Sivut

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mansikkamaitoa




Rakastan mansikoita. Tuoreet mansikat ovat tietysti parhaita, mutta joudun usein tyytymään pakastemarjohin. Olen tänä kesänä pakastanut mansikoita jo kaksi 5kg:n laatikkoa, eikä se riitä koko talveksi. Mansikat ovat kunnon superfoodia, ne sisältävät runsaasti antioksidantteja. Ne parantavat immuunipuolutusta, poistavat nestettä ja puhdistavat suolistoa. Ja mikä parasta, tämä herkku ei lihota :)

Mansikoita voi käyttää myös ulkoisesti kauneudenhoitoon..




FLOW kosmetiikan Mansikkamaito kasvonaamio sisältää aitoa mansikkaa ja sen luvataan kirkastavan, kosteuttavan ja rauhoittavan ihoa - yes, sopii mulle. Ainesosaluettelo on hyvin lyhyt ja jämäkkä. Paria erilaista savea, riisijauhoa, maitojauhetta ja mansikkaa. Eikä mitään turhaa.

Mansikan sisältämällä C-vitamiinilla on hyviä vaikutuksia myös ulkoisesti nautittuna, kuten tulehdusta ehkäisevä ja kollageenin tuotantoa parantava vaikutus. Naamio on koostumukseltaan savinaamio eli se kovettuu iholla. Mukana on mineraalipitoista valkea- ja vaaleanpunasavea, jotka puhdistavat ja uudistavat ihoa. Maitojauhe pehmittää ihoa. Riisijauhe kuulostaa täyteaineelta, mutta sen luvataan tasoittavan ihonväriä, ryppyjä ja pigmenttiläiskiä. Lupaukset kuulostavat korviini hyviltä.




Ensimmäinen kokeiluni ei rehellisyyden nimissä ollut kovinkaan onnistunut. En yleesä pidä savinaamiosta, joten kireä tunne kasvoilla oli taas jotenkin ahdistava ja minuutit tuntuivat kuluvan hitaasti. Onneksi jauheesta voi säätää oman sekoituksen. Ihollani toimii paljon paremmin seos, johon on jauheen ja veden lisäksi laitettu myös muutama tippa Born to Bio Sacha Inchi -kasvoöljyä. Näin koostumuksesta tuli myös pehmeämpi, ja omaan makuuni täydellinen herkän ihon naamio. Veden voi jättää myös kokonaan pois ja laittaa tilalle vaikka ruusuvettä. Lopputuloksena on ihanan pehmeä ja heleä iho, joten naamion fiksaaminen todella kannattaa, se lisää myös käyttömukavuutta. Olen käyttänyt viime aikoina paljon voidenaamioita, joten puhdistava savinaamio on tuonut kivaa vaihtelua ihonhoitoon. 

Mansikkamaito sopii kaikille ihotyypeille, mutta jos iho on epäpuhdas, kannattaa valita mielummin FLOW kosmetiikan Hilla-Minttu kasvonaamio, joka on myös savipohjainen jauhenaamio. 


Naamion perusohje:

  Annostele 2tl naamiojauhetta ja 1tl vettä, sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä puhtaille kasvoille, anna vaikuttaa noin 10min. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Veden lisäksi/tilallalle voi laittaa esim. 
kasviölyä, ruusuvettä, kermaa, tai hunajaa.




 Olen suosinut kesämeikissäni FLOW kosmetiikan Hiekka Aurinkopuuteria ja Vadelma poskipunaa, ne sopivat hienosti yhteen. Käytän aurinkopuuteria varjostustesten tekoon ja poskipunaa tietysti poskipäille. Tulee heti paljon pirteämpi olo.

FLOW kosmetiikkaa löytyy jo monesta ekokaupasta ja netissä sitä myy mm. Biodelly. Hinnat ovat suhteellisen edullisia, esim. Mansikkamaito maksaa noin 14 euroa / 60g.


Kivaa kesäpäivää <3
Oletteko jo pakastaneet mansikoita?




Lehdistönaytteitä

6 kommenttia:

  1. Musta jotenkin aivan ihanaa, että jonkun tuotteen nimi voi olla mansikkamaito. <3 Tulee olo, että sellaista haluaa kokeilla heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun olin pieni, meillä oli kotipihassa mansikkapenkit, joiden sadosta nautittiin koko kesä ja mansikkamaidolla herkuteltiin joka päivä :)

      Poista
  2. Flown tuotteet tuoksuvat niin ihanalle ja tuo mansikkamaito kuulostaa ihanalle. <3 Mutta enpä tiennytkään, että Flow valmistaa myös meikkejä.

    Kivaa loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. FLOW:n meikit on minulle ihan uusi juttu, mutta nämä kaksi vaikuttavat kyllä hyviltä :)

      Poista
  3. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta :) Rasvainen ihoni kaipaisikin jo naamiota, kiitos vinkistä. Mukavaa, kun jaksat muistaa suositella myös erilaisille ihoille sopivia tuotteita, minulle taitaisi sopia tuo Hilla-Minttu naamio. Jotenkin on tuntunut, että erityisesti tänä kesänä rasvaisuus on ollut poikkeukselliisen runsasta - johtuneeko vähäisestä auringon saannista? Voisiko auringonvalo tasapainottaa ihoa?

    Suositaan marjoja muutenkin kuin kasvoilla. Mansikoiden lisäksi mustikat ja hillat odottavt poimijaansa. Mansikoita ja hilloja olen jo pakkaseen kerännytkin, mustikkaan en vielä ole ehtinyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä ja aurinko tekevät iholle hyvää. Tämä kesä on ollut kyllä poikkeuksellinen, olen huomannut sen omasta ihostanikin. Aurinko lievittää tunnetusti myös monia ihosairauksia, kuten esim. aknea, psoriasista, atooppista ekseemaa. Palamista ei tänä kesänä ole juurikaan tarvinnut pelätä :)

      Onneksi myös mustikoita on tulossa runsaasti. Niitä täytyy pakastaa toiset 10 kg.

      Ihania marjaretkiä Taru <3

      Poista