lauantai 16. maaliskuuta 2013

Hyvästi selluliitti
Selluliitti on ikävä vieras, joka on hiipinyt reisilleni aivan salaa huomaamatta. Ikävä totuus paljastui minulle vaatekaupan sovituskopissa. Fiilis laski nopeasti ja ostokset jäivät tekemättä. Talvella selluliitti on helppo unohtaa ja piilottaa toppahousuihin, mutta kesä paljastaa salaisuuden. Tiedän, että minulla on monia kohtalotovereita. Haluaisin kuulla teidän kokemuksistanne.

Selluliitti?
Selluliitti tuo mieleeni rasvakudoksen, joka kärsii huonosta aineenvaihdunnasta. Kudos näyttää muhkuraiselta. Alue voi tuntua kylmältä ja olla kosketusarka. Suurentuneet rasvasolut painavat veri- ja lymfasuonia, jolloin veri- ja lymfanestekierto häiriintyy.  Kudokseen kertyy rasvakudoksen lisäksi nestettä ja kuona-aineita. 

Selluliittia on kolmea eri astetta. Ensimmäisen asteen selluliitti näkyy ihoa puristamalla. Toisessa asteessa rasvasolut ovat jo selvästi suurentuneet (mikronodulit). Se näkyy muhkuroina seistessä. Kolmas aste näkyy muhkuraisuutena (makronodulit) ja alue voi olla myös kosketusarka. Naissukuhormonista johtuen selluliitti lisääntyy herkästi puberteetin, raskauden ja hormonivalmisteiden käytön seurauksena. 

Minä ja selluliitti - Onko meillä yhteistä tulevaisuutta?
Toivottavasti ei. Aloitan kunnon kotihoidolla, vaikka tiedän, että minun pitäisi kääntyä myös kauneushoitolan puoleen. Olen päättänyt parantaa pahat tapani. Selluliittini vihaa terveellistä ruokaa, liikuntaa, kuivaharjausta ja kunnon täsmävoidetta. Jihuu.. taisteluni selluliittia vastaan on alkanut. Aikaisemmat voidekokeiluni eivät ole vakuuttaneet minua. Nyt luulen löytäneeni jotain erittäin tehokasta. Let's see :)

Palaan aiheeseen myöhemmin, toivottavasti minulla on silloin jotain hyvää kerrottavaa :D 


Tiedättekö jonkun hyvän voiteen tai muun keinon?
Vai oletteko jo luovuttaneet? 

Aurinkoista lauantaipäivää :)

11 kommenttia:

 1. ei oo pitkä aika kun puttiin mummoni ja herra mehtäläisen kanssa, että mihin kaikki selluliitti vouhotus on jäänyt??yhteen väliin siitä vouhotettiin koko ajan..itse en käytä eikä läheisenikän kukaan kuuleman mukaankäytä minkään näköisiä rasvoja ko.ongelmaan. miulle selluliitti on sama asia kuin raskausarvet. kuuluvat elämään..mutta jos jota kuta häiritsee niin parastapa poistaa selluliittiä lienee kauneusleikkaukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mehtäemäntä,
   Sanoit juuri sen mitä halusin kuulla :). Selluliitti ei ole kuolemaksi, sen kanssa voi elää. Minulla on raskausarpia, joita en edes kuvittele poistavani. Elämäni ei pyöri myöskään selluliitin ympärillä. Enkä tykkää vouhottaa.

   Uskon selluliitin häiritsevän koko kehon aineenvaihduntaa (lymfa- ja verenkierto), joten uteliaisuuteni saa minut etsimään vastauksia. Kokeiluni voi olla täydellistä huuhaata, olen ottanut huomioon myös sen vaihtoehdon :)

   Poista
 2. Kaikki lähtee mielestäni ruokavaliosta, jos selluliitistä haluaa vähänkään eroon, ei siihen pelkät voiteet auta. Joskus selluliitti on yhtä perinnöllistä kuin suonikohjut ja sitten siihen ei auta sekään. Olen kokeillut vuosien saatossa niin kalliita kuin halpojakin selluliittivoiteita, vaikka itselläni selluliitti näkyy vasta puristaessa ihoa. Ylivoimaisesti paras ja myös hinnaltaan on L`orealin perfect slim. Tekee ihon kimmoisaksi ja sileämmäksi. Tykkään itse enemmän geelimäisistä koostumuksista. Nykyään en olisi edes valmis maksamaan enempää kyseisistä tuotteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jonna,

   Olen kanssasi samoilla linjoilla. Ruokavalio ja riittävä veden juominen on tärkeää. Toisille selluliittia tulee herkemmin (perimä). Myös naissukupuoli altistaa. Jostain kumman syystä, minäkään en tykkää laittaa suuria rahamääriä selluliitin poistoon.

   Poista
 3. Mun "hoitotuotteita" on kaksi!
  Kukkapöksyt ja suklaa. Toinen piilottaa ja toinen auttaa muuten vaan :)
  Nytkin aloin lukea, ja ennenkuin tulin kommettilootaan hain maxituplan, auttaa kummasti jaksamaan :D

  Joskus kokeilin ties vaikka ja mitä, tulos plusmiinusnolla! Ainoa mikä lähti oli hermot! Mä en vaan jaksa kuivaharjata ja lutata voiteiden kanssa enää tällaisen asian takia, riittää kun sitä tekee muuten sen minkä nahka vaatii.

  Se on tullut jäädäkseen. Vähän niinkuin mun vatsamakkaratkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pepi :)

   Suklaa ja toppahousut ovat vakiovarusteitani. Kesällä toppa vaihtuu kukkakuosiin.
   Uskon täydelliseen elämäntaparemonttiin, en tiedä onko minusta siihen. Saan pusuja ja haleja aivan yhtä paljon selluliitilla ja ilman :)
   Ja vatsamakkarat löytyy myös :D

   Tästä tuli oikeastaan aika ihana keskustelu siitä mikä elämässä on tärkeää. Olemme kauniita ja upeita joka tapauksessa :)

   Poista
 4. Hei! Ja mulla jenkkakahvat! Paitsi että niitä löllöjä on parei kutsua rakastelukahvoiksi!! Saa kivasti kiinni....
  Selluloidia on ja taitaa aina ollakkin :)). Sen verran laiska hinkkaaja oon.... Mutta kerro ihmeessä jos hyvän aineen löydät!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Bikke :)

   Kiitos tästä. Sait minut nauramaan. Selluliittireisistä, vatsamakkaroista ja jenkkakahvoista huolimatta olemme upeita naisia :)

   Poista
 5. Pehmikettä täytyy iän myötä ollakin...koittakaas siskot kuvitella lastenlasta juoksemassa mummin syliin ja luut kolisevat ja pienelle kuhmu otsaan tai sitten mummina jäätiköllä, ilman suojaa luut katkeaisivat tietenkin paljon helpommin. Vahvisteaan itsetuntoa ja pehmeästi lanteita heilutellen astumme alkavaan kesään. Eikös se pehmike suojaa muutenkin iän lisääntyessä...jossain niin luki ihan varmasti!

  VastaaPoista