Sivut

torstai 4. huhtikuuta 2013

100% luonnollinen




Born to Bio Argan Oil livahti meille aivan salaa ruskean paperipussin sisällä. Pullon kotiutumisesta on nyt muutama viikko. Alkuvaiheessa en tiennyt koko öljystä yhtään mitään. Nyt tiedän, että arganöljyä valmistetaan arganpuun (Argania spinosa) pähkinöistä. Kotimaassaan Marokossa öljy on tunnettu mm. ihoa hoitavista ja lääkinnällisistä ominaisuuksista. Arganiaöljyä sanotaan öljyistä täydellisimmäksi sen huikean E-vitamiini- ja runsaan antioksidanttipitoisuuden sekä ihon vanhenemista hidastavien vaikutustensa johdosta.



Olen käyttänyt öljyä monessa paikassa. Se on hoitanut käsiäni, jalkojani ja vartaloani. Viimeisin oivallukseni oli laittaa öljy kasvoille seerumin tapaan. Öljyä voi käyttää myös ravitsemaan ja vahvistamaan hiuksia. Seuraavaksi ajattelinkin kokeilla öljyä hiuksiini. Jihuu.. tämän tuotteen kanssa voi käyttää luovuutta :)

Öljy sopii mm. palaneen ihon, aknen, vesirokon arpien ja psoriasiksen hoitoon. Sen sanotaan helpottavan lihas- ja nivelsärkyä sekä hidastavan ihon vanhenemista ja hoitavan selluliittia.



100% luonnollinen öljy on pakattu pumppupulloon. Pieni pisara riittää laajalle ihoalueelle. Mieto tuoksu tuo mieleeni vanhat antiikkihuonekalut (hyvällä tavalla). Tuoksu kuitenkin katoaa nopeasti. Öljy imeytyy ihoon erittäin nopeasti. Jälkitunne on pehmeä, eikä ihonpinta jää öljyiseksi. 

Hinta? 
Born to Bio Argan Oil 50ml maksaa noin 19e. Hintalaatu-suhde on erittäin hyvä, koska tuote on monikäyttöinen ja se riittää pitkään.
Vinkki: huhtikuun tarjous Ruohonjuuressa 16,99 /kpl (18,99)

Onko Argan öljy teille tuttu?

 

22 kommenttia:

  1. Arganin paras puoli on juuri sen monikäyttöisyys. Itse käytän lähinnä kasvoille talvella, laitan yöksi tehohoitona, sekä suoristelen sähköisiä hiustenlatvoja. Oma suosikkini on tämä: http://www.cheapsmells.com/productPaging.php?productId=770995

    Pullo on tarpeeksi pieni, koska noi riittää ikuisuuden, lisäksi pidän yli kaiken tuosta suihkumekanismista. Kannattaa vaan olla varovainen ja suihkuttaa käden kautta, jos ei halua lattiasta luistinrataa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Argan saa luovuuteni kukkimaan. Aloitin vartalonhoidosta ja päädyin kasvoihin. Seuraavana on vuorossa hiukset (varsinkin kuivat latvat). Käytän pumppupulloa aina kämmenen kautta. Pullon kanssa touhuamisesta on tullut päivittäistä huvia :)

      Poista
  2. Ei ole tuttu, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Käytän kookosöljyä, mutta sen haittapuolena on voimakas tuoksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on suorastaan tuoksuton, jos vertaa kookokseen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Yksi pullo riittää pitkään :)

      Poista
  3. Mää oon käyttänyt nyt reilun kuukauden verran arganöljyä kasvoille, iltaisin kasvovoiteeseen sekoitettuna. Se on kyllä oikeesti aivan ihmeainetta ja mun iho on aikalailla täysin näpytön nyt. Mulla on siis aika voimakkaasti rasvoittuva iho ja taipuvainen epäpuhtauksiin. Harvoin on ollut koko teini- ja aiukuisiän aikana hetkiä ettei ole yhtään näppylöitä ollut.
    Mulla on käytössä Athena'sin öljy ja sitä löytyy ihan Anttiloista :) Siinä huonona puolena on, että siihen on lisätty hajusteita, jotka on aika voimakkaan parfyymiset, mutta siihenkin tottuu äkkiä ja kasvovoiteeseen sekoitettuna tuoksu ei oo ihan niin voimakas. Niin ja riittoisuus on tosiaan huippuluokkaa, reilussa kuukaudessa ei 50ml pullosta oo vielä hävinnyt juuri mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johis hyvästä vinkistä. Tämän voi tosiaan lisätä kasvovoiteeseen. Minä tykkään laittaa ensin argan-öljyn ja sen päälle kasvovoiteen. Tämän hyvä puoli on mieto tuoksu, joka katoaa voiteen imeydyttyä. Juu.. ja tämä riittää piiiitkään :)

      Poista
  4. Seuraavaksi ostan kyllä tätä enkä Moroccanoilia.. Pikkuinen hintaero ja tämä on kaiken lisäksi täysin luonnontuote :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta ei varmaankaan vastaa Moroccanoilia, koska siinähän on suurimmaksi osaksi silikonia, ei arganöljyä. Tai riippuu tietysti millaista fiilistä hiuksiin hakee. Luonnonööjyt kiillottavat hiusta kyllä ja hoitavat, mutta hyvin helposti niillä lopputulos on öljyiset hiukset. Itse käytän luonnonöljyjä hiuksissa tehohoitona ennen pesua ja hoitoaineeseen sekoitettuna. Joskus käytän kaakaorasvaa kuivien hiusten killottamiseen, mutta määrien kanssa saa olla todella tarkkana ettei tule liimaletti. ;-)

      En tiedä, ehkä luonnonöljy toimisi myös Morroccanoilin tapaan käytettynä, pitääkin joskus kokeilla.

