torstai 8. elokuuta 2013

Chanel virhe?

Kesäale sai minut ostamaan Chanelin *oudon värisen* kynsilakan, joka  edustaa syyskokoelmaa parin vuoden takaa (syksy 2011). Ostin lakan ihan puhtaasti itselleni blogiini. Niin, nykyään kaikki ostokset menee blogin piikkiin. Hups heijaa, tämä on aika kallis harrastus, joka kannattaisi oikeastaan lopettaa.Oudon kynsilakasta tekee sen kyky vaihtaa väriä valon mukaan. Pahimmillaan se taittuu vihreään (sopiva kaveri suoretkelle). Parhaimmillaan se on kaunis hopean sävy  (kiillotettu hopealusikka). Ilman suoretkeä tykkäisin sävystä tosi paljon.
Ajattelin kolmenkympin lakan kestävän kauniina edes muutaman päivän, mutta paivä nro 3 näytti minulle valkoiset kynnenpäät. Lakkaus oli tehty kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, alus- ja päällyslakkaa unohtamatta. Teinkö liikaa kotitöitä? Vai onko kynsilakkani maanantaikappale? Onko lakka vanhentunut?

Onneksi lakka kuivui nopeasti ja peitti hyvin kahdella kerroksella. Muuten olisin ollut tosi pettynyt. En ole oikeastaan edes yllättynyt, sillä testi vastasi mielikuvaani. Hinta-laatusuhde on surkean huono. 
Halpa hintalappu hämäsi pahasti. No, onhan se kiva omistaa yksi kynsilakka myös suoretkeä varten. Täytyy vielä löytää retkelle sopiva tuoksu ;). Olen muuten käynyt suolla viimeksi yläasteen biologian tunnilla. Yksi luokan tytöistä vajosi suonsilmäkkeeseen reittä myöten. Kotimatkan tuoksu oli ikimuistettava. 

Mitä mieltä olette sävystä? Tykkäättekö ylipäätään Chanelin kynsilakoista?

20 kommenttia:

 1. Oletko omistanut muita Chaneleita?

  Mulla on yksi syy, miksi en koske enää Chanelin lakkoihin: ne eivät kestä kynsillä. Usko pois olen kokeillut vuosien aikana monia eri sävyjä ja koostumuksia, seuraavana päivänä kynnenpäät ovat aina ihan kuluneet. Parissa päivässä ovat jo sen verran karmeat, etteivät täytä mitenkään omia siistien kynsien kriteerejä. Ihan sama tulos käyttikö alus -ja päällyslakkoja vai ei. Hinta/laatu suhde on maailman onnettomin. Enkä muuten ole edes ainoa, joka tätä valittaa. Säännöllisin väliajoin törmään blogeissa samanlaisiin kommentteihin Chanelin lakoista. Rahalla ei välttämättä saa aina laatua...

  Joku tosin vinkkasi eräässä blogissa, että Chanelin lakoissa kannattaa käyttää alus -ja päällyslakkana sellaista, joka on myös 5free niinkuin Chanel. Ei kulma toimi tavallisten 3free alus -ja päällyslakkojen kanssa. Eli lakan pitää olla vapaa tietyistä "myrkyistä". Tosin tämäkään ei täysin takaa kestävyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jonna,

   Olen omistanut jonkun Chanelin lakan vuosia sitten. Se oli tosi huono, joten unohdin merkin kynsilakat pitkäksi aikaa. Nyt ajattelin testata, onko kehitystä tapahtunut. Lakat ovat edelleen sitä samaa surkeaa laatua. En ole innokas testaamaan lisää Chanelin lakkoja, kun paljon parempia on tarjolla. Ajatella, että ovh on järkyttävä 29e. Toivon, ettei kukaan sorru näihin :(

   Poista
  2. Kyllä 29 € on aivan liikaa näistä. :( Chanelin vetovoima taitaa perustua välillä tuleviin upeisiin sävyihin. Huumahan on sellaista, että monesti se syksyn/kevään suosikkisävy on Stockalta hetkessä loppuunmyyty. Jonotuslistakin taitaa olla... Itseäni tosin ei siinä jonossa näy. ;) Muuthan merkit kopioivat niitä sitten jälkikäteen, sillä erotuksella, että niiden lakat kestää. Selektiivisen puolen lakoista YSL on sellaista, joka itsellä kestää hyvin, mutta mieluummin suosin varsinaisia kynsilakkabrändejä kuten O.P.I:a, Orlya, China Clazea tai Zoyaa. Essiet eivät jostain syystä kestä omalla kynnellä kovin hyvin.

