keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Tervaa ja pihkaa
Frantsilan pienet salvapurkit kiinnostavat minua kovasti. Ne tarjoavat apua moneen vaivaan. Purkit myös hauskoja ja helposti lähestyttäviä, ne saavat uteliaisuuteni heräämään. Halusin nostaa purkit esille juuri nyt, sillä ne sopivat mielestäni hyvin myös joululahjoiksi. Itse tykkään ostaa käytettäviä joululahjoja - varsinkin ihmiselle, jolla on jo kaikkea.

Tyyliin..

Ainon viimeinen toivo - anopille, ystävälle
Tervapihkasalva - appiukolle
Tiikerinvoimasalva - miehelle
Luonnon tassusalva - lemmikille
11 Yrtin hoitosalva - sopii kaikilleAkseli Gallen-Kallela: Lemminkäisen äiti, 1897. Ateneumin taidemuseo.
Kuva: Kuvataiteen keskusarkisto.

Lemminkäisen äidin terva-pihkasalva pitäisi löytyä oikeastaan joka kodista, sillä se sopii moneen vaivaan. Se onkin tällä hetkellä ainoa omistamani Frantsilan salva. Terva-pihkasalva on perinteistä kansanlääkintää parhaimmillaan tervantuoksua myöten. Salva pehmittää kuivia kantapäitäni etenkin talvella ja kesällä taas laitan sitä hyttysenpistojen kutinaa rauhoittamaan. Salva toimii myös ihottumien ja tulehdusten hoidossa, koska se on antibakteerinen. Sitä voi laittaa kovettumiin ja jopa finneihin. Yksi 19g pikkupurkki kestää käytössä puoli elämää tai ainakin hurjan pitkään.

Inci näyttää silmiini mielenkiintoiselta. Se sisältää mm. hämeenkyröläistä tervaa ja pihkaa, listalla on myös takiaista, mehiläisvahaa ja luonnonmukaisia kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Frantsilan sivuilla kerrotaan, että männystä saatu pihka on antibakteerinen, desinfioiva ja tulehduksia hoitava, myös terva on antibakteerinen. Koko inci löytyy Frantsilan sivuilta.

Salva on luomulaatua eli raaka-aineet ja valmistus täyttävät eurooppalaiset luonnonkosmetiikkan luomustandardit. Ei eläinkokeita, eläinperäisiä tai geenimuunneltuja aineita, mineraaliöljyjä, silikaatteja, keinotekoisia väri- tai tuoksuaineita eikä mitään säilöntäaineita.

Huom: Salvalle suositellaan viileää säilytyspaikkaa.


Löytyykö teiltä jo joku Frantsilan salvapurkeista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti