Sivut

maanantai 10. marraskuuta 2014

Onko ihosi atooppinen tai ärtynyt?



Minulta kysytään usein neuvoja atooppisen ihon hoitoon. Kysymys saa miettimään syitä atopian takana. Usein syy ei kuitenkaan ole tiedossa tai syitä voi olla useita.. mm. perimä, altistuminen allergeeneille, ilmasto tai vääränlaiset pesutottumukset. Tai tarkennetaan asiaa hieman.. vääränlainen pesu ei voi yksinään aiheuttaa atopiaa, mutta se voi huomattavasti pahentaa oireita. Talvella oireita on yleensä enemmän kuin kesällä.  Atopia onkin vaikea pähkinä purtavaksi. 

Atopia lyhyesti:
"Atooppinen ihottuma on tarttumaton krooninen sairaus, jossa kasvojen ja/tai vartalon iho on jatkuvasti kuiva, kutiseva ja helposti ärtyvä. Se on tulehduksellinen sairaus, joka jatkuvasti yleistyy länsimaissa. Atooppista ihottumaa esiintyy 10 %:lla väestöstä." Lisää aiheesta voit lukea täältä.




Myös lapseni sitkeä taiveihottuma nostaa päätään talvella. Ihottuma-alue kutisee erityisesti öisin, eikä uni tule silmään. Tällä hetkellä ihottumaa ei näy, mutta asia ei ole kuitenkaan kokonaan unohtunut. Oireeton vaihe on hyvä paikka ehkäistä ihottuman syntyä, joten lapsen ihoa hoidetaan nytkin huolella. Meillä on käytössä kokeiluun saatu Eucerin Sensitive Skin In-Shower Body Lotion. Kyseessä on mielestäni ensimmäinen hyvin toimiva suihkuvoide - esim. Nivean suihkuvoide ei ole läheskään yhtä hyvä.. tai normaalille iholle se voi jopa riittääkin. Voide levitetään pestylle kostealle iholle ja huuhdotaan pois. Pesuvaiheessa kannattaa käyttää esim. Eucerin AtoControl Bath and Shower Oil - pesuöljyä tai muuta herkän ihon tuotetta, joka ei kuivata ihoa. Pesuvoiteen tehokosteuttavat ainesosat (kuten 5% dekspantenoli) jäävät iholle. Ihotuntuma on mielestäni pehmeä, joustava ja aavistuksen nihkeä. Suihkuvoide on näppärä tapa erityisesti lasten kanssa - säästyy aikaa, vaivaa ja kitinää. Koko perheelle sopiva uutuustuote on kehitetty erityisesti suojaamaan herkkää ja vaurioitunutta ihoa. Suihkuvoiteessa on ihon optimaalinen pH-arvo 5 ja se ei sisällä emulgaattoreita tai hajusteita.

 Eucerin AtoControl -sarja sopii hoitamaan kuivaa, helposti ärtyvää ja atooppista ihoa sekä oireettomassa että tulehdusvaiheessa. Jokaisen tuotteen on kliinisesti ja dermatologisesti todistettu vähentävän ihon kuivuutta, kutinaa, hilseilyä ja kiristävää tunnetta. 




Kun puhutaan atooppisen ihon hoidosta, mieleeni nousee heti meilläkin käytössä ollut mieto kortisonivoide. Tiesittekö, että nyt tarjolla on myös varsin mainio lääkkeetön hoitovoide, joka on loistava apu myös tulehdusvaiheessa? Eucerin AtoControl Acute Care Cream lupaa parantaa merkittävästi ihon ulkonäköä ja näin vähentää hydrokortisonin käyttöä. Voide katkaisee tulehduskierteen rauhoittamalla ihoa. Ainesosaluettelosta löytyy mm. omega-6-rasvahappoja (helokki- ja rypäleensiemenöljy), rauhoittavaa Licochalcone A:ta (lakritsijuuren uute), bakteereja tappavaa decandiolia sekä viilentävää mentoksipropaanidiolia.
  
Voiteen koostumus on yllättävän kevyt ja hyvin imeytyvä. Iholle jää ohut ja miellyttävä suojavaippa, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa nopeasti. Raapimisen tarve vähenee tai loppuu kokonaan.




Eucerin AtoControl Body Care Lotion  -perusvoide on pakattu käyttömukavaan pumppupulloon. Voide on hajustamaton, väriaineeton ja parabeeniton, jotta ihon ärtymisen ja allergisten reaktioiden riski olisi mahdollisimman pieni. Voiteen ainesosaluettelo on hyvin samanlainen kuin Acute Care Creamin edellä. Tämä on mielestäni loistava apu atooppiselle iholle. Meillä voidetta käytetään lapsen iholle suihkuvoiteen kaverina - vähän eri aikaan tosin. Tällä voidellaan koko keho ja taiveihottumaan haetaan sitten apua pikkutuubista.
 
Kasvoillekin löytyy oma tuote. Eucerin AtoControl Face Care Cream on päivittäiseen käyttöön sopiva kasvovoide kuivalle, hilseilevälle ja kutiavalle iholle. Voide sopii käytettäväksi meikin alle ja myös piilolinssien käyttäjille. Voide rauhoittaa ihoa, vähentää karheutta ja parantaa ihon kuntoa pitkävaikutteisesti.

Toivottavasti tästä oli apua edes jollekin atopiasta kärsivälle. 
Eucerin on myynnissä apteekeissa ja netissä sitä myy mm. Apteekkituotteet.fi 

Jatkossa ajattelin jatkaa vielä herkän ihon tuotteiden parissa. Minulla on parhaillaan testissä parikin sarjaa. Ja yksi sisäisesti käytettävä tuote. 
Palataan asiaan ihan pian :)


8 kommenttia:

  1. Mun mies on testaillut meillä näitä, tykkää kovasti tuosta vartalovoiteesta, vaikka onkin aika jämäkkää tavaraa, sen mitä itse olen sitä testaillut. ;) Suihku body lotion oli tosi miellyttävä ja käytin sen itse aika nopeasti loppuun, voisin hyvin harkita ostavani lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvailisin vartalovoidetta sopivan tuhdiksi. Se levittyy ja imeytyy kuitenkin hyvin. Ja suihkuvoide on kiva myös :)

      Poista
  2. Olipa kiva lukea näistä käyttäjäkommenttia, apteekin lehdestä huomasin nämä jokin aika sitten ja ilahduin, sillä hinta oli edullinen. Talvipakkasilla täytyy miehelle näitä hankkia, sitä pölinää ja raapimista ei muuten kestä. Kuinkas tuo kasvovoide toimisi paleltuneilla poskipäillä, joihin olen laittanut Lumenen SOS-voidetta?
    Mielenkiinnolla odotan niitä muita sarjoja. :)

    OutiS

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että olin avuksi.

      Näiden hinta-laatusuhde on erittäin hyvä. En ole itse kokeillut vielä tuota kasvovoidetta - kun en oikeastaan kuulu edes tuotteen kohderyhmään - mutta voisin kuvitella voiteen suojaavan ihoa hyvin. Valmistajan lupaus: Eucerin AtoControl Face Care Cream kosteuttaa, pehmentää ja vähentää karheutta sekä lievittää ihon kutinaa ja kiristävää tunnetta. Kannattaa ehkä kokeilla :)

      Poista
  3. Noita suihkutuotteita ja vartalovoidetta voisi kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ovat meillä hyvin tykättyjä.. joten voin suositella :)

      Poista
  4. Kuivanahkalle mukavaa uutta tietoa, kaikki voiteet joilla voi edes vähän korvata kortisonia helpottaa elämää ja ihon ohentumista. Nyt kun syksy taas on alkanut nahka on niin korppu kuin olla voi ja ekseemat jyllää vaikka uisi rasvassa! Taidan tehdä retken apteekkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurja homma. Luulin olevani kuivaihoinen, mutta sinä kyllä voitit. Sinuna kokeilisin AtoControl Acute Care Creamia, se lupaa paljon - eikä hintakaan ole paha :)

      Poista