   Poista
  3. Olen huomannut saman eli YSL lienee paras selektiivisen puolen lakka. Kynsilakkabrändeistä minulle tuttuja ovat OPI, Essie ja China Claze. Nämä ovat erittäin kestäviä lakkoja.

   Poista
 2. Aika tyrmäkkä sävy, vaikka tykkäänkin murretuista, maanläheisistä sävyistä;) Ja Chanelin lakoista on vuosien takaa tasan yksi kokemus - huono sellainen. Pitää kuulla tosi paljon kehuja, että toista kertaa sorrun tuon hintaluokan virheeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   "Tyrmäkkä" kuvaa hyvin tätä sävyä :). Halusin kirjoittaa tämän varoituksena muille. Kannattaa ostaa jotain muuta merkkiä. Aivan kuraa!

   Poista
 3. Ooh, kyllähän tuo syksyllä menisi o.o Varsinkin kun noin hienosti vaihtaa väriä. Pilaantuneisuudesta en kyllä tiedä, voihan olla vaan huonolaatuinen? Itsellä vain yksi Chanel, semmoinen tummahko punainen jelly, ja ihan hyvä se on mielestäni (: Mieluusti hankkisin lisääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ine,

   Onhan se hauskaa, että on kynsilakkoja joka lähtöön :). En usko, että lakka on vanhentunut, sillä se näyttää hyvältä. Laatuun en kyllä ollut tyytyväinen.

   Poista
 4. Mulla on myös yksi Chanelin lakka (May), mutta mulla ei ole mitään huonoa sanottavaa siitä! Toisaalta vaihdan kynsilakat useammankin kerran viikossa, niin eivät ehdi kuluakaan helposti :D Mitä alus- ja päällyslakkaa sulla muuten on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Liisa,

   Tykkään käyttää Essien alus- ja päällyslakkaa (good to go). Ovat toimineet hyvin myös muiden sarjojen kanssa. Ehkäpä tämä Chanel olisi tarvinnut kaverikseen saman merkkisen alus- ja päällyslakan?

   Poista
 5. Ihan paskoja ne ovat, eivät pysy kynsillä yhtään. Jotenkin erityisen huijattu olo, vaikka en ikinä täyttä hintaa ole maksanutkaan, mitä ne kuvittelevat saavansa ihmisille läpi laatuna? Esimerkiksi Rimmelin lakat ovat moninkertaisesti parempia, Chanelin lakoissa on merkin tuomaa ilmaa välissä jotain 90%.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Bubbs,

   Totta. Hurja hinta ja huono laatu. En hairahdu enää Chanelin lakkoihin. Täytyy ostaa mielummin vaikka tuo mainitsemasi Rimmel.

   Poista
 6. Minulla on yksi Chanelin lakka, Blue Satin. Sävy on tuskastuttavan ihana, mutta laatu surkea :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Päivi,

   Yksi huono ostos riittää minulle. En sorru toista kertaa Chanelin kynsilakkoihin. Aika moni näyttää olevan samoilla linjoilla.

   Poista
 7. Kamala väri, huono pysyvyys ja korkea hinta. Huono ostos. Eipä tästä voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi,

   Voisin lisätä tähän listaasi vielä epäonnistuneen lakkauksen :D

   Poista
 8. Omien kokeilujeni perusteella (ja varsin monet lakkamerkit testattu markettilakoista Chaneliin ja YSLiin Essietä ja Opia unohtamatta) liputan tätä nykyä Zoyan ja Make Up Storen lakkojen puolesta. Ne kestävät omilla - aiemmin ongelmakynsinä pitämilläni - kynsillä jopa useita päiviä moitteettomassa ja viikonkin verran siistissä kunnossa. Tämän en olisi uskonut olevan edes mahdollista. :)

  Zoyan lakkoja en pääse liikkeessä hypistelemään, mutta maahantuoja toimittaa tilauksia myös yksityishenkilöille, kun kerran jälleenmyyjää ei ole lähellä. Oma kokemukseni asiakaspalvelusta on erittäin positiivinen. Mistä te hankitte Zoya-lakkoja?

  Sari

  VastaaPoista
 9. Itsekään en sortuisi chanelin lakkoihin enää, paksuuntui nopeasti pulloon eikä kestä kynsillä. Ja lakkoja on tullu koitettua a:sta ö:hön!

  VastaaPoista
 10. P.s. Hyvä blogi sulla! Seuraan jatkossakin :)

  VastaaPoista