maanantai 18. kesäkuuta 2012

Jalkahoito kotona


Kuivat ja kovettuneet kantapäät tarvitsevat kunnon jalkahoidon kauneus-  tai jalkahoitolassa. Siellä kovettumien poistoon käytetään kirurginveistä ja jalkaraspia. Yleensä kotona kovettumien kimppuun käydään vain raspilla ja voiteella. Niillä saa tuloksia aikaan vain jos kovettumat ovat pieniä. Ylläpitohoitona raspi ja voide toimivat hyvin.

Halusin löytää jalkojen hoitoon tuotteita, jotka toimivat myös kotona aivan niin kuin kosmetologi kauneushoitolassa. Eli kovettumat kokonaan poistavia tuotteita. Tiesin, että pelkkä rasva ei poista kovettumaa kokonaan. Tarvitaan siis muita keinoja.

Löysin testiini kaksi minulle aivan uutta tuotetta. Molemmat ovat apteekkituotteita. Mukaani lähti Mills kosteuttava kantasuoja ja Eucerin repair foot creme. Kosteuttava kantasuoja kosteuttaa ja hoitaa kantapään ihoa. Tuote sisältää kosteuttavia öljyjä (avokado-, oliivi-, rapsi-, greipinsiemen- sekä soijapavunöljyä). Materiaali on pehmeää, jouistavaa ja ohutta kudosta. Joka puetaan kantapään suojaksi 2-3 tunniksi. Kantasuojaa voidaan käyttää myös yhdessä jalkavoiteen kanssa.  Jalkavoide Eucerin repair foot creme lupaa pehmittää erittäin kuivaa ja halkeilevaa ihoa tehokkaasti.

http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=2002624%28yabasecatalog%29

http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?pagetype=2&catalog=yasalescatalog&productid=358986%28yabasecatalog%29

Testi kesti kaksi viikkoa. Rasvasin puhtaat jalat lähes joka ilta jalkavoiteella ja laitoin päälle kosteuttavan kantasuojan. Suojat olivat niin mukavat  käyttää, että nukuin ne jalassa koko yön. Aamuisin kantapäistä lähti paljon irtoavaa kovettumaa murusina pois. Käsittely siis kuori tehokkaasti kantapäiden kuivaa kovettumaa. Jalat tuntuivat pehmenevän joka päivä hieman lisää. Testin alku oli siis hyvin onnistunut.

Palaan aiheeseen myöhemmin tällä viikolla. Uuden kuvan kanssa :)
 

Kantapääni tilanne testin alussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti