Sivut

perjantai 7. marraskuuta 2014

Joulujuttuja ja yllätyspaketti




Pidän joulusta. Oma jouluni alkaa oikeastaan jo loka-marraskuussa, jolloin alan suunnitella joululahjoja. En pidä kiireestä, joten on hyvä olla valmiina ajoissa. Lapset kasvavat ja lahjatoiveet muuttuvat vuosien myötä, mutta lämmin ja rento perhejoulu toivottavasti on ja pysyy. On myös kivaa valmistautua jouluun askartelemalla omannäköisiä joulukoristeita ja -kortteja. Kuvan enkelikoriste on omaa käsialaa parin vuoden takaa. Askarteletteko te omia juttuja?




Entä luetteko joulukirjoja? Kirjapinossani on muutama ihana joulukirja, joiden kanssa on hienoa virittäytyä joulutunnelmaan. BELLA BLANC Merry Christmas on suuri ja painava.. se on todellinen jouluihmisen toivekirja. Käsinvirkattu mummopitsi kertoo tarinaa lumesta ja jäästä. Pitsinauha sopii joulukotiimme varsin mainiosti.




Ensilumi satoi maahan viime yönä. Se toi mukanaan valoa, joka on tietysti kiva juttu. Mutta lumitöistä en ole oppinut tykkäämään - rakentaisin mielummin vaikka lumilinnaa. Valkea maa peitti alleen pimeyden, jota en kyllä jää kaipaamaan. Saa nähdä pysyykö lumipeite päivän vai viisi kuukautta. Mitä veikkaatte?



Salaistakin salaisempi jouluystäväni muisti minua eilen. Pirteän punainen paketti oli ilo avata. Olo oli taas kuin pikkulapsella - hauska kupliva riemumieli :)



Paketista paljastui taas ihania juttuja.. palasaippua, käsi- ja jalkavoide, suklaata ja mausteita. Sekä hieno kortti, joka kertoo lämpimän joulumielen reseptin.  Tuntuu hullulta, että joku aivan vieras tuntee minut näin hyvin. Epäilen ystäväni asuvan kaukana. Hän paljastuu vasta noin kuukauden päästä, jolloin on viimeisen paketin aika. Kiitos sinulle SJY!

Lurps.. suklaa odottaa. Ehkä maistan yhden tai kaksi..
ennen niitä kirottuja lumitöitä :D


11 kommenttia:

  1. Ihanan paketin olet saanut! Kyllä, luen joulukirjoja ja tilaan lehtiä. Ennen ostin joululahjatkin jo kesän alennusmyynneistä, nykyään olen liikenteessä marraskuussa, kun ostettavaa on vähemmän. Itselleni joulu on ehdottomasti se paras juhla vuodesta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman joulua elämä olisi kyllä hirmu tylsää. On kivaa suunnitella paketteja, leivonnaisia ja kaikkea mikä jouluun liittyy. Joulu <3

      Poista
  2. Voi ihanuus minkä lahjan jo sait! Minulla joulu alkaa tammikuussa, kierrän kirja-alet, Finskun alet... ja mukanani on aina pieni sininen vihko, jonne olen kirjannut jo yli 10 v ajan hiljaiset toiveet, voi kun olisi, saisi, toiveita joita kumpuaa lähipiiristä, kirjaan ne ylös ja sitten kun pitkin vuotta kuljen maailman turuilla niin mukana on vihko ja sitten ostan kun sopivan lahjan löydän ja pieni pukki ostetuille tai tehdyille yllätyksille merkataan vihkoon. Työhuoneessani on kolme isoa laatikkoa, kaksi niistä on jo täynnä. Joulupaperit ostan aina joulun jälkeen alesta ja ne ovat siis valmiina paketointia varten. Kortteja alan tehdä jo keväällä. Mutta se ihan viimeinen herkistely alkaa viimeisten omenoiden kypsyttyä, omenaglögi on tuoremehusta tehtynä oikein hyvää, ja sitten kun tulee pyhäinpäivä kuljen Anna ja Fanny Bergströmin Talvitunnelmia-kirjan kanssa, se on oikeastaan keittiön kirjahyllyssä koko vuoden mutta avattuna sitten pyhäinpäivästä alkaen ja tahti ja poskien puna vain lisääntyy adventin ajan lähestyessä...ihanaa aikaa...onneksi lapset ovat tottuneet ja omaksuneet tämän toimintamallini joten kukaan kotona ei pidä minua mitenkään hössöttäjänä tai omituisena. Lahjoja laitan siis paljon ja pukki tulee tietysti vaikka kuopus on jo yli 20 v...taidan olla jouluihminen! Ihanaa viikonloppua, viikon päästä on käsityömessut, jee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Saila.. olet täydellinen jouluihminen. Joulumieli koko vuoden. Pikkuvihko on loistava apuri. Osaat hienosti hyödyntää kaikki kohdallesi sattuvat alet. Mahtavaa!

      Hyväntuulista viikonloppua <3

      Poista
  3. Ihania juttuja. Kaunista viikonloppua <3

    VastaaPoista
  4. Ihana jouluinen hemmottelupaketti!
    Ja tuo joulukirja, ehkä pakko hankkia;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paketista löytyi välineet vähän parempaan viikonloppuun :).

      Poista
  5. Ihana hemmottelu-paketti, käy ihan kateeksi ;)

    VastaaPoista