Sivut

torstai 7. marraskuuta 2013

Kauraa, kiitos :)


Olen tehnyt tuttavuutta luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteiden kanssa (lue: shampoo & hoitoaine -parivaljakko) oikeastaan jo tammikuusta lähtien. Suurin osa kokeilustani on kuitenkin päättynyt huonosti. Pesun jälkeen tukkani on ollut jopa likaisempi kuin ennen pesua. Illalla pesty tukka on siis pesty aamukiireessä uudelleen (kirosanojen saattelemana). Luulen, että oma hiustyyppini on vaan niin kertakaikkisen hankala, ettei siihen ole olemassa mitään toimivaa. Luonnonkihara ilmeisesti vaatii aina silikoneja.




Arvaatte jo varmaankin, etten tähän väliin halunnut tehdä yhtään luonnonkosmetiikan shampookokeilua lisää. Sain kuitenkin blogiini Weleda kaurashampoon ja -hoitoaineen, joiden korkkaaminen vaati minulta aikaa ja rohkeutta. Suunnittelin jopa antavani putelit jollekin toiselle, sillä olin kokeillut riittämiin näitä juttuja (en tosin Weledaa). Toisaalta koin tuotteet houkutteleviksi, sillä ne lupaavat antaa kaipaamaani kosteutta ja jäntevyyttä. Kaurashampoo vannoo jojobaöljyn, kaurauutteen ja salvian nimeen. Kaurahoitoaineen inci sisältää edellisten lisäksi vielä mm. valkomalvauutetta.




Weleda kokeiluni onnistui kuitenkin hyvin, vaikkakin kaurashampoo tuntui ensimmäisellä kerralla jämähtävän hiuksiini kiinni. Normipesussahan shampoo liukuu hiuksissa hyvin, mutta tämän kanssa tunne on kuivempi - muttei mahdoton (kun vertaan sitä edellisiin kokeiluihini). Laitan aina lopuksi vielä reilun määrän Weledan kaurahoitoainetta ja annan sen vaikuttaa saunan lämmössä (hiusnaamion tavoin). Lopputulos on kivan tuuhea ja pehmeä, mutta silti juurikin tuo luvattu eli jämäkkä. Kuiville hiuksille tarkoitetut kauratuotteet toimivat hiuksissani erittäin hyvin. Nämä putelit eivät siis jää käyttämättä :)


Ajattelin jopa laittaa lisää vettä kiukaalle eli haluan ehdottomasti kokeilla vielä Weleda Kauratehohoitoa, joka sisältää jojoba- ja kookosöljyä, sheavoita ja vehnäuutetta. Tuote on tarkoittu vaurioituneille hiuksille. Kuvittelen laittavani tätä hiuslatvoihini.


 Jos kiinnostuit, niin lue vielä tämä:

"Kaurahoitoaine kuuluu Weledan uuteen hiustenhoitosarjaan. Ekologinen kuuden tuotteen sarja on pitkän tutkimustyön tulosta. Se perustuu luonnollisiin pesutendsideihin, ilman silikoneja. Sarjan hoitofilosofia koostuu kolmesta eri viljalajista; hirssistä, vehnästä ja kaurasta, jotka muistuttavat paljon hiuksen omaa rakennetta ja vahvistavat sekä hiusta että hiuspohjaa. Kaura kuiville ja rasittuneille hiuksille, Hirssi normaaleille hiuksille sekä Vehnä rasvoittuville hiuksille ja hiuspohjan epätasapainotiloihin. Lisäksi sarjaan kuuluvat hoitoaineet sekä valikoimiin palannut Rosmariini hiusvesi."


Tähän väliin haluaisin löytää jonkun, 
joka käyttää hiustenhoidossa vain luonnonkosmetiikkaa.. 
olisi muutama sana vaihdettavaksi :)

18 kommenttia:

  1. Kiva kuulla, että vihdoin onnisti! Ootko kokeillu Laveran hiustuotteita? Mulla ei ole muita luonnonkosmetiikkavertailukohtia sille, mutta oon tykänny niiden Orange Milk-shampoosta, Mango Milk-hoitoaineesta ja Rose Milk-hiusnaamiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Henna,

      Voi miten kiva kuulla, että olet löytänyt jotain toimivaa. Lavera on minulla vielä kokeilematta, mutta tykkään sarjan ihonhoitotuotteista kyllä kovasti. Kiitos vinkistä :D

      Poista
  2. Omalle tukalle on sopinut Laveran tuotteet hiustenhoidosta hyvin, vaikka aluksi olin tosi epäileväinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jonna,

      Jo kaksi ääntä Laveralle, sitä on siis pakko jatkossa testata :)

      Poista
  3. Täällä yksi luonnonkiharainen, joka käyttää vain luonnonkosmetiikkahoitoainetta! Mulla on nyt about 1,5 vuotta ollut käytössä vain Aubreyn Honeysuckle & rose hoitsikka ja hiukset on tosi hyvässä kunnossa. Oon itelläni huomannu et jos vaan käytän tarpeeks kosteuttavia tuotteita, niin kihara pysyy eroteltuna ja hallittuna. Jos käytän silikoonischaissea, niin tuloksena on pikku hiljaa paheneva pöhö, koska hius ei oikeesti saa kosteutta, vaan pelkkää muovikuorrutusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heppe,

      Olipa kiva löytää toinen käkkäräpää :).

