torstai 26. syyskuuta 2013

Hoitoa pigmenttiläiskille
Elokuussa lupasin palata Tuoksuton verkkokaupan Sophyto -sarjaan, kun käyttökokemusta kertyy hieman enemmän. Paras hoitotaso eli 12 viikkoa ei ole vieläkään täynnä, mutta mielipiteeni kahdesta Sophyto tehohoitotuotteesta on jo valmistunut.

Kesän jälkeen kannattaa löytää erityisesti Sophyto Brightening treatment, joka kirkastaa ihoa ja antaa kyytiä pigmenttiläiskille. Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että pigmenttiläiskiä on hyvin erityyppisiä (pisamat, kesakot, maksaläiskät). Ne voivat johtua auringosta, hormonaalisista muutoksista, lääkkeistä tai ihovauriosta.  Pigmenttimuutosalueella melatoniinia tuottavien solujen toiminta on häiriintynyt. Apu löytyy kotivaalennusaineista, kosmetologilta tai ihotautilääkäriltä.

Minä & pisamat
Minulla on lapsesta saakka ollut pisamia, ne ilmestyvät poskipäilleni joka kevät ja häviävät talvella. Pisamat ovat mielestäni hauska juttu, ne eivät juuri häiritse minua. Kesän jälkeen ihoni on kuitenkin myös aavistuksen kirjava, vaikka suojaan aina vaalean ja huonosti ruskettuvan ihoni hyvin auringolta. Lähdin hoitamaan kirjavuutta Sophyton kirkastavalla tehohoidolla ja kuorinnalla jo lähes pari kuukautta sitten. 

Käyttö
Nestemäinen aine on pakattu näppärään ja hygieeniseen 30ml pumppupulloon. Aine hierotaan puhtaalle iholle (kasvot + kaula) pyörivin liikkein 1-2 kertaa viikossa. Tuotteen voi halutessaan myös jättää vaikuttamaan max viideksi minuutiksi. Lopuksi iho pyyhitään vedellä tai kasvovedellä.

Lopputulos
BT toimi ihollani hyvin. Tuote oli helppokäyttöinen ja otsani pigmenttiläiskä katosi jo muutaman viikon jälkeen. Olen ihoa heleyttävien hoitojen perään varsinkin syksyllä ja vuodenaikojen vaihtuessa. Tykkään myös hoidoista, joiden vaikutuksen todella näkee. Ihoni näyttää nyt suhteellisen terveeltä ja lähes kaikki kesän aikana hankittu kirjavuus on poissa. Mielenkiintoinen inci sisältää mm. aloeuutetta ja merilevää. Koko inci täällä

Hinta?
Noin 25 euroa Tuoksuton-verkkokaupassa

Suositus? Kenelle?
Sophyto kirkastava tehohoito saa suositukseni. Siinä on kaikki kohdallaan laatua ja hintaa myöten. Hoidosta hyötyvät eniten pigmenttiläiskien kanssa taistelevat. Myös epäpuhdas iho tykkää tästä aivan erityisesti. Tuote sopii kaikille ihotyypeille tukemaan ihon luonnollista uudistumisprosessia. Tuote ei sisällä lainkaan keinotekoisia hajusteita, väri- tai täyteaineita, parabeeneja tai eteerisiä öljyjä. pH 4.7.

Löytyykö kasvoiltanne pisamia tai pigmenttiläiskiä?

Kerron mainiosta Sophhyto Exfoliating Treatment kuorinnasta vasta huomenna, se poikkeaa aika reippaasti perinteisestä mekaanisesta kuorinnasta :)

Jos, pidät tuoksuttomasta kosmetiikasta, niin lue myös aikaisempi Tuoksuton-nettikauppa kirjoitukseni.

8 kommenttia:

 1. Pitää koputtaa puuta, mutta itse olen ainakin vielä läiskät välttänyt! Luulen, että yksi syy on se, että viihdyn vuoden ympäri enemmän sisällä kuin ulkona, joten aurinko ei pääse tekemään tehtäviään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jonna,

   Minä taas ulkoilen ja suojaan ihoni mielestäni aika hyvin auringolta, mutta pientä kirjavuutta tulee aina. Onneksi on näitä ihon väriä tasoittavia tuotteita :)

   Poista
 2. Hei, onko loppupelissä mitä eroa pigmentti- ja maksaläiskillä? oletko sie kokkeillu Oriflamen tuotteita ikunaan? Ootko tykänny? :) (ois nimittäin Oriflametuotearvonta blogini puolella! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marsku,

   Maksaläiskät, pisamat ja kesakot ovat kaikki pigmenttiläiskiä. Pigmenttimuutoksia hoidettaessa olisi hyvä tietää niiden syy, jotta löytyisi se oikea ja paras hoito.

   Oriflame ei ole minulle tuttu sarja, mutta tulen tietysti riemusta kiljuen mukaan ihanaan arvontaasi :)

   Poista
  2. Kiitos! :)
   Itseasiassa uusimma Kauneus ja Terveys lehessä oli aika hyvin info nuista. Mutta ei niistä saata koskkaan päästä erroon.. T. Ihanat Simpsonviikset omaava naenen! x)

   Poista
 3. Vaikuttaa mielenkiintoiselta sarjalta, voisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mohn,

   Sophyto yllätti minut täysin. Sarja ei pidä meteliä itsestään, mutta kaikki kolme testaamaani tuotetta toimivat ihollani erittäin hyvin. Pieniä sarjoja on ilo testata :)

   Poista