lauantai 21. syyskuuta 2013

Hertta
Minut on helppo saada innostumaan tuotteista, jotka vannovat ekologisuuden ja kotimaisuuden nimeen. Arvostan myös tuotteita, jotka ovat esteettisesti kauniita ja toimivia. Globe Hope on onnistunut yhdistämään nämä neljä ominaisuutta erittäin hyvin mielestäni.
Ruotsin armeijan sarkatakki, vanha pitsiliina ja tre kronor -nappi on käytetty uudelleen upealla tavalla Globe Hope Hertta -laukussani*. Hertta on kiva kaveri varsinkin syksyllä ja talvella, se sopii yhtä hyvin mukaani kaupungille kuin teatteriin.
On hieman yllättävää, että GH sai alkunsa jo vuonna 2001, sillä ensimmäiset GH-muistikuvani ajoittuvat noin viiden vuoden päähän. Ideana on luoda yksilöllisiä vaatteita ja asusteita kasvattamatta materiaalin määrää maailmassa. Nykyisin GH lanseeraa kaksi kausimallistoa vuodessa. Lisäksi myynnissä on myös Klassikkomallisto. Syksy-talvi 2013-2014 teemana on luonnon ja kaupungin suhde. Mallistot koostuvat vaatteista, asusteista ja laukuista, naisille ja miehille. Vuonna 2012 tuotteille myönnettiin myös Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Design From Finland -tunnus.

GH kertoo käyttämistään materiaaleista näin:
"Pääasialliset materiaaliperheemme ovat kierrätetyt armeijatekstiilit, ns. duunarivaatteet ja univormut, mainoslakanat ja -banderollit, käytöstä poistetut purjeveneiden purjeet, auton turvavyöt ja vintage-tekstiilit, kuten verhot, pöytäliinat ja lakanat. Koru- ja asustemallistomme tuotteet valmistetaan useimmiten kovista materiaaleista, kuten naarmuuntuneista vinyylilevyistä, vetoketjuista sekä tietokoneen näppäimistä. Uusia materiaaleja keksitään ja etsitään hyödynnettäväksi koko ajan - kuten yrityksen mottokin kertoo, maailmasta ei puutu materiaalia, vaan hyviä ideoita! Yksi hauskimmista käyttämistämme erikoismateriaaleista on ollut vanha kuumailmapallo! Edellisestä elämästään tarpeettomaksi jäänyt tekstiili on useimmiten meille täysin käypää raaka-ainetta: Esimerkiksi polvesta rikkoutuneet työunivormun housut voidaan hyödyntää muilta osin pussukka- tai kauppakassimateriaalina."


Onko teillä jo Globe Hopen tuotteita?


Globe Hopen nettisivuille tästä.


* saatu

2 kommenttia:

 1. Ihana laukku, jotenkin symppis ja helposti lähestyttävä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jonna,

   Osuit asian ytimeen. Hertta on pehmeä ja sympaattinen. Kahta täysin samanlaista Herttaa tuskin löytyy :)

   Poista