torstai 5. helmikuuta 2015

Arkea helpottavia juttuja

Oletteko pysyneet terveinä? Meillä on podettu pientä flunssaa ja vatsatautia - onneksi eri aikaan. Kun olin lapsi, flunssaa hoidettiin kuumalla mustaviinimarjamehulla ja särkylääkkeellä. Nyt kuvaan on astunut myös Finrexin Neo ja Carmolis Yrttitipat. Näistä kumpikaan ei paranna flunssaa kokonaan, mutta olo helpottuu huomattavasti. Carmolis yrttipastillit ovat aika kipakkaa syötävää, mutta ne avaavat nenän ja kurkun erittäin tehokkaasti. Oletteko maistaneet?
Carmolis Yrttitipat on mielestäni varsin mainio tuote. Lasipullon kyljessä hymyilevä iloinen munkki viittaa tietenkin luostariin ja vanhaan taitoon käyttää rohdosyrttien eteerisiä öljyjä. Tippoja voi käyttää mm. hengitysteiden avaamiseen ja ruuansulatuksen edistämiseen sekä ulkoisesti rasittuneiden lihasten rauhoittamiseen. Käyttötapoja on todellakin lukuisia - mm. kuuma juoma, höyryhengitys, sokeripalaan imeytys ja kurlaaminen. Tarkemmat käyttöohjeet löytyy ainakin täältä.

Mukana taikaliemessä on piparminttu (mentoli), laventeli, kaneli, neilikka, sitruunamelissa, muskotti, salvia, sitruunaruoho, anis, sitruuna ja timjami. Pienen molekyylikoon takia eteeriset öljyt imeytyvät helposti ja vaikuttavat nopeasti. Siksi jo hyvin pienikin määrä Carmolista antaa tuhdin vaikutuksen. 
Minulla on usein käytössä myös joku nestemäinen rautavalmiste, nyt vuorossa on testiin saatu Valioravinnon Ferronol, joka on markkinoiden vahvin - päiväannoksessa on 21mg rautaa.  Rautatabletit olen joutunut hylkäämään jo vuosia sitten ikävien vatsaoireiden tähden. Ferronolissa on se hyvä puoli, että siinä on myös C- ja B-vitamiineja sekä foolihappoa.

Miehen tapa lisätä vastustuskykyä Kyolic valkosipulikapselit, joiden vaikutuksesta myös perhesopu säilyy, kun hajuhaittoja ei tule. Mies ei yleensä sairatu, vaikka muu perhe niiskuttaakin, jotain taikaa valkosipulissa kyllä on :)


Löytyykö teiltä lisää vinkkejä?


12 kommenttia:

 1. Viikon yritti flunssa tulla, iski hirvittävää päänsärkyä ja herpestä nenänpieleen, mutta talttui! Toivottavasti jäi niihin aivasteluihin ja särkylääkkeisiin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että viimein talttui. Mulla on jotenkin veto pois. Niveliin sattuu, nenä vuotaa ja kurkkua kutittaa. Kovasti yrittää flunssa tulla...

   Poista
 2. Siis se millä saan aina alkavan ja jo tulleen flunssan, kurkkukivun, yskän taltutettua niin auringonhattu-uute vihreän teen kanssa. Toimii JOKA kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Vihreä tee + auringonhattu-uute kuulostaa toimivalta. Täytyy muistaa seuraavalla kauppareissulla :)

   Poista
 3. Mummolla oli kanssa aina Carmolis-tippoja, kun olin lapsi. Finrexinejä en ole koskaan pystynyt juomaan, mulle tulee niistä tosi huono olo ja mahassa alkaa vääntämään. :( Joten flunssa hoidetaan särkylääkkeillä, (yskänlääkkeellä, jos tarvetta) ja sarvikuonolla, jos nenä on tukkoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut, että sarvikuono on erittäin tehokas flunssan alkuvaiheen hoito, mutta oma on vielä hankkimatta.

   Mulla Finrexin toimi ihan hyvin, mutta sen maku alkaa muutaman pussin jälkeen tökkiä. Lepoa ja paljon kuumaa juomaa sekä villasukat ja kissa... Näillä pääsee jo aika pitkälle :)

   Poista
 4. Viimeksi kun olin tulossa kipeäksi, kollega töissä muistutti auringonhattu-uutteesta: sillä on todistettu teho. Kävin heti ostamassa ja rupein ottamaan 30 tippaa 3x päivässä. Flunssa oli kokonaan ohi muutamassa päivässä! En meinannut itsekään uskoa todeksi, ja saattoihan se olla tietysti joku erikoislyhyt virus muutenkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt on pakko kipaista kauppaan ostamaan vielä auringonhattu-uute. Kiitos vinkistä :)

   Poista
 5. Äiti laittoi aina Carmolistippoja sokeripalaan:-)
  Talvisin juon tyrnimehu tömpsyn joka aamu, en muista milloin viimeksi ois ollu flunssa. Astma on pysynyt lähes oireettomana minimi lääkityksellä:-) reumaan en käytä lääkkeitä myöskään.
  Suosittelen jokaiselle lämpimästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tyrnimehua käytät? Voisin kokeilla :)

   Poista
 6. Samoja rohtoja käytän, auringonhattu-uutetta saa nyt suihkeena, suoraan kurkkuun, suosittelen, menee tosin helpolla väärään kurkkuunkin että täytyy olla varovainen.Tänä vuonna flunssa on ollut ikävän sitkeä heilläkin, jotka ottivat flunssapiikin. Piristysruiskeita täältä Kivipellosta ja auringonsäteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila <3

   Kaikki auringonsäteet otetaan ilolla vastaan. Auringonhattu-uutteella näyttää olevan jo monta ystävää :)

   Poista