maanantai 24. kesäkuuta 2013

Duchenne :D

Duchenne tuo kauneutta ja onnentunteen.
Se ei maksa mitään.

Tiedättekö mikä on duchenne?

Se on aito hymy, jossa koko kasvot tekevät työtä. Poskipäät kohoavat, suunpielet kääntyvät ylöspäin ja silmäkulmiin ilmestyy naururyppyt. Duchennen saavat aikaan orbicularis oculi ja zygomaticus -lihakset, joita on äärimmäisen hankala hallita tahdonalaisesti. Aito hymy ulottuu aina silmiin asti. Duchenne nimen takaa löytyy tutkija Guillaume Duchenne de Boulognel, joka tutki hymymekanismia jo 1800-luvulla.

Hymyily tekee hyvää. Se kaunistaa, tuntuu hyvältä ja pidentää ikää. Tiedetään, että kasvojen ilme vaikuttaa mielialaan. Asiaa on jopa tutkittu Tampereen yliopistossa. Vaikka hymy ei olisikaan aito, hymyä muodostavat lihakset lähettävät aivoille "kaikki hyvin" -viestin. Duchenne ihmisillä sanotaan olevan enemmän avio-onnea ja he elävät pidempään.

*Täyttäkää siis päivänne duchenne-hymyllä*4 kommenttia:

 1. Minulle termi duchenne oli aivan uusi. Sana herätti ajatuksen suihkusta. Suihku on virkistävä tälläisenä hellepäivänä, mutta niin on hymykin! Kesällä näkee Suomessakin enemmän hymyileviä ihmisiä kuin talvella. Täytyypä muistaa yrittää itse aiheuttaa, vaikka sitten tekohymylläkin, iloa ja pirteyttä sekä ympärilleen että itselleen. Taidan olla välillä vähän mörökölli. Tämä oli hyvä muistutus arjen pienistä ihanuuksista. Hymyillään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Taru,

   Totta. Kesällä on helppoa väläyttää duchenne-hymy. Talvi taas vetää suunpieliä alaspäin. Hymyily on terveellistä, joten sitä kannattaa harrastaa ja paljon :)

   Hymyntäyteistä kesäpäivää!

   Poista
 2. Oh, enpä minäkään ole aikaisemmin kuullut tästä. Ihana termi ja ihana merkitys :)

  VastaaPoista