Sivut

perjantai 4. marraskuuta 2016

Tuoksutonta kosmetiikkaa - 7 tapaa
Parhaillaan vietetään Allergia- ja astmaliiton tuoksutonta viikkoa. Asia on tärkeä, joten ajattelin kantaa korteni kekoon hyvän asian puolesta. Olen testannut myös tuoksuttomia tuotteita, muutama onkin jäänyt mieleeni erittäin hyvänä vaihtoehtona. Tänä päivänä tuntuu olevan tarjolla paljon miedosti tuoksuvaa kosmetiikkaa, kevyt tuoksu tuo parhaimmillaan tuotteeseen ripauksen ylellisyyttä ja tätä kautta jopa parempaa käytettävyyttä, vaikka tuoksu ei sinällään olekaan esim. ihoa hoitava ainesosa. Onneksi monelta sarjalta löytyy nykyään myös tuoksuton linja. Tuoksuttomuus ei kuitenkaan ole aina oma valinta, vaan tapa hoitaa esim. tuoksuyliherkkyyttä tai -allergiaa, joka voi ilmetä monin tavoin. Tämä on siis paluu jo testattuihin ja hyväksi havaittuihin tuotteisiin. Tuotteen nimeä klikkaamalla löydät postaukseni ja lisätietoa.

Kuvassa oleva Schmidt's Natural Deodorant on hyvä valinta, jos etsii toimivaa ja hajusteetonta luonnonkosmetiikan vaihtoehtoa. 

Tuoreessa muistissani on myös kesällä testattu YA Naturae, jonka tuotteista suurin osa on täysin tuoksuttomia. Sarjassa yhdistyy kaksi, luonnon- ja apteekkikosmetiikka. Pidin erityisesti käyttömukavista pumppupulloista, jotka toimivat mutkattoman hyvin.
Avène on vienyt tuoksuttomuuden vielä pidemmälle. Tolérance -linja sisältää vain seitsemää raaka-ainetta, joten se on varma valita erittäin herkälle iholle, jonka haasteena voi olla lisäksi myös herkistyminen kosmetiikan säilöntäaineille. 
Lily Alexandra on tehty Suomessa ja pakattu kauniisti, lisäksi se on tuoksutonta luonnonkosmetiikkaa, jota ei aina ole helppo löytää. Sarja perustuu 100% luonnollisiin kasviperäisiin raaka-aineisiin. Tuotteet eivät sisällä alkoholia, parafiineja, vaseliinia, silikonia tai parabeeneja.
 Weleda Wild Rose Smoothing Eye Cream on paitsi tuoksuton, se on myös mitä mainioin luonnonkosmetiikan silmänympärysvoide. Villiruusun siemenistä saatu öljy ja maksaruohouute ravitsevat ihoa, ja saavat aikaan pehmeän ihotuntuman. Voide vähentää pieniä ryppyjä ja silmäpusseja. Mukana on myös silmäruohoa, joka rauhoittaa ihoärsytyksiä. Sopii myös piilolinssien käyttäjille. 
Weledalta löytyy myös tuoksuton Manteli -linja, joka sopii koko perheelle. Suosittelen kokeilemaan <3
Académien tuoksumaailma on mielestäni hyvin miellyttävä ja mieto kautta linjan, mutta sarjalta löytyy myös täysin tuoksutonta kosmetiikkaa, joka sopii täydellisesti herkälle iholle.

Académie Fluide Dermo-Protecteur on koostumukseltaan kevyt ja nopeasti imeytyvä hoitoemulsio. Se on erittäin käyttömukava, jokaiseen päivään sopiva tuote. Voide käy mainiosti myös meikin alle. Tuote lupaa ylläpitää suojaavaa hydrolipidikalvoa ja tehokosteuttaa ihoa pitkäaikaisesti. Aktiiviainepitoisuus on huikeat 12,2%. Mukana on mm. kasviperäisiä kosteuttajia ja oliiviöljystä saatavaa skvalaania, joka muistuttaa ihon omia rasvoja. Skvalaani onkin herkän ihon kannalta erittäin tärkeä ainesosa, sillä se muodostaa ihon pintaan suojaavan kalvon. Mukaan on päässyt myös ihoa korjaava ja rauhoittava allantoiini. Académie Creme Dermo-Protecteur on koostumukseltaan aavistuksen edellistä täyteläisempi ja tuhdimpi voide. Voide toimii samoin kuin fluide eli suojaa ihon hydrolipidikalvoa ja tehokosteuttaa pitkäaikaisesti.

Keksittekö lisää?
5 kommenttia:

 1. Ainakin Nafha ja Mia Höytö ovat minun nenääni lähes tuoksuttomia tai ainakin hyvin miedontuoksuisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Mia Höytö voiteet eivät tuoksu juuri miltään, kun taas seerumeissa on tyypillinen raaka-aineiden tuoksu. Muistelen, että käyttämäni Nafha tuoksui miedosti.

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä. Tuoksuttomia tuotteita välistä kaipaa ystäväni, joka on allerginen tuoksuille. Tästä tuli monta hyvää vinkkiä hänelle.

  VastaaPoista
 3. Kivoja ehdotuksia, varsinkin näin joulun alla kun miettii lahjaideoita. Omassa lähipiirissäni ainakin arvostetaan paljon kosmettiikkatuotteita. Ja tuollainen apteekkikosmetiikka ainakin sopii monille. Tuota weledaa olen monesti ulkomailta ostanut, mutta kiva että sitä löytyy täältäkin.

  VastaaPoista