Sivut

torstai 17. lokakuuta 2013

Satavuotias tilaihme



Nivea Creme myytiin tilapäisesti loppuun, sillä kaikki halusivat osansa tästä taikavoiteesta. Daily Mailin toimittaja oli nimittäin testannut Nivea Cremeä kasvojensa toiselle puoliskolle kuukauden ajan. Toiselle puolelle hän käytti yli 100 € maksavaa Creme de la Mer -voidetta. Dermatologi tutki ihon 3D-kuvantajan avulla testin jälkeen. Nivea Creme korjasi potin, sillä se oli parantanut ihon kuntoa viisi vuotta nuoremmaksi. Kasvojen toisella puolella ei ollut havaittavia muutoksia.




Nivea Cremeä on tehty samalla reseptillä jo vuodesta 1911. Rasioita myydään vuosittain yli 100 miljoonaa. Aika hurjaa, vai mitä?

En ole käyttänyt Nivea Cremeä vuosiin, mutta ponteva mainoskampanja lennätti yhden purkin tännekin. Litteä metallipurkki näyttää tilaihmeeltä, sillä siihen on saatu mahtumaan 75ml voidetta. Pakkaus kertoo tuotteen olevan säilöntäaineeton ja hellävarainen. Esiin pomppaa myös sanat "sisältää euceriittia". Pikaisen nettisurffailun jälkeen tiedän, että Eucerit-ainesosa on Nivean oma keksintö noin sadan vuoden takaa. Kyseessä on emulgaattori, jonka avulla vaikuttava aine, rasva ja vesi saadaan yhdistettyä stabiiliksi voidepohjaksi. Incilistalla kakkosena (aquan jälkeen) on mielipiteitä jakava paraffinum liquidum (mineraaliöljy). Esiin nousee myös glyseriini (sitoo kosteutta ihoon) ja pantenoli (pehmittää ja rauhoittaa ihoa).

Uskon, että täyteläinen voide kosteuttaa mainiosti, voisin jopa käyttää sitä jalkoihini ja vartalolleni. Täytyy kyllä myöntää, että luonnonkosmetiikan voiteet houkuttelevat minua enemmän. Nivea Creme käyttötökohteet ovat todellakin moninaiset, ihonhoidosta hiustenhoitoon. Ponteva satavuotias :)


Käytättekö Nivea Cremeä?




10 kommenttia:

  1. En ole käyttänyt vuosiin! Joskus pikkutyttönä rasvasin käsiä ja kantapäitä tällä voiteella.

    Mutta nuo retrokuvat, rakastan niitä! Sekoan muutenkin kaikista vanhoista lehdistä, niiden mainoksia voisi tuijotella ikuisuuden, puhumattakaan leivontaohjeista. Vanhat Kotiliedet ovat tämän suhteen melkoista herkkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat mainoskuvat ovat upeita. Olen joskus askarrellut niistä korttejakin. Hieno tunnelma ja värit. Oletko muuten leiponut jotain vanhan Kotilieden reseptillä?

      Poista
    2. Blogiini en ole, mutta vielä kotona asuessa tein 40-luvun lehden ohjeella kahvikakun. Melkoiset rannevoimat ollut emännillä siihen aikaan, kun käsin on kaikki vatkattu! :o Pitäisikin seuraavan kerran lapsuudenkodissa katsoa noita lehtiä...

      Poista
    3. Siitä voisi tulla kiva postaus :).

      Poista
  2. Nä oon Nivea cremen ahkera käyttäjä. Musta se on vaan yksi parhaista rasvoista naamalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Petta,

      Ihanaa, että löytyi myös yksi Nivea Creme -fani. Itse tutustuin tähän uudelleen monen vuoden jälkeen. Yllätys oli positiivinen :)

      Poista
  3. Mun äiti on käyttänyt sitä kai aina! Samoin pepsodentia.
    Minä en tietenkään kumpaakaan - mutta tätä voisin vaikka kokeillakin :)
    Naamarasvat loppuu nimittäin kohta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pepi,

      Terveiset äidillesi :) Hän on varmasti upea nainen. On tärkeää muistaa kosteuttaa ihoa, jokaisella on oma tyyli hoitaa tämä asia. Ei huono tapa ollenkaan :)



      Poista
  4. Enpä juuri ole Nivea Cremeä käyttänyt. Kerran kokeilin sitä meikin alle, koska Marilynkin kuulemma teki niin, mutta ei se oikein toiminut minulla. Ehkä laitoin liikaa... ;-)

    Vanhat mainokset ja muotikuvat ovat upeita ja ihania, niitä jaksaa katsella pidempäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mohn,

      En ole kokeillut Nivea Cremeä kasvoilleni, mutta vartalolla se toimii ihan ok. Hauska kuulla, että tämä on ollut myös Marilynin suosikki :)

      Poista