      Voisitko kertoa vielä mikä shampoo sinulla on käytössä? Onko sekin Aubrey? Minulla Honeysuckle shampoo toimii huonosti eli hiukset eivät juuri puhdistu. Ja Honeysuckle hoitoaine toimii vain, jos pesen hiukseni ensin tavallisella shampoolla. Mutta siinä tavis-shampoossa on juurikin niitä silikoneja..

      Poista
    2. Vaihtelen iHerbistä bongaamiani kosteuttavia shampoita ja Sim system 4 -sarjan kuivalle päänahalle tarkoitettua shampoota nro 2. Mulla on vähän atoopiseen ihottumaan taipuvainen iho, niin toi Simin shampoo on ainoa, joka sen pitää kurissa noin kerran viikossa käytettynä.

      Poista
  4. Käytän tällä hetkellä Logonan Color Care Shampoota ja Tallinnasta ostettua Le Petit Olivierin hoitsikkaa manteliöljyllä boostattuna. Logona on kyllä paras kokeilemani luonnonkosmetiikkashampoo! Laveran Mango Milkkikin on aika jees, mutta ainakin omat hiukseni rasvoittuvat nopeammin sitä käytettyäni.
    Tykkään luonnonkosmetiikasta hiustenhoidossa, kun hiukset jäävät ihanan ilmaviksi :). En ole vastaavaa kokenut normihiustenhoitotuotteilla (tosin en ole pahemmin kokeillut kampaamomerkkejä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hellin,

      Täytyy tutkia myös tuo mainitsemasi Logona Color Care. Kiitos vinkistä :)

      Weledan kanssa minulle tuli ihana tunne siitä, että hiuksia on tullut jostain lisää. Ihana ilmavuus ja paksuus :). Ehkä voin sittenkin elää ilman silikoneja, edes väliaikaisesti.

      Poista
  5. Hei

    Ystäväni käyttää Laveran Mangoa ja on tykännyt, hänellä siis luonnonkiharat hiukset.
    Itse ole

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä mainittiin Laveran Mango jo toiseen kertaan, joten se taitaa olla ihan pakko kokeilla :)

      Poista
  6. Itse olen tykännyt Desert Essencen (iHerbistä esimerkiksi) kookossarjasta. Myös Andalou Naturalsin appelsiini ja argan tms. en nyt ole ihan varma, oliko arga

    VastaaPoista
  7. Eli myös tuo maibitsemani Andalou ollut hyvää. Molemmat mainitsemani hiustenhoitosarjat tarkoitettu kuiville hiuksille, Desert Essence oli kai myös kiharoille. Ja anteeksi, kommentti kolmessa osassa, kun puhelimella tämä kommentointi ei toimi ihan moitteettomasti.... Huoh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Ei se mitään, asia tuli selväksi :). Tykkään kookoksesta, joten tuo Desert Essence voisi sopia minulle. Ihanaa muuten huomata, että moni on löytänyt hyvin toimivia hiustuotteita. Itse koen olevani näissä vielä aloittelija :)

      Poista
  8. Meillä on luonnonkiharia pehkoja, joita hoidetaan luonnonkosmetiikalla. Omaani pesen shampoolla ja lasten tukan vain hoitoaineella. Hoitoaineista on blogissani yhteenvetoa, shampoista en ole tehnyt yhteenvetoa. Weledan kaura ei ollut minun suosikkini, hoitoaine selvitti huonosti ja hajukin oli luonnonkosmetiikkamainen. Logonan shampoot on jees, Laveran mangosarja on ollut toimiva ja hoitoaineista Santen Brilliant care on muodostunut suosikiksi. I+M kosmetiikan hiustuotteisiin olen ollut tyytyväinen. Lushin seanik sls yhdisteitä sisältävänä on hyvä tuuheuttava palashampoo, jota käytän matkalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Vau, mikä asiantuntemus! Taas päästiin tuohon Laveran Mangosarjaan, se tuntuu olevan tämän illan tähti. Meillä on lapsilla käytössä Ma Provence palashampoo, se toimii loistavasti :)

      Poista
    2. Laveran hiustuotteet ovat uudistuneet ja nykyään ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Tuoksu on niissä miellyttävän hedelmäinen ja mieto. Ma Provencen pala oli toimiva meilläkin.

      Poista
  9. Okei, en ihan täysin käytä vielä vain ja ainoastaan luonnonkosmetiikkaa hiuksiin, mutta hoitoaineeksi suosittelen ehdottomasti Madaran Nourish & Repair - hoitsikkaa!

    VastaaPoista