      Poista
  5. Löysin toisesta blogistasi tänne ja liityin lukijaksi. Argan öljy on tuttu vuosien takaa, ostin sitä ison pullollisen Marokosta paikallisten suosituksesta. Minulla oli silloin iho-ongelmia, allerginen ihottuma ei ottanut millään parantuakseen. Arganöljyllä iho parani. Osan öljystä sekoitin johonkin myös Marokosta tuotuun pihkaan, en muista nimeä, huhmaressa ja se oli oikea ihmelääke. Kiva kuulla, että öljyä on saatavana meilläkin, täytyypä hankkia tuota ihmeainetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että argan on saapunut jo meillekin. Monikäyttöinen öljy, joka sopii erittäin hyvin luovalle ihmiselle, kuten sinä :). On mukavaa löytää öljylle uusia käyttäkohteita (lähes joka päivä!)

      On ihanaa saada sinut mukaan!

      Poista
  6. Hei! Olen guuglaillut tuosta arganista paljonkin ja kiinnostunut sitä yhä enemmän, kiitos myös sinun blogisi :)
    Itselläni on sekaistakin sekaisempi sekaiho (näppyä, ryppyä, arpea, läikkää, kuivettumaa, kiiltoa, you name it) ja olisi ihanaa jos tähän nahkaan tehoaisi yksi ja ainoa monitoimivoide.
    Osaatko kertoa, soveltuuko argan päivävoiteeksi meikin alle ja onko siinä suojakerrointa mukana? (Mietin millainen "tahna" naamaan tulee kesäkuumalla yhdistelmästä päivävoide-argan-meikkivoide-aurinkovoide-puuteri) Vai sopisiko se parhaiten yövoiteeksi? Neuvo toki viisaampana ja kokeneempana..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Olen käyttänyt arganöljyä kasvoilleni seerumin tapaan. Siis tilanteissa, joissa ihoni on ollut erittäin pintakuiva. Argan ei tee ihoa kiiltäväksi, vaikka se onkin öljy. Voit tietysti kokeilla tätä myös meikin alle. Minä olen käyttänyt argania iltaisin.

      Loistava aurinkosuoja on esim. Dermalogican Skinperfect Primer.Sen päälle ei tarvitse välttämättä laittaa edes meikkivoidetta. Tekee ihon samettiseksi.
      http://kosmetiikkatesti.blogspot.fi/2013/03/dermalogica-skinperfect-primer.html

      Jos pidät luonnonkosmetiikasta, niin kannattaa kokeilla Dr. Hauschkan Melissa päivävoidetta. Se on loistava sekaihon päivävoide. Voide jättää ihon mattapintaiseksi.
      http://kosmetiikkatesti.blogspot.fi/2013/02/sekaiho-kiittaa.html

      Toivottavasti tästä oli apua. Kysy ihmeessä lisää mintunhelminauha (at) gmail.com

      Poista
  7. Hei
    ja kiitos vastauksestasi. Suosittelemasi perusteella taidan kokeilla arganiaa ainakin aluksi vain yökäyttöön ja ehkä sitten tehdä erilaisia voide-experimenttejä sellaisina päivinä kun ei (mahdollisesti puuroontuvaa) naamaa tarvitse julkisesti näytellä..
    Tällä hetkellä käytössäni on päiväsaikaan Eucerinin Aquaporin Active (erittäin hyvä kesäaikaan kun ihohuokoset laajenevat helteessä), kosteuttaa syvältä, imeytyy nopeasti, on kevyt ja siitä löytyy SPF 15-aurinkosuoja. Etsinnässä on myös toimiva BB-meikkivoide, aina vain parempi jos luonnonkosmetiikkapuolelta sellainen löytyisi. (Nyt testauksen alla Garnierin versio) BB tuo jonkin verran kuitenkin kiiltoa, mutta puuteri hoitaa homman.
    Arganiaan aion ehdottomasti tutustua, varmaankin jo ensi viikolla :)

    VastaaPoista
  8. Hei,
    mäkin olen ihastunut arganöljyyn. Se oikeasti hehkeytti silminnähden ihoni väriä kun ekaa kertaa kokeilin! (olen 46v ja luomukonstit hehkeytykseen on tosi tervetulleita.) Mulla on Farfallan arganöljy (se on siis kokonaan luonnontuote, luomuviljelty vielä, ja valmistaja käy reilua kauppaa, eli eettisyyspuolikin on mallillaan.) 75ml pullo luomu arganöljyä maksoi jotain 19€, ei taida olla kallis, kun tosiaan kestää ja kestää... Huomasin juuri että tätä sarjaa http://www.farfalla.fi/ ja myös arganöljyä saa apteekin nettikaupasta: http://www.apteekkishop.fi/epages/ApteekkiShop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/ApteekkiShop/Categories/Kosmetiikkasarjat/FARFALLA
    t. Nina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nina,

      Kiitos vinkistä :)

      Yksi Argan-pullo kestää pitkään ja on täyttä tavaraa, juuri niin kuin sanoit.

