perjantai 29. toukokuuta 2015

Dr. Hauschkan uudistunut meikkivoide
Dr. Hauschka uudisti kevään kunniaksi meikkivoiteensa, joka minulla oli ilo saada kokeiluun. Luonnonkosmetiikan meikkivoiteet lupaavat yleensä paljon hyvää, ainakin jos puhutaan ihoa hoitavista ominaisuuksista. Haasteeksi omassa käytössäni on muodostunut levittyvyys, peittyvyys ja kestävyys eli puhtaasti toimivuus meikkinä. Ei kuitenkaan tuomita uutta Hauschkaa heti kättelyssä, vaan tutkitaan ensin mitä tuubi pitää sisällään :)

Musta kultakoristeinen tuubi näyttää silmääni hyvältä. Muistelen, että Hauschkan meikit noudattavat yleensäkin tätä linjaa. Sävyjä on saatavilla kaikkiaan viisi - oma sävyni 01 macadamia on täydellinen vaalealle iholle. Meikkivoiteen esittelytekstissä kerrotaan, että tuote ei peitä ihoa, vaan ainostaan tasoittaa. Tämä onkin tärkeä tieto. Voide sopii siis luultavasti parhaiten henkilölle, joka etsii kevyttä ja luonnollista meikkipohjaa. Jos taas peitettävää (näppylöitä, couperosaa, pigmettiläiskiä) on enemmän, niin kannattaa valita tämän sijaan joku muu tuote. Tai ottaa rinnalle peiteväri. Eikö näin?
Oma ihoni on nyt aika hyvässä kunnossa - ei siis paljon meikillä pois piilotettavaa. Laitan meikkivoiteen alle aina jonkun kevyen ja hyvin imeytyvän kosteusvoiteen, muuten meikki voi levittyä kasvoille epätasaisesti. Levitän meikkivoiteen yleensä sormin, vaikka siveltimellä jälki on toki parempi. Meikkivoide tasoitti ihoani lupauksen mukaisesti, mutta esim. pisamat näkyivät edelleen aivan selvästi. Voiteen kerrostaminen tuntui turhalta. Ihon pinta jäi kivan puuteriseksi. Pääpaino meikissä on sanalla luonnollinen.

Meikkivoide sopii myös herkälle iholle. Voiteessa ei ole synteettisiä hajusteita tai säilöntäaineita. Sen sijaan voide sisältää ihania herkkuja kuten mm. granaattiomenaa, macadamia- ja kookospähkinäöljyä, jotka tekevät iholle hyvää. Tuoksu on aika voimakas, mutta ei mielestäni kuitenkaan häiritsevä. Lyhyt tuomio:

Meikkivoide levittyi iholle kauniisti ja jälki oli tasaista. Vaalein sävy 1 on riittävän vaalea. Kasvoille jäi kiva puuterinen tuntu. Meikkivoiteen heikko kohta omalla ihollani oli kestävyys - vaikka kiinnitin meikin huolellisesti puuterilla. Kuuden tunnin jälkeen kasvoni näyttivät kirjavilta - meikkivoide tuntui osittain sulaneen pois. Tuote sopii mielestäni parhaiten kuivalle ja normaalille iholle. Voide kosteutti ihoa pitkäkestoisesti. Näin kevyt meikkivoide sopii kesään. Aurinkosuojaksi tämän kanssa sopii esim. Jane Iredale.

 Dr. Hauschka Foundation meikkivoiteen voi napata ostoskoriin mm. täältä.


 Ihanaa päivää <3

  13 kommenttia:

  1. Mä tykkäsin todella paljon tän meikkivoiteen ulkonäöstä. Tekee tasaista luonnollista jälkeä, tykkään. Ainoa miinus on annettava kestävyydestä, itsellä tämä lähti iltaa kohti sulamaan pois kasvoilta. Joten pitkän päivän meikkivoiteeksi tästä ei ole. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Olen täysin samaa mieltä. Voide näyttää alussa tosi kauniilta iholla, mutta se katoaa vähitellen pois. Harmi :(

    Poista
  2. Sain tästä testeripussukan muistaakseni Sokokselta, ja täytyy sanoa että ihastuin! Harmi vaan sävy 1 ei ollut ihan riittävän vaalea iholleni, mutta jos tässä kesällä nyt innostuisi itseruskettamaan enemmän, niin sitten voisi olla ihan nappi. :)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Noi näytepussukat on kyllä hyviä, ei tarvitse ostaa sokkona. Kiva, että tykkäsit :)

    Poista
  3. Ihana tuote ja sävykin hyvä minkä sain, mutta kesto olematon ja ei kyllä riittävän peittävä mulle. Täytyy antaa tytölle.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Yksi meikkivoiteen tärkeimpiä ominaisuuksia on kesto. Kyllä meikkivoiteen pitää kestää iholla koko työpäivän verran :). Jos taas meikkivoiteen alle laittaa silikonisen primerin, saa kestoa lisää, mutta ihoa hoitavat ominaisuudet menetetään.

    Poista
  4. Kuulostaa hyvältä meikkivoiteelta. Vanhemmiten on meikkivoiteiden käyttö ikään kuin korostunut entisestään.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Sama täällä, meikkivoiteita kuluu. Olen myös aika tarkka siitä, että meikkivoide toimii hyvin :)

    Poista
  5. Tuotahan voisi kokeilla. Mä oon mineraalipuuterimuija, bb-voiteista vieroittunut. Tuota voisin harkita :D

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Ei ollenkaan huono ajatus. Jos tykkäät mineraalipohjasta, voisit pitää myös tästä :)

    Poista
  6. Tämä on oma suosikkini luonnonkosmetiikan meikkivoiteista! Tykkään :) Tämä pääsi hiljattain mun luonnonkosmetiikan eliittiä -postaukseenkin, johon listasin 5 parasta luonnonkosmetiikan meikkituotesuosikkiani. Iroisen BB-voiteesta tykkään myös.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hauschkan meikkivoiteen toimivuus riippuu selvästi ihotyypistä. Oma ihotyyppini on meille suomalaisille hyvin tyypillinen: herkkä sekaiho. Sain vahvistusta myös tuosta Jonnan kommentista. Omalla ihollani on toiminut paremmin esim. Laveran meikkivoide. Eri henkilöiden suosikit on usein aika erilaisia, mutta rehellinen on hyvä olla :)

    Poista
   2. Oikeassa olet :) Millainen maailma olisikaan, jos kaikki tuotteet sopisivat kaikille. Ei paljoa olisikaan erityisiä suosikkeja :D Mun normaali-sekaiholla tämä toimii hyvin. Laveralta olen kokeillut vaan CC-voidetta ja muistaakseni myös BB:tä, mutta Hauschka oli selkeästi iholleni parempi, vaikka muuten Laveraa fanitankin ;)

    Poista