Sivut

perjantai 19. syyskuuta 2014

Kollageenia purkista
 Syksyn perinteinen vitamiinitankkaukseni on jo hyvässä vauhdissa, se alkoi jo muutama viikko sitten Floradix -pullon korkkaamisella. Ilman Floradixia olisin surkessa kunnossa, sillä kehoni vaatii rautalisää, eivätkä rautatabletit sovi minulle (vatsa kuralla -> huono imeytyvyys). Lisäksi käytössäni on myös blogin kautta testiin saatu 
Puhdas & Beauty Kollageeni & Tyrnimarja sekä tietysti D-vitamiini

Kollageeni on ehdottomasti tämän päivän hittituote ja erilaisia kollageenivalmisteita tulee lisää kuin sieniä sateella. Kollageeni imeytyy huonosti ihoon, joten on mielestäni ihan fiksua nauttia se ravintolisänä. Puhdas & Beautyn versio on loistava, sillä se yhdistää samaan purkkiin kaksi ystävääni eli kalakollageenin ja suomalaisen luomutyrnimarjan. Tuote lupaa tehdä ihosta kiinteämmän, sileämmän ja elastisemman. 

Kollageeni pähkinänkuoressa:

Kollageeni muodostaa 30-40% elimistön proteiineista, sitä löytyy ihon lisäksi myös nivelistä, hampaista, luista, rustoista ja verisuonista. Ihon proteiineista 70% on kollageenia. Kollageeni antaa kudoksille mekaanista kestävyyttä. Se auttaa pitämään ihon kimmoisana ja nivelet joustavina. Luonnollisen muodostumisen alamäki alkaa kuitenkin jo 25 vuotiaana. Ryppyisten mummojen salaisuus taitaa olla ratkaistu.
Valmisteessa on ainoastaan kolme ainesosaa: kollageeni, tyrnimarja ja hedelmäsokeri - ei siis täyte- tai säilöntäaineita. Kollageeni on kalakollageenia, joka on turvallista ja hyvin imeytyvää. Jauheen kauniin värin takana on tyrnimarja ja makeus tulee hedelmäsokerista. Tuote on Suomessa valmistettu.

Sekoitan aamuisin 1-2 ruokalusikallista jauhetta appelsiinimehun tai jugurtin joukkoon. Huonona aamuna jauhe muodostaa ikäviä klimppejä mehuni joukkoon, onneksi sattumat voi kätevästi kalastaa mehun joukosta lusikalla. Jauhe on lähes mautonta, joten sen sujauttaminen suuhun monella eri tavalla on helppoa.

Ensimmäiset vaikutukset oli havaittavissa noin kahden viikon kohdalla. Kärsin nimittäin kuivan ihon lisäksi myös rutikuivista limakalvoista, joista voin onnekseni puhua nyt menneessä aikamuodossa. Eikä ihonikaan ole yhtä kuiva kuin ennen. Tämän seikan arvioiminen on kuitenkin hieman vaikeampaa, koska käytän myös ihoa tehokosteuttavia voiteita. Oletan kuitenkin, että kuurin jatkuessa vielä toisella purkillisella myös ihovaikutus alkaa näkyä paremmin.
Puhdas & Caps D-vitamiini kapselit ovat jauhekapseleita eli ne voi näppärästi lisätä esim. mehun tai smoothien joukkoon.. tai vaikka heittää sellaisenaan kurkusta alas. D-vitamiinin oikeasta annosmäärästä puhutaan paljon, mutta täysin oikeaa vastausta ei löydy. D-vitamiinin tarve on nimittäin yksilöllinen. Suosittelen veren D-vitamiinipitoisuuden selvittämistä labrakokeiden avulla. Täytyykin muistaa tarkistaa omat lukemat :)

Puhdas + Caps Kollageeni & Biotiini valmisteen sisältämät biotiini ja sinkki edistävät ihon, hiusten ja limakalvojen hyvinvointia. Mukana on myös C-vitamiini tukemassa normaalia kollageenin muodostumista ja ihon normaalia toimintaa. Tällä purkilla on hyvä jatkaa kahden jauhepurkillisen jälkeen. On täysin makuasia kummasta pitää enemmän - jauheesta vai kapseleista, itse pidän vaihtelusta, joten molempi parempi :) 


Käytättekö kollageenivalmisteita?Mistä?
Puhdas & Beauty ja Puhdas & Caps tuotteita voi ostaa 
mm. Hyvinvoinnin tavaratalosta
Kaikki jälleenmyyjät ja lisätietoa valmistajasta täällä.


8 kommenttia:

 1. Toi jauhe on khan huippu kamaa. Ikääntyvä iho rakastaa. <3

  VastaaPoista
 2. Kiinnostavat tuotteet, erityisesti tuo jauhe - täytyykin tutkia. Terkkuja ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On erityisen hienoa, että kollageenijauhe sisältää vain kolme ainesosaa - kaikki turhat täyteaineet on jätetty pois.

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. minuakin kiinnostaisi tuo kollageenin testaaminen. Ihmettelen vain miten tuossa vivania beauty shot nesteessä on 10 000 mg kalakollageenia päiväannoksessa ja noissa puhdas plus + caps kollageeni ja biotiini kapseleissa puolestaan 1000 mg kalakollageenia päiväannoksessa.

  VastaaPoista
 4. miksi missään ei sanota mitä collageeni tyyppejä tuo sisältää, kaikki tyypit eivät vaikuta ihoon nimittäin ollenkaan. jotkut vaikuttavat vain niveliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehotan ottamaan yhteyttä suoraan valmistajaan. Yhteystiedoista löytyi puh. 040 5396564. Jos vaikka asia selviäisi sitä kautta :)

   Poista
 5. onko kellään kokemusta tai tuloksia kollageenista ryppyjen hoidossa? imeytyykö se suun kautta otettuna? mikä ero on ulkoisen käytön kanssa, tuloksissa?

  VastaaPoista