      Poista
  9. Hei, löysin tänne arganöljyä googlettaessa ja täytyy kommentoida. Olen totaalisen ihastunut arganöljyyn ja käytän sitä sellaisenaan kasvoilleni illalla ja aamulla meikin alle, joten se myös kuluu melko nopeasti. Muualle sitä en sen vuoksi raaski juuri levittääkään. 30 ml pullo kestää noin kuukauden. Alkuun sekoitin sitä kosteusvoiteeseen, mutta haluan siitä "kaikki tehot irti". Se rauhoittaa herkästi ärtyvän, pintakuivan, rasvoittuvan ja näppyläisen ihoni täydellisen tasaisen väriseksi ja sileäksi. Käytän mineraalimeikkejä, joiden alle öljy on käynyt hyvin, kunhan on antanut sen imeytyä kunnolla tai pyyhkii ylimääräiset öljyt pois. Siveltimet menevät muuten öljyiseksi. Meikki on pysynyt hyvin ja rasvoittuminen vähentynyt. Vielä jos sipaisee T-alueelle merisuolavettä kasvoveden tapaan ennen öljyä, niin pysyy iho hyvin mattana. Mineraalimeikit antavat aurinkosuojaa.

    Käytän Acuren arganöljyä iHerbistä, jossa 30 ml pullo maksaa n. 10 e. Etsiskelen nyt vastaavanlaisia ja hintaisia arganöljyjä, joita saisi isommissa pulloissa. Täytyy käydä läpi nuo ehdotukset. Vastaakohan nuiden eri valmistajien arganöljyjen laadut miten toisiaan?
    Acuren arganöljy: http://www.iherb.com/Acure-Organics-100-Certified-Organic-Moroccan-Argan-Oil-Treatment-All-Skin-Types-1-oz-30-ml/36391

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, ovatko eri valmistajien öljyt täysin samanlaisia. Kannattaa ainakin kiinnittää huomiota luomulaatuun. En myöskään tiedä, onko tarjolla suurempia pulloja. Hienoa, että ihosi rasvoittuminen on vähentynyt arganöljyn avulla.

      Poista
  10. Hei, käytän kanssa paljon arganöljyä. Tykkään sekoittaa pienen määrän arganöljyä päivävoiteeseen ja joskus lisäilen kylpyveden joukkoon. Ihosta tulee ihanan pehmeä. Olen käyttänyt nyt NAFHA:n arganöljyä, tuotteessa on todella mieto tuoksu ja se on 100% luomua. Isossa 100ml pullossa on kätsy pumppu niin saa pieniä määriä. Oon tilaillu hyvinvoinnista https://www.hyvinvoinnin.fi/nafha-luomu-arganoljy

    VastaaPoista
  11. Olen 40-vuotias nainen ja minulla on epäpuhdas mutta herkkä iho, ja lukemani perusteella arganöljy saattaisi olla juuri se oikea "all in one"-tuote minulle, sopii silmänympärysiholle, ehkäisee ryppyjen muodostumista ja hoitaa näppyläistä ihoa! Tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, mutta aivan pakko saada kokeilla, kyllä sen verran alkoi kiinnostamaan...korkeat odotukset, toivottavasti en tule pettymään. Suuret kiitokset teille hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista
  12. Onko kenellekään tullut allergista reaktiota. Minulla otsa ja poskipäät aamulla herätessä punaiset ja iho kosketusarka varsinkin poskipäistä. Argam ollut n 2 viikkoa käytössä. Eilen kun laitoin alkoi kutina iholla ja silmissä. Aamulla kun katsoin peiliin näkyi punaiset kasvot. Lääkäri määräsi antihistamiinia, silmätippoja ja kortisonivpidetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kuullut argan allergiasta, mutta sinun oireesi kuulostaa kyllä allergialta. Lopettaisin käytön heti. Mille vaan voi allergisoitua, vaikka aine luonnollinen onkin.

      Poista
  13. Hmm... sveitsiläinen Farfallan luomu arganöljy 75ml maahantuojan nettikaupassa 21€ - edullisempaa kuin tuo Born to Bio kun miettii että se on luomu ja reilua kauppaa. Tätä mä oon käyttänyt herkälle sekaiholleni ja hiuksiin ja se on parasta. Tuoksu on muuten paljon parempi kuin muissa kokeilemissani 100% arganöljyissä. t. Kaisa
    https://www.farfalla.fi/tuote/15117076

    VastaaPoista