perjantai 18. maaliskuuta 2016

Säilöntäaineetonta kosmetiikkaa
Voiko ihoa hoitaa yksinkertaisesti, muutamalla hyvin valitulla tuotteella, jotka pitävät sisällään vain kourallisen ainesosia? Entä millainen on tuote, josta on karsittu pois väriaineet, hajusteet ja jopa säilöntäaineet? Väritön, hajuton, kertakäyttöinen?

Kuluneen talven aikana on ollut paljon puhetta kosmetiikan säilöntäaineista, myös hajusteet ja väriaineet puhuttavat. En itse ole allerginen tai herkistynyt, mutta tuttavapiirissäni on ihmisiä, jotka haluavat eri syistä karsia kemikaalikuormansa minimiin. Ymmärrän heitä. Yhden tuotteet sisältämä pieni pitoisuus ei ehkä aiheuta ongelmia, mutta jos käyttää päivän aikana kahtakymmentä eri tuotetta, pitoisuudet nousevat ja ainesosien yhteisvaikutuksien riski kasvaa vuosien myötä. 

Minulla ei ole tarjota teille viisastenkiveä eli täydellistä toimintaohjetta hätätilanteiden välttämiseksi. Minulla on tapana käyttää tuotteita ihon uusiutumisrytmiä mukaillen. Yritän valita sopivan tuoteyhdistelmän vähän pidemmäksi aikaa, enkä ole kokoajan vaihtamassa tuotteita. Pidän viikossa ainakin yhden ihonhoidon vapaapäivän, jolloin annan ihoni levätä, se tekee aina hyvää. Yritän muistaa sen tosiasian, ettei ihon ylihoitaminen ole hyväksi. En puhdista tai kuori ihoani liian voimakkailla tuotteilla, näin ihon suojavaippa pysyy kunnossa. Moni asia on opittu kokeilemalla ja virheiden kautta.
Avène Tolérance - tuotteet ovat täysin steriilejä ja säilöntäaineettomia, niissä on käytetty vain seitsemää tarkoin valittua raaka-ainetta. Tolérance tuotteita on tällä hetkellä kahdeksan, ne sopivat kaikille ja tekevät erityisen hyvää herkkäihoisille.

Pakkaukset näyttävät ihan tavallisilta tuubeilta, mutta ulkoasu hämää. Patentoitu ilmatiivis korkkimekanismi toimii hienosti, tuubin sisällä oleva aine pysyy puhtaana, eikä pääse kosketuksiin hapen tai ympäristön epäpuhtauksien kanssa. Säilöntäaineita ei tarvita.

Minulla on ollut testissä kolme tuotetta, jotka vastaavat hyvin käsitystäni apteekkikosmetiikasta. Kaikki kolme ihastuttavat yksinkertaisuudellaan ja toimivuudellaan. Avène Tolérance Cleansing Lotion puhdistaa ihon hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Se on koostumukseltaan voidemainen, ja sillä voi puhdistaa myös vesiliukoisen silmämeikin. Iho on puhdistuksen jälkeen mukavan pehmeä, eikä yhtään pintakuiva. Avène Tolérance Cream on kivan täyteläinen kuivan ja erittäin kuivan ihon hoitovoide, jota olen levittänyt kasvoilleni iltaisin puhdistuksen jälkeen. Voide imeytyy hyvin ja jättää ihon pehmeäksi. Kolmantena olen käyttänyt Avène Tolérance Mask naamiota, joka ei hienostele, vaan toimii mutkattomasti ja kosteuttaa kuivaa ihoa.
Jatkossa käytän kaikki tuubit pohjia myöten - en leikkaa saksilla halki, vaan tyhjennän puristamalla. Todennäköisesti ostan jatkossa lisää puhdistusvoidetta ja kuivan ihon kosteusvoidetta. Ajattelin jatkossa myös katsastaa apteekin hyllystä loput viisi Tolerance-tuotetta. Tässä tapauksessa yksinkertainen on kaunista :)

Avénea myy apteekit ja netissä ainakin Apteekkituotteet.


Kiinnostaako säilöntäaineeton kosmetiikka teitä?


Kaunista viikonloppua <3


5 kommenttia:

 1. Nämä on juttuja mitkä täälläkin aina aika ajoin mietityttää.
  Vasta viime viikolla 11v. lapseni sai angioödeeman kun olivat yökylässä laittaneet jotain kasvonaamiota. Ei onneksi tullut sen pahempaa kuin pelkkä kasvojen turvotus, olisihan se voinut levitä nieluunkin kai.
  Näitä vois kyllä ottaa kokeiluun!

  Ihanaa viikonloppua Ninni <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hurjalta, onneksi selvisitte säikähdyksellä.

   Me naiset rakastamme ylellisyyttä, joka tarkoittaa ihania tuoksuja ja kaunista väriä. Käyttömukavuuskin on toki tärkeä juttu. Joskus on kuitenkin hyvä pysähtyä miettimään hetki kauemmin :)

   Poista
 2. Mä myönnän suoraan etten kiinnitä asiaan juurikaan huomiota. Esim. luonnonkosmetiikassa monesti harmittaa se, etten ehdi käyttämään tuotetta loppuun, kun se jo haisee pilaantuneelta. :( Avenen tuotteet kiinnostavat sen sijaan aina, koska olen kokenut ne laadukkaiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittelen usein tuotteiden huonoja pakkauksia, joita ei ole tehty säilyvyyttä ajatellen. Parhaita ovat pumppupullot ja -tuubit, sekä tietysti tämä Avenen patentoitu uutuus.

   Poista
 3. Tämä onkin itselleni ihan tuntematon apteekkituoteperhe. Vähän olen lueskellut näitä sillä silmällä, jos saisi kivoja joululahjavinkkejä. Ainakin erilaiset kosteusvoiteet ovat talvella monelle mieleisiä. Täällä Varkaudessa vielä ainakin jonkun verran riittää pakkaspäiviäkin jotka saa kyllä ihon kuivumaan.

  VastaaPoista