lauantai 22. helmikuuta 2014

Arkistojen kätköistä löytyi jotain ihanaa


Siivouspäivän kunniaksi ajattelin putsata blogini luonnoskansiota. Ja arvatkaa mitä tuli vastaan? No, pitkään ja hartaudella testattu ihana Rochas tuoksu. Jos ollaan täysin rehellisiä, niin luulin kyllä jo kirjoittaneeni tämän postauksen. Mutta parempi myöhään. Joku siellä ruudun toisella puolella saattaa juuri nyt kaivata raikasta ja seesteistä kukkaistuoksua.Kauniin pullon takaa löytyy
vuonna 1925 syntynyt ranskalainen Rochas-muotitalo ja upea rakkaustarina. Marcel Rochas omisti Femme tuoksun  v. 1945 häälahjaksi Helene-vaimolleen. Helene johti muotitaloa Marcelin kuoltua. Rochas tarina jatkuu tänäkin päivänä, sillä muotitalo lanseerasi viime syyskuussa Suomessa Les Cascades de ROCHAS Songe d'Iris tuoksun. 

Tuoksun on kehittänyt Rochasin oma tuoksunenä Jean-Michel Duriez. Hän halusi kehittää tuoksun, jossa "valkoisten kukkien ja iiristen tuoksu koskettaa ihoa pehmeästi kuin pieni pisara, kaikessa raikkaudessaan ja tyyneydessään."  

"Tuoksu aukeaa herkällä bergamotilla, joka antaa tuoksulle raikkautta. Sydäntuoksuun imeytyy elegantin vesililjan vesimäisiä zen -sävyjä. Hienostunut iiriksen juuriuute antaa pitkäkestoisuutta ja tyylikkään kosketuksen."Tuoksu saa minut haaveilemaan matkasta Pariisiin. Keväinen Pariisi on taianomainen, haluan palata sinne haaveissani aina uudelleen. Pullo on tyylikäs tavalla, jonka vain ranskalainen osaaVai mitä sanotte kristallikorkista suoralinjaisen pullon päällä? 

Itse tuoksu on mielestäni kevyt, raikas ja pitkäkestoinen. Se sopii täydellisesti kevääseen ja kesään. Sydäntuoksu kukkii, mutta tuoksu pitää sisällään myös vesimäisiä sävyjä. Songe d'Iris on todellakin "haaveiden tuoksu, joka kelluu rauhallisuuden meressä keskellä Pariisia". EdT 49,90€/50ml. Tuoksua myy Stockmann.

Uskallatteko nuuhkaista tätä sulotuoksua?
Varoitus: yksi nuuhkaisu voi maksaa matkan Pariisiin :)Tuoksu saatu blogin kautta.

5 kommenttia:

 1. Oi, olen käyttänyt Rochasin tuoksua varmasti viimeksi yli kymmenen vuotta sitten! Tästä en ole koskaan kuullutkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Songe d'Iris lanseerattiin syyskuussa 2013. Tuoksun saatavuus ei ole kovin laaja, sillä sitä taitaa Suomessa myydä vain Stockmann. Ihana, kevääseen hyvin sopiva tuoksu :)

   Poista
 2. Ihastuin viime kesänä raikkaaseen sitrukseen, Eclat d'Agrumes -versioon tuosta. Se oli ihanan viilentävä tuoksu lämpiminä kesäpäivinä ja tuo vieläkin mieleeni kesän. Iiristä en varmaan ole nuuhkinutkaan, mutta ainakin väri on ihana. Ja pullo on minusta todella kaunis, katselen sitä mielelläni hajuvesihyllylläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eclat d'Agrumes on varmasti myös aivan ihana. Olen lukenut siitä, mutta en ole tuoksutellut. Sama upea suoralinjainen pullo. Viehättäviä ja erittäin naisellisia tuoksuja :)

   Poista
 3. Hyvin kuvailtu ja pullo on kaunis .Voisipa todellakin lähteä Pariisiin. Olen joskus tuoksutellut kyseisen merkin tuoksuja, mutten koskaan omistanut.
  Blogissani menossa pieni arvonta!

  VastaaPoista