Sivut

torstai 6. helmikuuta 2020

Ketoruokavalio kokemuksia - osa 1

*mainoslinkki
Hiilihydraattitietoinen ajattelu alkoi kiinnostaa minua jo lähes kymmenen vuotta sitten. Tutustuin aiheeseen lukemalla lääkäri *Antti Heikkilän kirjoja, ja aloin soveltaa hänen oppejaan omaan ruokavaliooni. Minulta otettiin lähtötilanteessa kaikki tärkeimmät laboratoriokokeet (rasvat, sokerit yms), joista näkisin sitten myöhemmin, mitä elimistössäni oikeasti tapahtuu. Liiallinen leivän ja pullanhimo oli tehnyt minusta pullean, samaan aikaan tunsin olevani voimaton ja alakuloinen. Muutos oli todellakin tarpeen, tunsin olevani valmis siihen.


Pyrin siis noudattamaan vähähiilihydraattista ruokavaliota, joka perustui suureen määrään vhh-kasviksia, hyviä rasvoja, lihaa, kalaa, kanaa, kananmunia - kaikki luomuna, jos suinkin mahdollista. Peruna, makarooni, riisi, sokeri ja viljat kuuluivat kiellettyjen eli tärkkelyspitoisten ruoka-aineiden listalle. Olin aikaisemmin syönyt paljon hedelmiä, ne eivät kuuluneet enää ruokavaliooni kuin pieninä määrinä. Vaihdoinkin hedelmät kotimaisiin marjoihin, jotka ovat todellista superfoodia. Keskityin siis laskemaan hiilihydraatteja (n. 20-70g), tässä vaiheessa en kuitenkaan osannut lisätä riittävästi rasvaa ruokavaliooni ja söin todennäköisesti hieman liikaa proteiinia, mutta tein varmasti jotain oikein, sillä vyotäröltäni lähti lyhyessä ajassa 10 cm, mieli oli virkeä ja ajatus kulki.

Halusin syödä hyvin, eli ravitsevaa ja laadukasta ruokaa. Kauppalistan suunnitteluun meni enemmän aikaa, ruoka piti myös mahdollisuuksien mukaan valmistaa itse. Halusin laihtua ilman näläntunnetta. Oli mukava huomata, että hoikka miehenikin innostui ruokavaliosta, josta oli lyhyessä ajassa tullut meille elämäntapa. Tunsin olevani oikealla tiellä.

 Olin aikaisemmin ollut tosi väsynyt, joten yllätys oli suuri kun huomasin etten tarvitse enää päiväunia, myös yöuneni lyhenivät merkittävästi. Olin pirteä ja energinen. Tein iltaisin pitkiä kävelylenkkejä.Noudatin ruokavaliotani hyvällä menestyksellä myös ravintoloissa, peruna on helppo vaihtaa esim. salaattiin tai kasviksiin. Kahviloissa on aina ollut vaikeampaa, sillä kaikki tarjolla oleva näyttää rehellisesti sanottuna sokeripitoiselta. Yksittäisiä runsas hiilihydraattisia päiviä oli hyvin harvakseltaan tilanteen niin vaatiessa esim. kylässä, mutta jätin suosiolla väliin mm karkit, sipsit ja limut, sillä ei pidä niistä. Suurin kompastuskiveni onkin aina ollut suklaa, mutta olen oppinut tumman (yli 70 %) suklaan salaisuuden. Jep, se on oikeasti tosi hyvää ja pari palaa riittää nitistämään makeanhimon. 
Oloni oli loistava. 
Labrakokeet näyttivät paremmilta kuin koskaan ennen. 
Flunssa kiersi minut kaukaa, ja suolistoni toimi kuin unelma. Elämä maistui hyvältä. :)Mutta miksi kirjoitan tästä menneessä aikamuodossa?

Jatkuu ensi viikolla, kannattaa siis olla kuulolla. <3

4 kommenttia:

 1. Jäänpä odottelemaan jatkoa! Samantyyppisiä muutoksia oon itsekin tehnyt arkeen vuoden alusta, tosin en ketoilua, mutta muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, aika hyvin menee pelkästään sillä, että jättää pois sokerin ja vehnän, tilalle oikeaa ruokaa ja kasviksia. Jatkoa seuraa .. :)

   Poista
  2. Joo, nimenomaan sokerin syöntiä oon yrittänyt vähentää ja vehnää en syönyt aikoihin, kun joutunut IBS:n takia sen aikoinaan jättämään tosi vähälle. Tosin nyt oon ruisleivän yrittänyt ottaa hiljalleen kuvioihin mukaan uudestaan ja katsoa, miten käy :D

   Poista
 2. Let me tell you something...

  This might sound kind of weird, and maybe even kind of "strange"

  WHAT if you could simply hit "Play" to LISTEN to a short, "miracle tone"...

  And suddenly attract MORE MONEY to your life?

  And I'm really talking about thousands... even MILLIONS of DOLLARS!

  Sounds way too EASY? Think it couldn't possibly be REAL???

  Well, I've got news for you.

  Usually the most magical miracles in life are also the SIMPLEST!

  Honestly, I will PROVE it to you by letting you listen to a real-life "miracle wealth building tone" I've synthesized...

  And do it FREE (no strings attached).

  YOU simply push "Play" and watch as your abundance angels fly into your life... it starts right away...

  CLICK here to PLAY this wonderful "Miracle Money Tone" - as my gift to you!

  VastaaPoista