keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Varmin tapa hukata 500 euroa..
Elämä on täynnä valintoja. Olen viime päivinä miettinyt kuumeisesti uuden käsilaukun hankintaa. Ostaisinko yhden vähän paremman käsilaukun, joka kestäisi hyvin kulutusta ja aikaa? Vai monta edullisempaa laukkua - kaikissa sateenkaaren väreissä. Luulen, että valitsen luontoa kunnioittavan ykkösvaihtoehdon. 
Ei kerrota tästä miehelle, jookos :)


Hammaslääkärissäkin tehdään paljon valintoja - ainakin, jos asioi yksityisellä puolella. Komea mieshammaslääkäri kysyi minulta eilen, laitetaanko muovi- vai keraaminen paikka? Muovipaikka ei ole kovin kestävä varsinkaan poskihampaassa - hinta n. 120 eur. Keraaminen paikka taas kestää ja istuu suuhun kuin hansikas käteen - hinta 500 eur. Valitsin hetken asiaa pohdittuani keraamisen paikan. En kuitenkaan säästynyt röntgenkuvaukselta, puudutukselta, enkä edes kivulta. Nukutushoito olisi maksanut yli 2000 eur, onneksi en tuntenut tarvetta siihen ;)


kuva täältä

Kaikkein kalleinta on kuitenkin eläinlääkärissä, siellä kun päätökset tehdään aina tunteella. Ensimmäinen 100 eur katoaa, kun eläinlääkäri tervehtii iloisesti hymyillen sekä sinua että lemmikkiäsi. Ja seuraavat sataset vilisevät silmissä kunnes lompakon pohja paistaa. Kelakorvausta kun ei tunneta. Onneksi meidän kissapojat ovat voineet hyvin.
Olen salaa suunnannut ajatukseni myös keittiöremonttiin, jonka ääneen sanominen saa miehen siirtymään toiseen todellisuuteen joko psyykkisesti tai ihan fyysisesti - mies katoaa paikalta. Keittiöremontin yhteydessä kannattaa myös uusia lattia, katto ja seinät. Ja toki myös muuttaa pois remontin ajaksi. Lopuksi katsastetaan vielä talon muut huoneet... työmaa on loputon.

Oma tilipussini on kovin vaatimaton suurten kustannusten edessä. Ja jos omistaisin vielä auton, en voisi kuvitellakaan hankkivani mitään muuta. Autoilu on kuin musta aukko, se nielee kaiken. Istun erittäin mielelläni bussiin, jossa työmatkani sujuu mukavasti kirjaa lukien tai netissä surffaten - se on arkipäivän luksusta :)


Onko teillä samoja haasteita?


Tämä vuodatus lähti muuten käyntiin 500 euron hammaslääkärilaskusta - kun hampaan lohkeamaa korjattiin. Äkkiä ihan kaikki muukin alkoi tuntua hurjan kalliilta. 
Ehkä istun alas, juon kupin kahvia ja rauhoitun :)
 
 

8 kommenttia:

 1. No on totisesti - Viiru-kisulia on nyt viikon sisällä kuljetettu eläinlääkärillä kokeessa jos toisessakin - tähän asti mennyt viikossa yli 700 euroa - ja tässä eivät ole vielä lääkkeet mukana. Lisäksi kun edessä on Viirun kilpirauhaslääkityksen tarkistus n. 100 euroa (vähintään joka neljäs kuukausi) ja ensi kuun alussa tutkimus, jonka hinta on 466 euroa, niin ei tarvitse Ladyn merkkilaukuista haaveilla;) Mutta niinkuin kirjoitit - tämä on se tunnekysymys: mutisematta maksan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiru on tärkein - kaikki muu tulee sen jälkeen. Eläimille tarvitaan oma kelakorvaus. Hinnat ovat järkyttävän suuria. Moni lemmikki jää varmasti hoitamatta, kun omistajalla ei ole varaa maksaa.

   Rapsutukset Viirulle <3

   Poista
 2. Huu! Siullehan on mojovan laskun pistäneet :D
  Mie käyn kanssa yksityisellä, mutta vaikka ovat paikanneet lohkeaman, ottaneet röntgenin (ekalla kerralla otin puudutuksen, never again!) ja vaikka mitä, niin ei niiden kertojen yhteissumma edes ole tuo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohkeama oli suuri - puoli hammasta. Keraaminen paikka maksaa, mutta toivottavasti myös kestää muovipaikkaa kauemmin. Lasku oli kyllä järkyttävä, vaikka kuinka yritän ajatella positiivisesti :)

   Poista
 3. Elämä on. Välillä. Kallista. Mutta minkäs teet, jos on pakko niin on pakko, vaikka korjauttaa se hampaanpaikka tai hankkia uudet silmälasit ja ostaa se uusi käsilaukku:) Ihania nuo sun kisut. Mä en ala, kun mekin haluttais, muttei voida.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hampaita ei lohkeile joka kuukausi. Kisut kiittää huomiosta - ne ovat ihanan rentoja kavereita :)

   Poista
 4. Juuh, tuttuja mietteitä. Mutta aika tyly kyllä hammaslääkärilaskusi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi hampaita ei lohkeile kovin usein ;)

   Poista