tukevat naisten työllistymistä. Kaupasta löytyy myös suomalaisia tuotteita.
Werannas halusi antaa minulle muutamia tuotteita kokeiluun. Tarjous lämmitti mieltäni, sillä kaupan anti on kuin tehty meille. Ihanan rouheita, kauniita ja monikäyttöisiä pyyhkeitä, kippoja, mattoja, kasseja ja vaikka mitä muuta ihanaa käsityötä. Esimerkiksi KIKOI puuvillakangas voi olla huivi, peitto, pöytäliina tai pyyhe. Sitä käyttävät kaikki ikään tai sukupuoleen katsomatta kaukana Keniassa. Kangas on reilunkokoinen (157x102 cm), siitä saisi mainion pöytäliinan tai kevyen torkkupeiton vaikkapa mökille, jossa elämisen rentous on suorastaan välttämättömyys.
Kylpyhuoneessamme on nyt myös erikoinen saippuakippo, joka on tehty käsin kaivertamalla ja hiomalla Kisii-kivestä. Kivi saadaan Tabaka-kukkuloilta Länsi-Keniasta. Jokainen kulho on oma uniikki taideteos ja todella silmää hivelvän kaunis. Ja taas sama juttu kuin puusydämen kanssa, kulhon sileä kosketus tuntuu sormenpäissä todella hyvältä. Nälkä kasvaa syödessä, nyt haaveilen kaikkein suurimmasta kulhosta, jonka leveys on 35cm, se olisi täydellinen hedelmäkulho. Oma kulhoni on 16cm eli sopiva saippuapaloille, joita Werannas Home Spa Goodies -osasto myy. Saippuat ovat suomalaisen Soap Factoryn käsialaa ja niihin on onnistuttu luomaan kiva rouhea ulkoasu sekä upea laatu.
 Pidän sisustamisesta, joten minulla on aina joku uusi projekti menossa. Olen menneen syksyn aikana pyrkinyt pääsemään eroon turhasta ja keskittymään olennaiseen. Kuvailisin omaa makuani skandinaaviseksi, pidän selkeästä tyyliistä, mutta vastapanoiksi tarvitaan lämpöä. Pidän luonnonmateriaaleista kuten puusta, nahasta, pellavasta ja villasta. Meille päätyy varmimmin joko vanhoja täyspuisia huonekaluja tai uusia design-juttuja. Olen hankinnoissani hidas, voin miettiä ja säästää rahaa pitkiäkin aikoja, jotta unelmastani tulee totta.

Löytyykö muita innokkaita sisustajia?
Hidas vai nopea muutos? 
Mainoslinkkejä

2 kommenttia:

 1. Onpa kauniita juttuja. Monesti nopeitakin muutoksia, viime sunnuntaina lapsen huone meni uusiksi ja siinä sivussa lamppujen, taulujen ja mattojen myötä olkkarikin. Olen aika nopea valitsemaan, tiedän heti mistä tykkään. Aina tosin ei lompakko taivu. :)

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun menee muuttamaan yhden huoneen, niin muutosta tarvitaan heti muuallakin. Se on jatkuva prosessi, mutta en voi valittaa, kivaa puuhaa :)

   Hyvää viikonloppua Tiia <3

   Poista